[ Zlatni_bg @ 05.12.2019. 19:17 ] @
Pozdrav, kapiram da sam negde napravio mali propust, i iako sve radi kako treba, zivcira me sto PHPStorm izbacuje ovu gresku, takodje voleo bih da mi se ukaze na to sta je tacno problem. Znam da se sa verzijama laravela dosta puta menjala validacija, ali ne verujem da je sada to slucaj.

Znaci u pitanju je najobicniji resourceful controller u koji sam ubacio obicnu metodu za validaciju, koju koristim za store i update. Interesuje me sta tacno izaziva komentar sa strane PHPStorma.


edit:

Ukoliko napravim prazan php fajl u root direktorijumu, i dodam sledece:

Code (php):

<?php

namespace Illuminate\Http;

/**
 * @method bool|array|null validate(array $rules, ...$params) Validate the given request with the given rules.
 * @method array           validated()                        Get the validated data from the request.
 */

class Request
{
}
 


Problem nestaje. Ali je prilicno suludo prilagodjavati se necemu ovakvom :)

[Ovu poruku je menjao Zlatni_bg dana 05.12.2019. u 20:28 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Zlatni_bg dana 05.12.2019. u 20:28 GMT+1]
[ Nemanja Avramović @ 18.12.2019. 01:08 ] @
To je zato što Illuminate\Foundation\Http\Request zaista nema funkciju validate već preko "magične" Illuminate\Support\Traits\Macroable::__call() metode poziva validator definisan u Illuminate\Foundation\Providers\FoundationServiceProvider::registerRequestValidate. phpStorm ne može da prepozna te mađiije :(

Ako ti to baš toliko smeta možeš da pređeš na fasade i instaliraš barryvdh/laravel-ide-helper kao dev-dependency pa će da phpStorm da ti prepoznaje \Request::validate(...);

Code:

composer require --dev barryvdh/laravel-ide-helper
php artisan ide-helper:generate
php artisan ide-helper:meta
[ Zlatni_bg @ 18.12.2019. 08:44 ] @
Da, da, naravno koristim barry-jev paket, nema poente cepati PHPStorm bez toga, prepoznaje mi se validate, pri instalaciji generisem a posle svakog novog modela generisem helpere i za modele, ali i dalje mi dok nemam prazan fajl sa ovim gore sadrzajem pravi taj bag da postoji "upozorenje" :) Mada sam poceo i da ignorisem iskreno, samo me nervira sto se istripujem da sam negde veci problem napravio kad ne moze da mi resolvuje klasu, a lakse mi je u kontroleru da definisem jednom pravila za validaciju kao metodu :)