[ skajfes @ 15.04.2004. 09:37 ] @
Točnije, dva.
1. Kad pokrenem xemacs otvori se file koji sam otvorio i obavezno još jedan pozor unutar xemacs-a, Xemacs *warnings*, u kojem piše
Code:
(1) (xim-xlib/warning) Can't set locale.
Using C locale instead.

E sad, jel netko zna šta i kako da podesim tako da mi se taj drugi prozor više ne pojavljuje zato što me već pomalo živcira.

2. Kad pokrenem Mozillu, a spojen sam na net, i čim pokušam bilo šta u mozilli(utipkat www adresu, scrollat mišem...) ona zašteka. I tako stoji neko vrijeme, minutu-dvije. I kad to prođe onda nema problema. A dok sam offline mozilla radi bez problema, tj. ne ponaša se tako. Jel ima netko prijedlog za riješavanje toga, ili barem objašnjenje pojave?

Hvala.
[ filmil @ 15.04.2004. 10:30 ] @
1. Pri instalaciji si negde izabrao da ti se programi obraćaju na jeziku na kog XEmacs nije preveden. Pošto nema prevoda, xemacs se prebaci na podrazumevani, tzv. jezik C (obično engleski). Nije u pitanju nikakva greška, samo xemacsova glagoljivost. Sledeća linija bi na primer trebala da spreči poruku, zavisno od shella kog koristiš.

LC_ALL=en_US xemacs

2. Problem je u mrežnim podešavanjima. Meni se javljao problem kada rutiranje i(li) nameserver nisu bili ispravno podešeni. Kada to ispraviš trebalo bi da sve proradi bez trzavica.

f
[ TiXo @ 15.04.2004. 15:59 ] @
za pitanje br 2: http://www.elitesecurity.org/tema/32292

nije baš mozilla, nisam nikad čekao dovoljno da se odmrzne, ali i ovo je možda rešenje, a definitivno vuče na stranu mrežnih podešavanja.

T.
[ skajfes @ 19.04.2004. 09:18 ] @
Za xemacs
Code:
LC_ALL=en_US xemacs
radi pravu stvar. Ali jel postoji unutar xemacsa neka varijabla kojom se to namešta trajno, tj. da ne moram svaki puta tako pokretati xemacs. Možda neka podešenja u KDE-u, globalne varijable ili tako nešto???

A za mozillu i localhost, tj. podešenja unutar /etc/hosts, meni ne radi. Ali sam primjetio još nešto: Kad pokrenem mozillu da otvori recimo www.elitesecurity.org dok sam offline, naravno dobijem poruku da je stranica nedostupna. Ali kad se sad spojim na internet, mozilla ne pravi nikakve probleme.
[ TiXo @ 18.06.2004. 10:36 ] @
za LC_ALL=en_US xemacs imaš više rešenja, najjednostavnije je da u ~/.bashrc staviš
Code:
alias xemacs='LC_ALL=en_US xemacs'

ili da uradiš export variable, takođe u .bashrc.
[ skajfes @ 22.06.2004. 18:50 ] @
sredio sam to sa xemacsom još davno, ne sjećam se točno kako, ali mislim da nije bilo nešto u redu sa globalnim LC varijablama zato što sam ja radio neka podešenja u /etc/sysconfig/console i /etc/sysconfig/keyboard zbog kbd-a pa sam nešto zbrljo, enivej ispravio sam to i sve je bilo ok.