[ svr @ 24.01.2020. 18:28 ] @
U februaru 2019, pre sad ce godina dana, potpisem (obnovim) ugovor sa MTS. Tada mi lepo izvade iz sistema sta sve dugujem i posalju me da platim dugove po tom ugovoru koji je isticao, da bih mogao da potpisem taj novi ugovor.
U septembru 2019 dodje mi uz racun da dugujem odredjenu sumu iz prethodnog perioda?? Vidim po iznosu da nisam preskocio i nije u pitanju neki racun koji nisam platio, jer je manje od pretplate, i pogledam na myMTS i saznam da je navodni dug iz septembra 2017. Zvao sam ih da bi saznao da je to ona fantomska NZPD (ili tako nekako ) usluga. MTS NE ZNA kada i kako je nastalo potrazivanje, a posavetovan sam da trazim od RATEL-a da ih natera da nadju ka kome ide placanje.
Da se ne bi mlatio sa njima napisem zalbu u kojoj se pozovem na zastarelost , trazim da mi kazu kada tacno je nastao dug. U odgovoru su POTPUNO ignorisali deo u kome se pozivam na zastarelost i 'upoznali' me sa odredbom zakona o radiodifuziji po kome nisu duzni da pruzaju takve informacije (u vezi racuna) , i odbiju moju zalbu jer je zastarela proslo je 30 dana??!???!!

NIJE PROSLO 30dana nego 2x365 dana kako se nisu setili da potrazuju to 'dugovanje'....

E sta sad? Sada u februaru mi istice taj ugovor iz februara 2019 i nece mi dati da ga obnovim dok ne platim 'danak' a nece mi dati ni da prekinem i prenesem broj ili prestanem da koristim njihove usluge???

U Udruzenju za zastitu potrosaca su me uverili da sam u pravu i da je procedura da kada krenu u otimanje 'duga' bilo izvrsiocem ili sudski se u tom trenutku pozovem na zastarelost...ali sta do tada.
[ ademare @ 24.01.2020. 19:36 ] @
Je su li to u pitanju one usluge sa Dodatnom vrednoscu ?

Po svemu sudeci da si u pravu , ali udruzenje potrosaca , bas briga na kraju kako ces ti proci ! Naravno da svako sam treba da odluci sta da radi kada su ovakve situacije u pitanju , ali ako je neka manja suma u pitanju , nekako mi izgleda najjeftinije i u novcu i za Zivce uplatiti , makar svi znali da oni Nisu u pravu .

Ako to dodje do Uterivaca ili sudova , moze da bude gadno i mnogo skuplje od sume koju traze .
[ svr @ 24.01.2020. 20:14 ] @
NZRD (Naplata u ime i za račun drugog)
[ svr @ 06.02.2020. 15:38 ] @
EPILOG:
Juce odem u MTS jer mi danas istice ugovor -i prestaje da vazi popust 50%. Imao sam u glavi nekoliko opcija ako ne budem mogao da produzim ugovor zbog 'duga', izmedju ostalog da platim 'dug' i da prenesem broj na Telenor.
Elem pita zaposlena jel produzavam, ja rekoh ne znam ajde da vidimo sta sa 'dugom'

(kod produzenja ugovora 2019, morao sam pre potpisivanja da platim tadasnja potrazivanja).
Pogleda devojka i kaze da nemam dugova. Insistirao sam da pogleda taj Septembar 2017, kaze nema - ima nesto iz 2016??? ali je stornirano???
Tako da su funjarski stornirali zastareli dug sami (mozda su pokusali i naplatu preko izvrsitelja ali je on sam obustavio- moja pretpostavka). Eto bas sam bio happy ko da je bilo 300eu, ali nisam ispao ovca i uspeo sam da 'isteram' primenu postojecih zakona -koji su ovog puta bili na mojoj strani