[ obsidian11 @ 26.01.2020. 20:32 ] @
Interesuje me gdje se mogu uzeti dobre dedicated masine koje imaju jak hash power, sa high cpu-om?
Spreman sam izdvojiti jedno 200e/mo.. Samo da ne odem u minus, pa taman da vraca 210 eur xD
Iii, je l neko imao iskustava sa coinhive js, deepminerom i slicno? Je l radi to uopste danas? Cuo sam da i adblocker cak detektuje coinhive..
[ Milan Kragujevic @ 26.01.2020. 20:49 ] @
Što se Coinhive tiče, ja koristim Adblocker + minerBlock, dakle https://chrome.google.com/webs...ikbbbebcdfohonlaifafnoanocnebl

Iskreno, batali se toga, usporićeš ljudima sajt zarad mizerne zarade koja je mnogo manja nego potencijalna zarada od običnih reklama svih korisnika koju su sa sajta pobegli čim je krenuo da im "vrišti" ventilator laptopa.

Ako radiš piratske streaming sajtove, tek tu ćeš nervirati ljude poprilično, bolje je da ubaciš da se reklama pojavljuje preko plejera svakih 15 minuta npr., nego ovakvo nešto.

Svakako, adblock filteri će to blokirati, a ako sajt bude popularan a generički filteri ne pohvataju sve što treba, neko [možda i ja] će napisati filter specifičan za tvoj sajt.
[ bojan_bozovic @ 27.01.2020. 07:42 ] @
Prvo ti js/wasm binary mineri nemaju efikasnost native minera, zbog samog prevodjenja js ili wasm na native kod.
Drugo, to se eventualno isplati samo na high end grafickim karticama, ne na onome sto je u prosecnom laptopu. Da se to vrti na nekom laptopu non stop mozda bi donelo par centi mesecno, sto se mnogo manje isplati od reklama, sto je vec Milan rekao.
[ obsidian11 @ 27.01.2020. 16:40 ] @
Hvala ekipa, a gdje se mogu uzeti jaci high cpu dedicated serveri? Ne mogu trenutno GPU cloud varijantu da priustim, oko 1000 jevreja su mjesecno..
Je l se neko od vas oprobao u tome?