[ old.man @ 12.02.2020. 19:15 ] @
Win 10 , destop sa i5 i 8 gb ram.
Ali ima dve audio kartice, jednu ugradjenu i jednu USB i sve to posebno lepo radi.
Ono što me interesuje , postoji li program koji bi po izgledu i i funkciji mogao da "glumi " miksetu da šaljem signal iz jedne kartice u drugu i.t.d?
hvala na savetima

[ S A J A @ 13.02.2020. 08:40 ] @
U Studio One možeš da biraš koja kartica (interfejs) je za snimanje a koja za playback. Vidi sliku dole. U momentu mi nije bio uboden ni jedan interfejs pa se ne vidi kompletan spisak ali kapiraš poentu. E, sad, tu ima i mali problem. Ako staviš da jedan interfejs snima a drugi reprodukuje, imaćeš latenciju ako ti treba direktni monitoring. Na primer, ubo si gitaru u interfejs a hoćeš da čuješ šta sviraš preko zvučne kartice, ima da ti kasni zvuk pola sekunde. Probaj da čačkaš podešavanja ali ne verujem da ćeš uspeti da spustiš dovoljno nisko jer se u ovom slučaju sabira latencija kod snimanja i latencija kod reprodukovanja (input latency i output latency). Naravno, podrazumeva se da sve interfejse moraš da uskladiš na isti bit-rate i sample-rate.[ old.man @ 15.02.2020. 17:59 ] @
Citat:
S A J A: U Studio One možeš da biraš koja kartica ..

Kažu "mnogo je za mačku govedja glava" .. prejede se crkne.... pa tako i meni..
StudioOne ima , verovatno sve šta treba, ali i masu toga što ne treba
To je ozbiljan program.
Meni treba nešto sitnije, da uvek radi upozadini , da mogu da u radu šaljem audio sa ovog ili onog ulaza, na ove ili one zvučnike.
Nikavi ili ako baš mora , onda neophodni plugini. Svaki kvalitet je dovoljan...
Imali nešto skromno ?
Pozz
[ S A J A @ 15.02.2020. 19:23 ] @
Teško je reći kako da uradiš setap jer nije skroz jasno šta želiš da postigneš i koja je oprema.
[ jonathan @ 15.02.2020. 19:39 ] @
Možda nešto kao Virtual audio cable ?
https://vac.muzychenko.net/en/
[ old.man @ 16.02.2020. 08:19 ] @
Citat:
jonathan: Možda nešto kao Virtual audio cable ?
https://vac.muzychenko.net/en/


Evo radioamatera, on će razumeti šta treba!

Pošto imam dve kartice radim ft8 na primer, a neko me cima na viber.
Onda trčim u kontrol panel pa preusmeravam dafault audio...

Znači treba mixetica od nekoliko mb koja je uvek aktivna pa da mogu da šaljem signal gde treba.. ovako nešto .. Slika.

Saja nisi video priv. poruku ?

[ Igoya @ 16.02.2020. 09:34 ] @
To sa viber bi trebalo da je moguce izvesti mnogo jednostavnije?! Poenta je da treba podesiti da, recimo viber "zvuk" ide na tu drugu karticu, a da primarna kartica "slusa" sekundarnu (na kojoj je viber, jelte?).

Nisam siguran da ce ovo da pomogne, al' ako se mozda radi o potrebi, kakvu sam ja svojevremno imao, izvodi se veoma lako u samom OS.
Imao sam slican "problem" pokusavajuci da podesim na svom racunaru, da mi se izvor sa druge audio kartice cuje na primarnoj (onoj na koju su mi nakaceni zvucnici).
Resenje za ovo je veoma jednostavno i radi mi tako godinama vec, da ne kazem decenijama... : )
Opisacu moju situaciju i moj setup, pa mozda pomogne?

Kao primarnu koristim integrisanu audio karticu sa ploce. Kao sekundarnu koristim (externu) Sound Blaster Live! USB (na koju je trenutno pusten samo line-in, ali moze i stosta drugo da se "pusti/konektuje", po potrebi)
Na line-in SB Live! kartice, sam prikljucio TV. Ako se ispravno podesi, na isti nacin rade i svi ostali input signali.

Trenutno to izgleda ovako:
Zvuk se emituje preko zvucnika na primarnu karticu.Na tab Recordings treba selektovati taj uredjaj sa kojeg se zeli "slusati" zvuk i kliknuti na PropertiesA onda samo cekirati Listen to this deviceZvuk prakticno prolazi sve vreme na primarnu karticu... Jedino sta ja treba da uradim je da "mutiram" taj kanal kada necu da cujem zvuk sa TV-a na primar zvucnicima... i to je to! : )Slicna podesavanja se rade i kod snimanja zvuka u bilo kom programu.Ovakvo podesavanje mi savrseno odgovara, zato sto bez bilo kakvih "smetnji" mogu da slusam zvuk sa racunara (muzika, YouTube i sl.), a da externi izvor nema nikakvog "suma". Vazi isto, ako hocu da cujem sta se desava na externoj kartici... odem na Sound Mixer OS-a i odmutiram kanal. Jednostavno je, samo treba probati i malo experimentisati.

[ old.man @ 16.02.2020. 19:22 ] @
Citat:
Igoya: To sa viber bi trebalo da je moguce izvesti mnogo jednostavnije?! Poenta je da treba podesiti da, recimo viber "zvuk" ide na tu drugu karticu, a da primarna kartica "slusa" sekundarnu (na kojoj je viber, jelte?).
Nisam siguran da ce ovo da pomogne, ...


Ma super i ovo Igoja i Jonatan predlažu, ali nije to što tražim.
probao sam...

Ali više bih voleo sw koji izgleda kao mixetica... nervira me slika sonund ->ctrl panel[Ovu poruku je menjao old.man dana 16.02.2020. u 20:34 GMT+1]
[ jonathan @ 16.02.2020. 23:36 ] @
Valjda je poenta da u svom programu za FT8 izabereš da ne koristi default audio, već svoj. Kako wsjt-x, MSHV, a pretpostavljam i svi ostali to mogu da podese, mislim da je 99% problema time rešeno. E sad, za neke egzibicije kao npr FreeDV ili dream, koji koriste dve zvučne kartice, virtual audio cable ti završava i taj posao. Zaista nisam primetio da iko koristi to tako kao što si ti zamislio da treba. Ni sa fizičkom spoljnom miksetom, n sa softverskom.
[ makisiki @ 17.12.2021. 09:44 ] @
Jeste da je tema malo starija i ne znam koliko je problem resen - ali sigurno nece da steti ... a mozda i nekome koristi ...


Ja sam koristio VM i mogu da kazem da je odlicna "mixetica" :)

Program je odradjen u par varijanti i ima dosta interesantnih funkcija ...

https://vb-audio.com/Voicemeeter/potato.htm


Pozdrav.