[ plus_minus @ 15.02.2020. 04:49 ] @
~$ (ako postoji već razrađena diskusija na ovu temu, neka mod. premesti.) Pre nekih par godina, onaj pozivitno opaljeni `Odin.D` dade link od Input Mono fonta. I to je bilo zaista osvežavajuće. Nisam video fleksibilniji font/setup od toga. Ljudi koji su razradeli i sajt za podešavanje primerka za preuzimanje i font uopšte, svaka im čast, a i Odinu što je to podelio sa nama. I koristio sam ga - do skora, tražio nešto drugo malo za promenu i našao. Bez obzira, Input ostaje kao najkvalitetniji standard. Zezečim se sa tekstualnim editorima i terminalima, pa, gotovo uvek .. i non-stop .. ako sam u svoja četiri zida ... font mi je postala najbitnija stvar. A što sam stariji, to i oči češće zezeče (naočare ne nosim i ne želim), a i manjka mi tolerancije za sve one neke (nebitne za temu) sitnice koje me nekada nisu smarale. U pitanju je - CPMono - font. Ni izbliza nije toliko fleksibilan kao Input i na prvi pogled deluje.. onako, kršno nekako .. Međ' tim (varka ![]() Da, samo zbog fonta. Takvi smo mi nekakvi. Fenomenalan je gde god, kolikoGod i kako god da ga prikažem. Evo dva cropa, pa procenite sami. Jedan je iz featherpad editora ( js, light tema, light varijanta ) Drugi je iz geany IDE editora ( php, dark Tango tema, ponegde bold, jak hint i antialiasing ) ![]() ![]() PS: php - geany crop je syeban (ove zelene izmrljane varijable zapravo izgledaju `crisp` ) jer nisam obratio pažnju na `.jpg setttings.` |