[ aca_punk @ 16.02.2020. 11:54 ] @
Pozdrav svima!

Imam digitalnu vagu sa vratom na kome se nalaze LED-ovi i tasteri. Vaga je bila izlozena kisi! Drug mi je dao onako ali mi je rekao da ima isti taj problem. Ne treba da mu je vracam, dao mi je ako mogu da je popravim pa da koristim u svoje prodavnice. Nije mi neophodna jer vec imam sve sto mi treba ali pokusao bih da je popravim. Na prvu, jedino sto se vidi da ne valja, jeste tastatura. Tacnije istrulela je guma sa brojevima (tasterima), ali to se lako da zameniti.

Vaga ima ispod nje prekidac sa tri polozaja. Samo u jednom polozaju mogu da je ukljucim, a ostala dva nista. Jedno je verovatno OFF. Vidim kroz supljine da ima trafo ali nisam jos nista otvarao.

Ne zelim da mnogo duboko ulazim u tematiku pa se sve nadam da je neko naisao na isti problem. Ako iko moze ovako bez seme i slike, inace ne mogu da izguglam takvu vagu ali evo napisacu sta na njoj sve pise: ToWa / Rouviere / Type 10005. Mogu i da je slikam ali mozda treba prvo da je otvorim jer ovako nista ne moze da se vidi! Inace dugo nije na kisi, uzeo sam je pre pola godine i sada je dosla ona na red! Danas cu je verovatno otvoriti!

Dakle, ukljucim je na mrezu, klik na prekidac i upali se. Cim se malo pipne podloga na kojoj bi se stavila roba za merenje ODMAH SE ISKLJUCI!


Unapred zahvalan, Aleksandar!


P.S. Jednom sam ispred kontejnjera video onu vagu, "lubenicarka je zovu". Ima 6 LED-ova sa jedne tri i sa druge 3. Neko je mislio da ne radi, a i ja isto tako jer se unutra dok sam je nosio mokru od kise, nesto otkacilo i delovalo kao da je izlomljena i da joj nema spasa. Kuci sam je otvorio i taj deo koji je bio ispao vratio na mesto, osusio je i evo jos uvek radi bez problema. :)
[ aca_punk @ 16.02.2020. 15:33 ] @
Bukvalno samo dodir na bilo koji od 4 drzaca glavne podloge ili sa stavljenom podlogom. Nije potrebno da se pritisne vec samo da se dodirne i odmah se ugasi cela vaga!
[ gilopile @ 16.02.2020. 16:10 ] @
Brate, moze biti svasta.
Slikaj plocu sto bolje sa obe strane.
Probaj sa jacim ispravljacem.

Prosle godine me startovao neki lik na pijaci:) Njemu crko ispravljac koji ujedno i puni nekakav acu na vagi. Ispravljac je bacio i ja pojma nisam imao koji treba. Doneo sam neki 12V 2A i prikljucili i sve radi ok :D
Dade mi covek ogromnu lubenicu u znak zahvalnosti, hehe
Show
[ aca_punk @ 16.02.2020. 16:17 ] @
Pa toga se i plasim. Otvorio sam gornji deo gde su plocice sa LED-ovima. Moram da otvorim donji deo gde je Trafo. Uhvati me mrak, nastavljam sutra.

Hvala za savet! Moram sve da je raskupusam! :)
[ gilopile @ 16.02.2020. 16:20 ] @
Raskupusaj, proveri napajanje i vizuelno plocu, mozda ako imas srece uocis nesto crknuto, spaljeno...
[ aca_punk @ 16.02.2020. 17:08 ] @
Iskreno tome se i nadam.

Ne bude li tako, uzimam ono sto je ispravno i moze da koristi, a ostalo na otpad!
[ aca_punk @ 16.02.2020. 17:14 ] @
Konacno su mi stigle neke stvari iz Kine! Valjda nemaju "Koronu"! ;)
[ gilopile @ 16.02.2020. 17:44 ] @
Prokuhaj pre upotrebe :D
[ aca_punk @ 17.02.2020. 17:53 ] @
Vec su pokusavali da je poprave ali bezuspesno. Iskreno ja tek onda necu mocu da popravim. Nisam ni ocekivao da vidim onoliku plocu.

Iskoristicu sve delove i elemente koje mogu, a mogu da napravim i neko kuciste.

Steta za vagu!

@gilopile hvala na javljanju. Veliki pozdrav!