[ Rusi @ 04.03.2020. 19:18 ] @
Pre duzeg vremena sam oglasavao na vise domacih sajtova za oglase neke predmete. I bas sam izguglao moj broj telefona i vidim da se oni jos uvek pojavljuju u okviru nekog cache koji zadrzava ili Google ili ti sajtovi za oglasavanje (na 3 se pojavilo). Kada se klikne na oglas, pise da on ne postoji. U cemu je caka? Do sajta ili Google-a i da li to moze da se izbaci iz pretrage?
[ Milan Kragujevic @ 04.03.2020. 22:41 ] @
Google kešira rezultate stranica tj. oglasa koji su nekada bili objavljeni a sada više nisu. Brisanje je moguće ako si državljanin neke od zemalja članica EU tako što podneseš zahtev po "Right to be forgotten" (pravo na zaborav) regulativi -- https://www.google.com/webmast...?complaint_type=rtbf&pli=1

Ti zahtevi iz Srbije ne rade, i tražiće ti svakako dokaz o prebivalištu i dokaz o identitetu, a to se sve ručno pregleda.
[ JankoNIS @ 05.03.2020. 08:18 ] @
Nece ti traziti nikakve dokaze i moze se raditi i iz Srbije (probao). Brisanje iz Googleovog kesa je nemoguce sve dok se na izvornom sajtu nalazi taj podatak. Prvo treba ukloniti njega pa se obratiti Googlu. Procedura traje oko 3-4 dana.
[ Milan Kragujevic @ 05.03.2020. 08:48 ] @
Probao sam ja, tražili su dokaze i odbili kada sam im poslao ličnu kartu Republike Srbije.

https://milankragujevic.com/up...-553_com.google.android.gm.jpg
https://milankragujevic.com/up...-669_com.google.android.gm.jpg

@Rusi može da zatraži uklanjanje keširane kopije ako je uklonjeno sa originalnog sajta putem ove forme:

https://www.google.com/webmasters/tools/removals?pli=1

Uklanjanje je instant.
[ Rusi @ 07.03.2020. 12:06 ] @
@Milan
Iskoristio sam ovaj link sto si ostavio na dnu, za sada je jos uvek tu u pretrazi.

To kesiranje postoji jer postoji jos uvek na sajtu i ako kada kliknem pise da trazeni oglas vise ne postoji? Zato google jos uvek pokazuje, jer postoje neki tragovi?
[ Milan Kragujevic @ 07.03.2020. 12:13 ] @
Ne postoji ako na sajtu piše da oglas ne postoji, proveri da li si lepo kopirao adresu, probaj 2-3 puta submit-uj zahtev. Generalno bi to trebalo brzo da uklone, ali zavisi kad uklone koliko treba vremena da se to "propagira" po svim serverima kojih imaju dosta u mnogim državama.

Google inače ne briše keširane stranice često, tako da moraš baš da zatražiš preko tog linka. Proveri eto adresu da li ide sa google redirekcijom ili ne (početak adrese, da li je google.com ili je baš sajt)..