[ MILIC @ 08.04.2020. 21:01 ] @
Imam dva plafonska ventilatora i oba imaju i 4 silalična mesta. Oba ventilatora su spolja ista imaju i preklopnik za promenu smera okretanja ali jedan ima klasične tri brzine koje se podešavaju sa tropolnim poteznim prekidačem na samom telu ventilatora i jednopolni potezni prekidač za sijalice. Drugi je sa spoljnim regulatorom preko prigušnice sa 5 brzina i prekidačem na istom regulatoru za svetla. Jedan sa tri brzine ima kondezator sa.tri izvoda dok drugi kojim sa prigušnicom regulišm brzinui ima kondezator sa dva izvoda.
Zamolio bih neko ko poznaje ovu vrstu asihronih motora da mi pokaže el. šemu kompletnog povezivanja jer sam u problemu pošto sam ih demontirao da bih zamenio ležajeve sada bih da ih sastavim i povežem. Dok nisam našao ležajeve i zamenio ih zaboravio sam gde sam ostavio papir na koji sam crtao kako se povezuje. Zahvalio bih se mnogo svima koji bi mi pomogli u rešavanju ovog problema.
[ MILIC @ 14.04.2020. 10:13 ] @
Pokusavam da postavim sliku na kojoj je ventilator i deo njegovog motora kao i povezivanje pre nego sam izgubio nacrt. Iz ovoga bi moglo da se nacta sema povezivanja, nadam se. Postavio sam i semu samo treba znati kako to povezati
[Ovu poruku je menjao MILIC dana 14.04.2020. u 12:01 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao MILIC dana 14.04.2020. u 12:02 GMT+1]