[ Tannoy @ 18.04.2020. 13:07 ] @
Pošto sam navikao da mi u kuhinji uvek svira muzika, već godinama tu obavezno stoji neki radio prijemnik. Ranije su tu bili neki stariji modeli sa skalom "na konac",pa razni kasetofoni, i slično. A evo u poslednje dve godine sam počeo koristiti auto-radio, jer mi najviše odgovara zbog toga što u sebi sadrži RDS prijemnik, CD plejer, Bluetooth povezivanje i AUX input za konekciju s telefonom i sve to je spakovano u 18x18cm kockicu pa je sve kompaktno i ne zauzima mnogo prostora. Za napajanje auto-radia koristim ispravljač od 12V/4A a zvuk ide u mali zvučnik koji već ima svoje aktivno pojačalo. Povezao sam ga ovako kao na ovoj slici: ![]() Ali od tada počinju moji problemi- jer sve što sam gore nabrojao lepo radi dok se ne desi nestanak napajanja iz gradske mreže i sve što sam podesio na radiju se vraća na default vrednosti (brišu se sve memorisane stanice, postavke ekvilajzera, lista povezivanih bluetooth uređaja). Očigledan razlog je to što je uređaj predviđen za povezivanje na stalni i neprekidni izvor napajanja a to je akumulator u automobilu a u mom slučaju radi na napajanje sa gradske mreže. Kada bi se nestanak napajanja dešavao jednom ili dva puta mesečno, ne bi bilo tolike frke ali problem postaje sve iritantniji jer se često dešavaju oni kratkotrajni prekidi od po par sekundi, što je dovoljno da se radio resetuje. Da li postoji neko jednostavno i jeftino rešenje za ovaj moj slučaj? |