[ Iona @ 24.05.2020. 16:03 ] @
Moilm za savet.
Imam bojler u kuhinji sa bakarnim kazanom star vise desetina godina i do juce je sve bilo ok. Juce primetim da kapa dole tj kad sam ga ukljucila na termostat da se greje cujem neko varnicenje u uticnici. ISKLJUCIM ga na termostat stane. Opet ga ukljucim i desava se opet varnicenje. Izvadim kabal iz uticnice otvorim vrata od visece (bojler je unutra u elementu sakriven) vidim da je prokapao
Bojler SKINUT…
e sad ovako. To je Standard od 15l, sa spiralnim grejacom od 3000w i onom ovojnicom i dihgom (koji je bio od klingerita) I koji je “pojeden”. Isprali bojler od peska, grejac je ok e sad ona dva srafa sto drze grejac su totalno korodirala I zapekla, konstatacija je da je tu I curelo jer nigde nema vode na drugom mestu. Pojedeni su I oni unutrasnje gumice izmedju grejaca I plocice …razumete. Prskali vd-om kad krenete da odvrcete okrece se I grejac.
Sad nema sanse da se odvrnu srafovi I izvuce grejac, koji inace radi tj. na njemu nema ostecenja, varnicilo je najverovatnije jer se kapljica slivala sa srafa na instalaciju Sta dalje ciniti. Inace nema sanse da nadjem grejac nov za njega od 3000w.
Neki savet nesto a jako mi ga je zao bacit zbog litraze a u kuhinji mi je.

HVALA SVIMA NA ODGOVORIMA.

p.s. grejac je sa ovim razmerom od 28mm


[Ovu poruku je menjao Iona dana 24.05.2020. u 18:49 GMT+1]
[ Java Beograd @ 24.05.2020. 18:55 ] @
Saberi - oduzmi, cena grejača, cena majstora, dođi-mi, idi-mi, popravi ovo, pokvari ono, pa grejač, pa termostat, pa cevi, da ovojnica, pa dihtung ... Ne ide to tako.

Od babe se ne može devojka napraviti.

Pogledaj ovde:

https://www.tehnomanija.rs/bel...ters%5Bstock%5D%5B%5D=dostupno
[ Iona @ 24.05.2020. 19:40 ] @
Niste me razumeli poenta nije da nemam za kupiti novi bojler, vec hocu zadrzati ovaj jer je 15l. Brat bi mi odradio zamenu samo ne znam gde da nabavim grejac ili gde makar da skinem ove srafove zardjale i kupim nove gumice i dihtung
[ calexx @ 24.05.2020. 22:19 ] @
Samo jednom sam menjao grejač ali u bojleru u kupatilu i liči na taj. Mislim da sve ide u kompletu, grejač sa tom osnovom (onaj koji sam ja menjao je imao elipsastu) a gde da ga nađeš ... pa u prodavnicama za elektro/vodovodne delove, tu je sigurnije nego u većim marketima jer oni retko prodaju takve delove. Spakuješ grejač i kreneš, ako neko nema, možda zna gde ima ili bar da li takav uopšte može da se nađe.
[ ademare @ 25.05.2020. 00:01 ] @
Uopste nije vazno da grejac bude 3000 wati . Moze da se stavi bilo koje jacine koji odgovara po dimenzijama . Znaci ako se stavi od 2000 wati duze ce da greje vodu nego taj od 3.000 , trebace mu vise vremena , nista drugo .

Zardjali srafovi se seku , razbusuju , i na kraju ureznicom se vraca navoj . To se svakako ne isplati raditi , jer je doslo do spajanja metala srafova i metala gde ulaze .
[ Horvat I @ 25.05.2020. 06:52 ] @
1. Adrijana POD HITNO nađi električara!
Nije smelo varničiti već nestati struje! Instalacija u tom stanu je opasna!
A sad o bojleru, pripremiti 2 čekića veći da ima bar duplu masu (težinu).
Veći čekić naslonimo na šraf, koje je u stvari matica, a šmolom manjeg čekića udaramo sredinu stranice matice.
Ovo uradimo sa svih 6 stranica obe matice. Ovako "ugojimo" maticu i ona silazi
[ Iona @ 25.05.2020. 12:52 ] @
Horvat I... odgovor za Vas

Nisam dobro objasnila, ne varnici nista to ja tako nestrucno kazem, vec sam ukljucila bojler da se puni i u uticnici cujem onaj zvuk suma, koji ja nazivam varnicenje, ucinilo mi se sumnjivo pa sam iskljucila termostat i opet ukljucila, ono se vraca taj zvuk, pa sam izvadila iz uticnice kabal. Inace kapalo je na tom srafu tj. vlazilo i sa srafa valjda na klemu od struje..kratko je vreme bilo da bi izbacio osigurac..to je moje laicko mislejnje