[ agasoft @ 31.05.2020. 19:51 ] @
Nadam se da će ovo odgovarati ovom forumu i da ću problem sa slikom uspeti da objasnim iako za istu nisam kompetentan jerbo je ne vidim.
Rođak ima računar, otprilike je to ovako nešto:
https://www.winwin.rs/racunar-...ntm-r3-series-dvd-4760492.html
Uvek je instaliran legalni operativni sistem Windows 10 Pro sa svim dostupnim ažuriranjima.
Po rođakovoj tvrdnji, seckanje je počelo da se događa pre nekoliko nedelja. Čim malo brže pomera miš, slika secne na sekund. Prilikom gledanja Youtube videa, slika isto malo malo pa secne. Ton ne secka nikada.
Probali smo sa promenom monitora, nije rešilo problem. Reinstalirali smo večeras sveži sistem, problem ostaje. Sa sajta AMD preuzeli Radeon drajvere koje je softver sam prepoznao. Sad, tu je nešto veoma čudno. DOk su se drajveri instalirali, miš je je mogao da leti po ekranu i ništa nije seckalo. Nakon prvog restarta je tako bilo i dalje. Ali kada se instalacija završila i računar vratio iz restarta, seckanje se nastavilo.
Postoji li išta više što bi mogli da probamo? Mislite li da neka komponenta crkava? Obzirom da je grafika ugrađena u procesor, ako je ona, to joj je to. Mašina je stara tri godine. Pomislio sam da je možda HDD, ali valjda bi seckao i ton i valjda bi se dešavalo još nešto.
Ako nekom nešto pada na pamet, ja sam tu da probam.
[ ademare @ 31.05.2020. 21:11 ] @
Jel ste promenili misa ?

Meni se jednom desilo da je mis imao neku neispravnost i da je posle pritiskanja dugmadi na misu cela slika na monitoru nestajala za tren i sve tako .

Problem bio mis i sa njegovom promenom sve se resilo .

Druga stvar koju bi trebalo videti je zauzetost procesora , pomeranje misa zna da podigne zauzetost posebno sporijih kompjutera kakav je taj na win 10 . Evo sad sam pomerao misa dok kucam kao probu i zauzetost sa 1 % skocila na 20 % . Znaci samo mis i forum kucanje koje nista ne opterecuje .

Ako se gleda nesto zahtevnije , kombinacija spori procesor i jos sporija integrisana grafika mogu da daju takav rezultat .

[ agasoft @ 31.05.2020. 21:22 ] @
A da, jesmo. Miša smo menjali i isto je. Nisam gledao opterećenje procesora, ali dobra je ideja. Čudno je samo što se to nije dešavalo do pre nekoliko nedelja.
[ Branimir Maksimovic @ 31.05.2020. 21:59 ] @
"Čudno je samo što se to nije dešavalo do pre nekoliko nedelja. "

Windows apdejt najverovatnije, M$ sa svakim apdejtom unosi sve vise bloata. Meni je mucno raditi
pod Windows 10 sa mnogo jacim racunarom od tog ;)
Osim toga tu u igru ulazi i malware, i "tezi" drajver i slicno.
[ agasoft @ 31.05.2020. 22:37 ] @
Evo probali smo sada da gledamo procesor dok se miš kreće. PRvo me je začudilo da je iskorišćenost bila 50% iako ništa nije bilo pokrenuto.
Onda je nekad pala na 12 i na 7. Kad se miš kreće skoči negde do 20, 25.
Meni je nekako to nemoguće, pa ja mislim da je moj Intel Celeron 1820 slabiji od tog procesora. A ja imam poslednji Windows 10, 8 gb i sve mi radi tečno. Meni iskorišćenost pada i na 3%.