[ dvoglaviorao @ 19.06.2020. 17:46 ] @
Pozdrav svima.

Kao što naslov kaže značile bi mi preporuke za kupovinu domena i hostinga. RS bi bio domen, gađam domaće.

Takođe, što se tiče hostinga, ideja mi je da uradim sajt na foru nekog bloga (banalno sam se izrazio ali suštinski tako nešto), recimo kao sajt za prikazivanje projekata iz, na primer, elektronike, pa ne znam kako to ide sa količinom podataka, odnosno koji bi mi paket za početak preporučili?

Postoje vrv milioni kombinacija da se uradi tako nešto brzo i lako i možda u paketu sa traženim, ja želim "ručno" kucani sajt koji ću tako postaviti na net, da ne bude zabune :)

Razlog neka ostane sa strane, mnooogo je komplikovano :D

Ako je problem da se piše ovde u temi molim vas na pp da mi pošaljete.

Hvala svima unapred u svakom slučaju.
[ kunc @ 19.06.2020. 17:53 ] @
Za domen .RS googlaj brate, google izbacuje odmah ponude i cijene. Tako da ne mozes pogrijesit oko toga.
Sto se tice hostinga, za pocetak bi ti preporucio Hetzner (cijena sasvim okej a za tvoje potrebe i vise nego dobar)

[ dvoglaviorao @ 19.06.2020. 17:55 ] @
Hvala na komentaru.

Da pitam nešto sad mi pada na pamet, da li mogu da imam problem ako kotistim ime nekog brenda/proizvoda u domenu, recimo, lupam, www.intelsebija.rs ili in.rs ili nebitno, da me ne ganja neko zbog toga?
[ kunc @ 19.06.2020. 18:05 ] @
Citat:
dvoglaviorao

da li mogu da imam problem ako kotistim ime nekog brenda/proizvoda u domenu, recimo, lupam, www.intelsebija.rs ili in.rs ili nebitno, da me ne ganja neko zbog toga?


Da itekako, trebas kontaktirat predstavnistvo INTELA za SRBIJU i traziti od njih dozvolu (ako ih ima uposte u Srbiji...)

Imas milion mogucnosti za unikatnu domenu, zasto da budes obicni PLAGIJATOR brate? Ukljuci mozak i inspiraciju, smisli neki ludi naziv i svojim radom napravi brend.
[ dvoglaviorao @ 19.06.2020. 18:13 ] @
Jasno, pitao sam čisto onako, palo mi samo na pamet, informativno.

Hoću da povežem, između ostalog, kanal sa youtube-a sa sajtom, ili obratno, kako se gleda već :) tako da naziv domena već "imam" ;)