[ LLIpr @ 09.07.2020. 00:44 ] @
Može li mi neko iskusniji reći da li je neki paid theme builder PRAKTIČNO jedina opcija za početnike website developere (npr. Elementor, trenutno 199$ godišnje za 1000 sajtova).
Praktično, ako želim koristiti WordPress za sajtove mojih klijenata postoji li druga bolja opcija jer:

1. Korištenje samo WordPressa sa besplatnim temama zahteva puno vremena za prilagodjenje svakog dela sajta kako bi se zadovoljile potrebe klijenta (iako poznajem CSS, HTML, PHP, JS, potpuno podesavanje čak i nije moguće).

2. Ako moram platiti neku PRO temu za svaki sajt koji napravim, to će me koštati više nego što kosta theme builder godišnje. I opet neću imati mogucnost potpunog podesavanja teme. Ili možda ovde nisam u pravu?

3. Postoje li plaćene PRO teme koje bih mogao koristiti za više sajtova i koje mi omogućuju potpunu kontrolu nad svakim delom teme.

4. Ne vidim drugu opciju. Neki predlog?

Unapred hvala na odgovorima.
[ mjanjic @ 09.07.2020. 09:01 ] @
Pa, generalno, isplati se, ali pogledaj uslove oko licenci.

Ima tema koje imaju poprilično opcija za kastomizaciju prikaza elemenata i rasporeda na strani, ali nekada si mogao da platiš tipa 800$ i da temu koristiš za neogrnaničen broj projekata. Sada su neki izmenili uslove, npr. gledam za Jaridu u kojoj sam nešto radio pre 7-8 godina, znam da je koštala tipa 50$ regularna i oko 800$ licenca koja omogućava da kreiraš WP sajt sa tom temom za maltene neograničen broj korisnika, međutim sad vidim da su cene "malo" otišle, tj. regularna je 160$, a ta "extended" je 6950$ i tako su napisali uslove da i nije baš najjasnije šta možeš sa ovom licencom - ispada da možeš da je prodaš i stotini klijenata, ali da taj WP sajt bude apsolutno identičan (tj. End-Product je samo jedan, ne možeš koristiti temu da napraviš više od jednog unikatnog WP sajta).

Ne znam, oni nisu normalni sa ovim cenama i sve je otišlo u tri lepe, vidim da je ta "extended" licenca za npr. Jannah temu 2950$, pa za te pare će da da nađu programera iz ovih istočnih zemalja koji će sve to da im uradi u čistom PHP-u, bar neće za koju godinu imati glavobolje oko migracije na novu verziju WP-a i sl.
A postoje i druge platforme, tipa Joomla, mada i tamo ko uspe da npr. ukapira šta sve može da se uradi sa temam baziranim na Hellix framework i kako podesiti nešto u tim temama (npr. dvojezični meni)... ali, valjda su u zadnje 2-3 godine to malo popravili, jer tada kad sam to gledao bilo je katastrofa za podešavanje.

[Ovu poruku je menjao mjanjic dana 09.07.2020. u 14:46 GMT+1]
[ LLIpr @ 10.07.2020. 15:22 ] @
Puno hvala na svim ovim informacijama... Nadam se da ce odgovoriti i neko ko trenutno izradjuje Wordpress sajtove i da mi da jos neke smernice...
[ mjanjic @ 13.07.2020. 07:42 ] @
A dok čekaš da još neko odgovori, možda da isprobaš Themosis :)
https://framework.themosis.com/docs/1.3/theme