[ Prescott @ 14.07.2020. 17:32 ] @
Zdravo svima !
One nožice, vrhovi koji vire sa druge strane ploče, od slotova za ram memoriju su se pokrivili. Ispravio sam ih koliko sam mogao, međutim jedan se odlomio.
Ploča radi.
Ima li to neki značaj ili ne ? Da li sam nešto time pokvario ?
Hvala unapred.
[img] https://ibb.co/HDmZKNL[/img]
[img] https://ibb.co/V3vyk9k[/img]

[Ovu poruku je menjao Prescott dana 15.07.2020. u 00:03 GMT+1]
[ ademare @ 14.07.2020. 18:14 ] @
To je komad zice , koju je robot zalemio tako da je zica presvucena kalajem pa cesto bude kao kuglica a zica jos malo viri .

Prvo nisi trebao to da diras .

Drugo zavisi sta si odlomio . Ako je samo to parcence zice sto viri , onda je najverovatnije sve O.K. Ako si odvalio i kalaj taj sto lici na kuglicu , onda zavisi koliko je duboko odvaljena i zica .

Najverovatnije nije nista pokvareno , ali moze da bude , ako je cela zica odvaljena pa vise nema kontakt .
[ Prescott @ 14.07.2020. 22:27 ] @
Slucajnost, nije namerno. Kada sam video da su se pokrivili, ja sam ih ispravio koliko je moglo. I jedna zicica se otkinula gotovo odmah. To su kontakti ram slotova. Zasrafljivao sam ssd disk, i drzao srafciger u istoj ruci. Pokusavao sam prstima uhvatiti navoj pa da nastavim dalje zasrafljivanje srafcigerom. Medjutim, drugim krajem srafcigera sam ocesao plocu. Tako se desilo. Zica se otkinula tik do kalaja koji je bio oko nje. Nema kuglice, letovano je sa vrlo malo kalaja. Probao plocu, radi. U svakom slotu je po jedan modul rama. E sad, da li da pustim i neki test za ram, ne znam. Verovatno i to hocu. Ne pitaj me nista, poludeo sam danas. Kao da nikad to nisam radio. Ali los navoj fabricki, lose osvetljenje, srafciger takodje.. I desilo se.
[ SASA M. @ 15.07.2020. 09:15 ] @
Nemas razloga za brigu ako si malo "skratio" nozicu od konektora za memoriju sa ove zadnje strane. Slike su dosta lose, ne vidi se najjasnije, ali ne verujem da si ostetio dalje od toga jer za to treba poprilicna sila. Rupe su obicno metalizirane i verujem da i dalje ostvaruju dobar kontakt. Otprilike ovako izgleda ta rupa kroz koju prolazi nozica:

https://i.ytimg.com/vi/cldRq0nmm6g/hqdefault.jpg
[ gilopile @ 15.07.2020. 10:07 ] @
Nemas razloga za brigu, jer je gotovo nemoguce da si ista dalje shebo osim sto je pukla nozica koja viri. Ona je i dalje zalemljena kako treba i gde treba i to je to.

Rupica je toliko mala da jedva prodje nogica RAM slota, zato je gotovo nemoguca misija zamena slota, sto se u principu, pored CPU soketa, ne radi. Tako da je nogicu gotovo nemoguce iscupati skroz, osim sto si visak slomio koji nije ni bitan za ostvarivanje kontakta na lemnom mestu.

Tako da, udri ti lepo brigu na veselje :)
Ne moras nikakve testove ta vrtis i gubis vreme.
[ Prescott @ 16.07.2020. 01:11 ] @
To je to. To je to o čemu pričate... 👍 Hvala vam ljudi.
Hvala gilopile, hvala SASA M., i hvala ademare. Hvala na savetima.
Veliki pozdrav za sve 👋👋👋