[ tordajav @ 04.08.2020. 03:08 ] @
Pozdrav svima,
imam problem sa USB 3.0 stikom. Do večeras je radio super, ali nakon deinstaliranja nekoliko programa sa laptopa, kada priključim taj USB, miš koji je priključen preko USB kabla se zamrzne i dok ne restartujem laptop ne počne da radi; oba eksterna harddiska izgube napon i ugase se. Kada diskonektujem taj USB, eksterni harddiskovi se vrate u rad, ali miš tek nakon restarta laptopa.
Kada taj USB prikačim na telefon mogu da ga normalno koristim, prebacio sam šta mi treba u telefon i formtirao ga putem telefona ali na laptopu se dešava ista stvar kada ga spojim.
Kada ga prvi put posle restarta laptopa spojim sa laptopom, iskoči balončić:

Power Surge On Hub Port

Pokušao sam par rešenja sa youtube sa Device Managerom ali ništa nije uspelo.
Ima li neko predlog šta je u pitanju?
Hvala
[ vinted @ 04.08.2020. 14:43 ] @
Ta greška "Power Surge on Hub Port" znači ovo:
"The error message “Power Surge on Hub Port” or “USB Device has exceeded the power limits of its hub port” is usually displayed when you plug a device into the USB port of your computer. ... If a device draws more power than this, an error message is displayed to you the current condition and the connection is terminated."
U prevodu na tvoj problem taj USB Hub ti vuče mnogo struje i Windows ga sam po sebi isključi.
Na tom hub-u imaš priključeno miša, 2 eksterna hdd-a i taj usb. Neće to da radi ili isključi jedan hdd ili kupi hub sa eksternim napajanjem.
Trećeih rešenje preko Device Managera nema
[ tordajav @ 04.08.2020. 22:52 ] @
Hvala na odgovoru, razumem i ima logike to sa napajanjem ali to je obični mali usb, doduše sa 128gb, ali ga npr. telefon sasvim dobro savlada a laptop se pogubio.
Probao sam čak i da isključim oba externa hdd i taj miš, dakle svi usb portovi slobodni, restartovao laptop i opet ništa.
Kada priključim ovaj usb windows da zvuk kao kad se neki usb isključi, i obrnuto.


[ tordajav @ 05.08.2020. 12:42 ] @
OK, ali ako ovom USB Stick-u treba dodatno napajanje, znači li to da ga onda ni u autu ne mogu koristiti?
[ gilopile @ 05.08.2020. 14:35 ] @
Cekaj, ako ti USB HDD radi na laptopu i ne izbacuje tu gresku, nego samo kada prikljucis taj stick, onda je on definitivno neispravan. Nesto tu vuce previse struje, moguce neki kond otisao blago u kratki spoj.

Ako imas garanciju, vrati i uzmi drugi.
Jesi li primetio da se nesto jace greje taj stick?

Nemoj da ga ukljucujes u kola, jer mozda nemas takvu zastitu i moze da se desi da ti strada USB port ili u najboljem slucaju odreaguje osigurac na USB portu pa mora otvaras radio i zahebavas se...
[ tordajav @ 06.08.2020. 02:19 ] @
Hvala na odgovoru,
to i ja mislim da je do usb-a nesto. Svi hubovi rade sasvim normalno sta god da prikljucim. Danas sam imao priliku da ga probam na tudjem laptopu gde je Win10 i tamo ništa nije odreagovalo, niti taj power surge. Nije radio. Izgleda da je do ovog kraja USB-A koji se preklapa, jer drugi kraj USB-C radi sasvim normalno na telefonu.
Verovatno taj USB-A kraj nema dobar kontakt.
Nemam garanciju a 128gb bi mi bas bilo prakticno.
Hvala
[ Living Light @ 06.08.2020. 03:58 ] @
Da ga ne bi bacio mozda neka redukcija/prelaz pomaze

https://www.google.com/search?...AwQAw&biw=1337&bih=599
[ tordajav @ 06.08.2020. 05:46 ] @
Citat:
Living Light: Da ga ne bi bacio mozda neka redukcija/prelaz pomaze

https://www.google.com/search?...AwQAw&biw=1337&bih=599


Pa da, imao sam ovo kao ideju, da USB C port iskoristim..
[ Living Light @ 06.08.2020. 05:55 ] @
Upravo to.
Nabavi neki prelaz koji ti je dostupan,
jer ocigledno da nesto "mehanicki "sa samim konektorim,
izaziva tu dojavu WIN-a.

Neki laptopovi imaju toliki SSD,
steta je da ga bacis.

pOz
[ gilopile @ 06.08.2020. 06:13 ] @
Kakva je to budzevina sa tim konektorima, strasno.
Verovatno se nesto dotice na masu sto ne bi trebalo i automatski povuce svu raspolozivu struju i onda zastita USB odradi.

Ako mozes uslikaj sto bolje te konektore tog stika sa svih strana da vidimo kako to izgleda.
[ tordajav @ 06.08.2020. 06:14 ] @
Malo sam bolje pogledao daj USB A ulaz i da li ima neki uočljiv deformitet i... da. 4 neke iglice su se od silnog guranja USB-a u TV i druge uređaje iskrivile i dotačinjale gornji metal. Malo sam ih odvojio pincetom ali je jedna od njih i pukla na polovini prilikom vraćanja u prvobitni položaj.
U svakom slučaju, USB je odmah proradio.
Videćemo koliko dugo jer su te 4 iglice izgubile pravi oblik i ne znam tačno ni kako su bile i gde ne smeju davati kontakt.
huh
Hvala svima na komentarima i idejama!!!
[ Living Light @ 06.08.2020. 06:19 ] @
Odlicna,jasna i ostra slika!

Uvek ti ostaje opcija sa prelazom.
Drago mi je da je USB u redu.
[ gilopile @ 07.08.2020. 08:51 ] @
Ma ja, ipak je ostvarivao kratak spoj.
Ja bih to sve pocupao i zalemio usb kablic 5cm i cao dovidjenja.
Djavoljev nabudzeni usb
[ tordajav @ 10.11.2021. 22:58 ] @
Samo kratak update: nemojte kupovati "no name" usb-ove, ispostavilo se da je USB lažan i umesto 128 samo je 30gb funkcionalno. Prodavac mi je odgovorio na poruku, obećao povratak novca ali ubrzo i zatvorio svoju stranicu na eBay i verovatno otvorio drugu pod drugim imenom jer vidim da se isti i dalje prodaju.
[ calexx @ 11.11.2021. 09:02 ] @
Ja ne da ne kupujem noname fleške nego i od ovdašnje ponude biram "firmirane" pa i za njih prvo pažljivo pročitam utiske i testove. Taman posla da kupim neki spor a on od 128GB ili nešto slično, pa to se satima kopira. ;) Ionako je to potrošna roba, ja imam bar dve Kingston fleške kupljene pre par godina na nekoj akciji praktično badava koji su otkazali ali nikako da se setim da ih nosim na reklamaciju. To je dodatna prednost kupovine u radnjama, iako su cene bile reda pivo u kafani, opet imam garanciju.
Otuda kupujem samo ono što ovde ne mogu da nađem ili je stvarno toliko jeftinije da se isplati i baciti pare. ;) Kao što su HDMI svič ili USB hub za 3,5" u kućištu, to tada nisam nalazio ovde.