[ pisac @ 07.08.2020. 03:02 ] @
Dakle, pokušavam od ovog iPhone-a da napravim nešto bar imalo upotrebljivo. Tražim najprostiji mogući mp3 plejer koji može da pušta mp3 muziku sa lokalnog foldera, i - ne mogu da nađem.

Sve neki striming itunes dža bu plejeri, u kojima ne postoji opcija da mi pusti sve pesme iz nekog foldera ili da sam pretraži lokalne foldere i napravi plejlistu. Ma mogu i sam da ubacujem lokalne pesme jednu po jednu, ako treba, ali nema čak ni takve opcije.

Nalazio sam čak takve nebuloze da mi VLC u helpu kaže da fajlove slobodno mogu da aploadujem na neki od ponuđenih cloud servisa a zatim strimujem ili downloadujem na lokalni ajfon. Takve debilne konstrukcije jednog od najpopularnijih programa na jednom od najpopularnijih telefona već počinju da me ozbiljno zabrinjavaju (ne zbog ta dva, nego zbog čovečanstva koje takve debilizme guta).

Jailbreakovao sam ga (IOS 13.5.1) ali to mi nije pomoglo ništa jer ni na Cidiji nema nšta slično. Jedine korisne stvari koje sam našao su gesture11 hack, i firewall pomoću koga uspešno kontrolišem šta aplikacije mogu da rade na Internetu.

Ali, najprostiji mp3 plejer, onaj kakav imam i dalje na običnoj prastaroj simbijan Nokiji, neeeemmaaaaa!

P.S. Upoređujem funkcionalnosti između starog simbiana i ovog ajfona, i žalosno je da je simbijan bolji telefon u svakom pogledu. Naravno ne mogu da instaliram moderne banking i chat aplikacije na prastarom simbijanu (samo jer ih više i ne prave za simbijan) što je i jedini razlog potrebe za posedovanjem novog telfeona, ali sam simbijan telefon sa svojim default aplikacijama i mogućnostima je enormno bolji i upotrebljiviji.

[Ovu poruku je menjao pisac dana 07.08.2020. u 04:13 GMT+1]