[ ornamentum @ 31.08.2020. 20:19 ] @
Poštovanje svima. Nas 3 prijatelja želimo da promovišemo nešto na Facebooku. Želimo da učestvujemo zajedno finansijski ali smo iz 3 različite države (USA, Srbija i BIH). Na FB kako vidim mogu da plaćam samo sa jednom VISA net karticom ili PayPalom, to mi stoji od opcija. Međutim pitam sve koji znaju, koji je najefikasniji način da nas trojica iz različitih zemalja uplaćujemo na jedan račun a onda admin na FB da troši sredstva na promociju? Da li je to moguće sa PayPal nalogom ili svako od nas mora da ima vlastiti nalog i kartice pa da prilikom različitih promocija na FB mijenjamo kartice u zavisnosti ko daje pare za koju promociju (što je katastrofa opcija)?
Hvala unaprijed na odgovorima, jako mi je bitno a nemam dovoljno iskustva.
[ tox master @ 01.09.2020. 20:26 ] @
Ne vidim u cemu je problem da admin ima Paypal nalog i sa njega da placa na FB a vi po potrebi/zelji uplacujete njemu na njegov Paypal racun.
[ ornamentum @ 07.09.2020. 20:44 ] @
Citat:
tox master: Ne vidim u cemu je problem da admin ima Paypal nalog i sa njega da placa na FB a vi po potrebi/zelji uplacujete njemu na njegov Paypal racun.


1. Da li i mi ostali moramo imati PayPal naloge ili...?
2. da li se mora otvoriti business account ili je dovoljno personal account za fizička lica?
[ ornamentum @ 08.09.2020. 20:09 ] @
Ovako, probao sam sam i otvorio PayPal nalog. Napravio request da prijatelj iz USA pošalje novac. Dobio sam notifikaciju na email da sam dobio novac, odem na PayPal nalog i vidim da nema nipta. Odem u mail nalog i vidim u mailu poziv za confirm aktivnosti primanja novca. Odem ponovo na PayPal račun i ništa, a dobijam novi email gdje kaže da je pošiljoc otkazao slanje novca. Nazovem prijatelja, kaže "nisam ništa otkazao ali skinulo mi je sa kartice novac"!? Sad čekam da zove njegov Customer service da pokuša ustanoviti šta se desilo.
Ima li neko iskustava i zna li šta se desilo?
[ ornamentum @ 26.09.2020. 23:16 ] @
Red je da javim jer je riješen problem. Naime, kartica koju sam vezao za PP nalog (visa net) je od banke prestala da se koristi (ali mi nisu javili na vrijeme da je mijenjaju za drugu u mom paketu). Vezao sam za drugu i sada sve prolazi.