[ EHF @ 09.09.2020. 17:15 ] @
Pozdrav svima, zeleo bih napraviti data loger za struju da bih mogao da pratim proizvodnju energije preko solarnih panela. Imam problem pri kodu za arduino. Naime hteo bih da pomocu senzora za napon i struju da pratim koja je proizvodnja struje bila, koji napon, koliko wati, Amper casova, wat casova. Usustini sve parametre oko jednosmerne struje. posto imam solarni panel od 50w hocu da vidim, to jest da izmerim na vise lokacija (krov, pod...) koja je uokvirno proizvodnja u toku jednog dana. i da imam te podatkr na sd kartici koje bi arduino upisao. da bi kasnije mogao da ih ubacim u excel i napravim gragikon proizvodnje u odnosu na jutro, podne, predvece.
Jedini problem koji imam jeste kod koji ne razumem bas najbolje, imam senzore imam arduino i imam lcd ekran. kod sam skinuo sa neta medjutim taj kod je pisan za tenesy 3.6 koji na sebi ima sd citac kartice.
Posto je tenesy ploca skuplja od arduina i to dosta nisam bas voljan da je kupim sobzirom da imam arduino uno, ekran bih koristio 2x16 umesto 4x20 karaktera. Ali ne znam kako da prepravim kod da bih moga oda koristim arduino sa SD card modulom i kako da informacije koje se ispisuju odjednom na lcd ekranu prebacim da se smenjuju na ovom manjem. kod imate u opisu i sliku diagrama kako bi se to povezalo stim da bih ja ubacio arduino i manji ekran jer to imam.