[ Brodoplovac @ 16.09.2020. 14:43 ] @
U prilogu je Excel fajl koji skida sa Passmarkovog sajta podatke o snazi procesora i threada, a sa ITsvet sajta podatke o cenama procesora. Od svih tih podataka pravi jednu tabelu. Ovo je samosvežavajući fajl.

Pročitajte upustvo, pošto fajl neće automatski upariti imena NAJNOVIJIH procesora sa Passmarka i sa IT sveta, već je potrebna ručna intervencija za to.

Ovako izgleda finalna tabela. Ovde su izfiltrirani procesori koji postoje na ITsvet sajtu, imaju snagu threada preko 2.400, a CPU value je preko 70.

[ ademare @ 16.09.2020. 15:31 ] @
Zanimljivo , i lep trud , ali Passmark nema nazalost veze sa zivotom !

I to ne od juce negde od marta ove godine je znatno promenjen test program , vec od samog starta !

Ako pogledamo procesore , naravno sporno je nekakvo Preracunavanje Starih podataka na nove ?? Jer logicno je da niko sa na primer P4 ili AMD XP-om nece ni moci da pokrene nove testove . A kada vec postoje procesori u tabelama na sajtu mogu se uporedjivati !

Ima previse nezadovoljnih korisnika jer stari testovi , iako su bili Nepouzdani kao i novi bar su predstavljali neki kontinuitet . Novi , totalno Bezvredni kao i ranije , doveli su samo da Galimatijasa da danas imamo preracunavanje starih podataka na nove ?? Pomesano sa novim rezultatima ?

Od nastanka passmark nema veze sa zivotom i Realnoscu ! Tako AMD XP 2000+ je mnogo brzi od Pentiuma na 3 GHz i slicne budalastine ! Da je to istina , Intel bi zatvorio svoje kapije jos pre 20 godina ! Dok je stvarnost pokazala da je AMD u startu bio malo darezljiv sa PR ( procesor rejtingom ) a da je kasnije sve vise i vise Krao ! Pa procesori 3000+ su bili cesto sporiji od Intela iste oznake , a o 2000 PR da ne govorimo ! Samo na Passmarku je 2000 PR brzi . Pa sto ga fabrika nije nazvala 3000+ nego 2000+ ? Naivna fabrika i posteni test ?

Da se vratimo u sadasnjost jer je cela istorija Nerealna !

Da li je R3 3100 u bilo kojoj realnoj aplikaciji po ovom testu skoro duplo brzi od i3 9100F 72 % ? Budalastina ! Ovakve vlazne snove ne moze da zamisli ni sam AMD !

Takodje je budalastina da je novi 10100 u stvarnosti minimalno ubrzan, u testu skoro 30 % brzi od i3 9100F?