[ deletraj @ 12.10.2020. 12:23 ] @
Postovani, da li neko zna za neki program koji moze obrisati pozadinu nekog teksta. Evo sta me konkretno interesuje:
Otpusne liste, izvestaji lekara, izvestaji iz PIO fonda, su u vecini slucaja prljavo odstampani, jer su im neocisceni stampaci. I ponekad je neizvodljivo u kopirnici dobiti cistu kopiju, a tamo gde treba da je predate oni vam kazu: "pa ovde se nista ne vidi ".
Ja imam i radim u corel13, lmam stampac , skener i copir aparat Hp 1180 na ketric. I laserski copir crno-beli samsung ML1510 skeniram stranicu na Hp skener, a onda ucitam u corel, i polako gumicom brisem pozadinu pazeci da ne ostetim text.kad uvecavam sliku, tacno se vidi prljavstina u sivim i zutim kockicama
Ali taj moj poso traje dugo u zavisnosti koliko je prljava pozadina texta. Ali posle toga kad odstampam kopiju, ne moze ni original da joj pridje.
Da se ne bi ja toliko mucio i buljio oci u ekran kompjutera, molim za pomoc, ako neko zna za program koji brise pozadinu a da ne ostecuje text da mi pomogne kako i gde da nadjem to cugo. Hvala unapred
[ B3R1 @ 12.10.2020. 13:48 ] @
Photoshop, naravno ... ili neki slican softver (GIMP, paint.net itd.). Despeckle => Remove Noise => Sharpen => Blur => Brightness/Contrast ... i to je to.

Bolje nadji bolju kopirnicu, ima ih. Ako bas ne mozes, a zavisis uvek od iste sluzbe iza saltera, kupi nesto sitno za salteruse - zenama 100 grama kafe ili cokolada, muskarcima neka jeftina rakija ... i zavrsis posao. :-)
[ deletraj @ 13.10.2020. 22:54 ] @
Hvala B3R1.
A to sto ste rekli za kafu i rakijicu, meni nije do zajebanciju.
Ja sam u invalidsku penziju od 2017 sa 48 starosne god. I svake godine me invalidska komisija mrcvari sa njihove preglede, da mi se nije izgubila invalidnost. A ja im u toku jedne godine moram predati svaki izvestaj pregleda od:
- neurologa, neurohirurga, magnetne rezonance, skenera i dr. ńĆitko kopirane.