[ madcama @ 25.10.2020. 15:58 ] @
Moje pitanje se sastoji iz dva dela. Možda se može reći i da su dva pitanja, ali pošto su mi "pala na pamet" u istom dahu...

Prvo pitanje je može li Android telefon da uradi sledeće:

1. Automatski se javi na poziv posle (recimo) drugog zvona i ispriča mu ranije snimljenu poruku i da se onda posle zvučnog signala ostavi poruka? Nešto kao što su telefonske sekretarice radile.

2. Ako može da mu ispriča poruku, da li može da se ide korak dalje? Taj korak bi bio da se umesto mogućnosti snimanja poruke pred pozivaoca stavi izbor:
a) ako hoćete plavu pilulu pritisnite taster 1
Nakon što pozivalac pritisne taster 1 poziv se preusmerava na drugi broj mobilnog, ali o trošku prvopozvanog.
b) ako hoćete crvenu pilulu pritisnite taster 2
Nakon što pozivalac pritisne taster 2 poziv se preusmerava na drugi broj mobilnog, ali o trošku prvopozvanog.
c) ako hoćete još da pričate o pilulama pritisnite 3
Tada bi pozivalac mogao da ostavi poruku posle nekog zvučnog signala ili glasove poruke.


Ima li takva aplikacija ili servis i da radi u našoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu?

Hvala.

[ Java Beograd @ 25.10.2020. 16:44 ] @
Ne može.
Te stvari se rade na server-side, tj kod operatera.
[ ademare @ 25.10.2020. 17:33 ] @
To je usluga tzv. Govorna posta i postoji od kada postoje mobilni telefoni , dok Android nije ni bio izmisljen .

Na telefonima sa tastaturom je 1. bio za govornu postu , zato nije imao slova za SMS .

Nece to nikada biti bez operatera , jer to nije besplatno .
[ madcama @ 25.10.2020. 22:37 ] @
Ček ček. Koliko se sećam korišćenje telefonske sekretarice se nije plaćalo Pošti. Bilo je potrebno imati ili telefon koji ima tu mogućnost ili dodatni uređaj uz telefon koji je služio kao snimač govorne pošte.

Razumem da ta mogućnost nije postojala kod ranih mobilnih telefona zbog "ograničenih" skaldišnih kapaciteta. Ali sada mislim da iole moderan mobilni telefon iz srednje klase nema problem sa skladišnim kapacitetima.

A ni ovo drugo, preusmeravanje poziva, ne vidim kao nešto što mora da ide preko operatera i da se dodatno plaća. Verujem da veliki broj preduzeća ima telefonsku centralu. Pozoveš fiksni broj. Javi se neka namrgođena teta i ti kažeš koga tražiš. Ona pritisne neki taster, recimo "transfer" broj lokala i zalupi slušalicom. A tebi se javi onaj koga si tražio. Isti, manej više, redosled radnji ima i u upotrebi VOIP centrala.


E sad ili ja nešto mngo grešim ili nisam dobro objasnio šta me zanima.
[ koska @ 25.10.2020. 23:09 ] @
Koliko znam Google je prosle ili pretprosle godine najavio da ce Google Asssitent biti unapredjen tako da ce moci da obavlja zvanje i razgovor, sto znaci da je to neka vrsta inteligentne sekretarice.
E sad, ako je to moguce (ili bar planiraju da postane), onda ovo sa automatskim javljanjem deluje kao nesto sto je lako implementirati.

Ne znam samo da li je moguce dati aplikaciji dozvolu da se javlja na pozive. I ako jeste da li je legalno snimati pozive bez odobrenja (znam da je Android to sotverski ukinuo pre par verzija)
[ Bojan Basic @ 26.10.2020. 00:58 ] @
Citat:
madcama:
A ni ovo drugo, preusmeravanje poziva, ne vidim kao nešto što mora da ide preko operatera i da se dodatno plaća. Verujem da veliki broj preduzeća ima telefonsku centralu. Pozoveš fiksni broj. Javi se neka namrgođena teta i ti kažeš koga tražiš. Ona pritisne neki taster, recimo "transfer" broj lokala i zalupi slušalicom.

Teta pritisne taster u okviru tog svog lokalnog sistema (i isto, tako, telefonska sekretarica uz fiksni telefon je sve radila lokalno). A ti hoćeš da tvoj telefon primi k znanju broj koji neko drugi utipka na svom telefonu, a za to mi je logično da je neophodno posredovanje operatera (možda i grešim, ne razumem se previše u to, ali mi je logično da mora ovako).