[ djodjo022 @ 30.11.2020. 17:48 ] @
Bio bih veoma zahvalan da mi neko detaljno objasni kako da na sajt postavim formu u PHP za slanje e-mail poruka. Dosada sve skripte koje sam uplodaovao na sajt nisu radile to jest nisam dobijao poruku na gmailu.
[ nkrgovic @ 30.11.2020. 17:53 ] @
Evo, ja cu odma da ti kazem (a ja ne radim PHP) - nece, verovatno nijedna. Mozda je mail u spam, verovatnije je samo otisao u null . GMail ima dosta agresivan filter i tu nema mrdanja.

Ako hoces da saljes mail iz PHP-a (ili bilo kog drugog sistema), otvori nalog na Mailgun, Mailchimp ili necemu slicnom i salji kroz API.
[ djodjo022 @ 30.11.2020. 18:16 ] @
Hvala mučim se već par dana bar sad znam da nemože.
[ sdurut @ 30.11.2020. 18:24 ] @
Moguće da web server nema podignut postfix/sendmail server ili nije konfigurisan. Mail server treba da ima konfugurisan PTR record podešen pravilno FQDN za EHLO poruku. Za gmail treba i TXT SPF record za domen podešen( poženjan DKIM). IP Adresa ne sme da bude na raznim RBL i spam listma.

Probaj PHP Pear mail send. Podesi SMTP server provajdera gde ti je hosting.
PHP mail send
[ Tpojka @ 30.11.2020. 19:15 ] @
Citat:
djodjo022:
Dosada sve skripte koje sam uplodaovao na sajt nisu radile to jest nisam dobijao poruku na gmailu.


Postavi kod posljednje probe. Da se ne gleda u pasulj radi li il' ne radi.
Nakon što postaviš kode, pitaćemo te da li ima neka vidljiva greška kad klikneš submit.
A potom ukol'ko se ispostavi da se ne vidi greška, moglo bi da se provjeri PHP error log, Apache error log, mail log.
Iz mog iskustva, (ako radi) mora da ode u email account, makar i završilo u spam folderu.
[ mjanjic @ 30.11.2020. 20:58 ] @
Ako ti ne stižu mejlovi, bolje na vreme promeni provajdera za dolazni mejl. Meni se dešava da sa Office 365 od 100 poslatih mejlova na Gmail adrese 90 stigne uvek bez problema, a na 10 stalno neki problemi, nekad ponešto završi u spam-u, ali uglavnom nema traga na Gmail nalogu šta se desilo... ima navodno uputstvo kako da se sa Google konzole proveri šta je bilo sa mejlom, ali gde će prosečan korisnik time da se bavi. Recimo, sa mojim Gmail nalogom nisam imao problema, ali nije mi jasno zašto nečiji Gmail nalog ne prima određene mejlove, a 10 drugih nema taj problem.

Verovatno ti pojedinci nikad nisu ušli u spam ili junk kategoriju i "naučili" Google da neki mejlovi nisu spam/junk, pa je Google jednostavno nastavio da mnoge korisne mejlove šalje u te kategorije ili ih jednostavno obriše bez prosleđivanja u spam/junk.