[ amanito @ 26.12.2020. 12:19 ] @
Blomberg kombinovani zamrzivač dole, frižider gore
Serial Number: 1010051210
Product Number 7236345513
Model No KGM9860TD
Climatic Class T

Primetio sam da su proizvodi veoma hladni i da je led na zadnjoj strani frižidera i da radi bez prestanka.

Isključio sam ga, temeljito očistio sa leda i sa spoljnog smeća i prašine na svim delovima, uključujući crevo za vodu, do rezervoara iznad motora, ali nije imalo razlike, opet isti problem.
Zamrzivač se smrzava, ali frižider pravi ravnomerno led na zidu od nekih 2-4 mm i hladi se ispod 0 stepeni Celzijusa, a potenciometar je postavljen na MIN (minimum) od kada je kupljen.
Led pada samo u regionu koji sam na fotografiji označio crvenom bojom


Isključio sam / izvadio termostat (ali frižider ponovo radi non-stop kao i ranije, `Nisam testirao da li radi ili ne pomoću multimetra.


Vizuelno sam proverio gumu na vratima, izgleda dobro, ostavio sam je 6-7 sati da ne radi, temperatura je porasla za samo 8 stepeni, od 1-9C.

Pronašao sam dva temperaturna senzora (za zamrzivač i frižider) koji su pričvršćeni na rashladne cevi u zadnjem delu zamrzivača, `ali nisam mogao da ih proverim da li rade ispravno ili ne pomoću multimetra.`


Takođe sam pogledao glavnu ploču (matičnu ploču), ali mi ništa na njoj vizuelno ne deluje sumnjivo.


Da ne bih opteretio motor da radi 24/7 s vremena na vreme isključim ga da se odmori, mislio sam da na njega stavim mikrokontroler i isključim ga na tajmeru dok ne nađemo rešenje?

Hvala puno