[ sslazio @ 19.01.2021. 20:21 ] @
Zdravo,
Sony LCD Bravia KDL-32EX302 nece da se upali. Samo radi zelena lampica bez icega ostalog, niti ima slike, tona, niti se pali neka druga lampica,,

Cim se TV ukljuci u uticnicu ta lampica se upali i dalje ne reaguje ni na daljinski, ni na dugmad na tv-u. Nakon pola minute - minut, ta lampica se ugasi i ponovo upali i to je sve.

Napojna je PSC10308F, a maticna 1-881-019-32. Kako najlakse utvrditi koja ploca je kvaru?

TV je otvoren tako da mogu uslikati ako sta treba.

Mjerio sam napon na izlazu sa napojne prema ploci (CN6201):
3,3 / 2,8 / 3,2 / 12,6 / 0 / 0 / 0 / 12,6 / 12,6 / 2,9 / 0 / 3,2 / 0 / 0,3 / 0 V

Neki su svakako minus pa je logicno da su nula.

Ako otpojim inverter i ustekam kablo u struju bude sve isto..samo zelena lampica.
Ako otpojim plocu i ustekam u struju, nema nikakve lampice...

pozz

[Ovu poruku je menjao sslazio dana 19.01.2021. u 21:44 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao sslazio dana 19.01.2021. u 21:44 GMT+1]
[ mjanjic @ 20.01.2021. 22:12 ] @
A značenje zelene lampice je?

Kod mene na nekom 43" Tesla modelu (sekundarni TV u radnoj sobi) ima plava dioda iza neke providne plastike ispod TV-a (to je i taster za uključivanje ako ne radi daljinski), isključuje se kad se uključi TV.
Imao sam pre godinu dana problem (samo posle godinu dana korišćenja) da se teško uključivao, isključi se ta led dioda, ali nema slike ili kasni 10-15 sekundi. Da je bio relej, čulo bi se kliktanje (ako uopšte ima relej na ploči za napajanje). Uspevao da ga na teram da se uključi tako što bih ga isključio iz napona pa držao pritisnut taster za uključivanje na samom TV-u 10-ak sekundi, ali mislim da to nije imalo nikakvog uticaja, jednostavno splet okolnosti sa problemom na ploči), na kraju je odbijao da se uključi ma šta pokušavao.

Poslao preko prodavnice u ovlašćen servis u BG, ispostavilo se da je glavna ploča. Zamenjena, i sad je OK. Ako će nešto da crkne zbog loše kontrole u fabrici, bolje da crkne u garanciji - ili će vam staviti nov deo (u garantnom roku se ne menjaju kondenzatori, tranzistori, led trakica i sl., menja se cela komponenta, ako je moguće, ako ne, daju vam nov uređaj - nama tako na poslu počeo da se javlja burn-in na ekranu all-in-one računara, Lenovo, samo godinu dana pošto je kupljen, poslali nam nov računar).


Ukratko, kod mene je razlog "ćutanja" TV-a bila glavna ploča, kod tebe je možda nešto drugo, ali ti ne gine servis.
[ sslazio @ 21.01.2021. 12:57 ] @
Znacenje zelene lampice je da je tv upaljen. Znaci crvena led je upaljena kad je ugasen/stand by, zelena kad se tv upali.

Uspio sam sinoc nekako upaliti..Naime, drzao sam dugo pritisnuto power dugme na daljinskom i odjednom se pojavi sony logo. Pokusavao sam ja to vise puta u zadnja 2 dana i nije radilo....
Vise puta sam tv gasio/palio i bilo OK. Provjerio sam verziju firmwarea i bila je zadnja, provjerio ima li gresaka i nema.

2-3 puta se desilo da nesto kao "pukne" unutra restartuje se tv...Bio je upaljen nekig pola sata i kad sam ga premjestio blize HDMI kablu da probam, vise nisam mogao upaliti..bez obzira koliko dugo drzao pritisnuto power dugme. Ostavio sam tv iskljucen iz struje preko noci..jutros nista...sve sam probao..samo zeleni led..nista vise.

Nakon sat vremena sam ustekao tv u uticnicu i tv se upalio (bez pritiskanja iceg na daljisnkom, znaci umjesto da ide u stand by, on se upalio). Pojavile su se neke linije po tv-u, slika zamrzla, i samo se ugasio opt uz neki zvuk inzutra. Nisam ga vise uspio upaliti.

Vise simptomi vuku na matcinu plocu, nego na plocu sa napajanjem?
[ mjanjic @ 21.01.2021. 14:48 ] @
Odneseš u servis, kod mene ovde jedan od najpopularnijih TV servisa (koliko znam, nemaju ugovor ni za jedan brend za otklanjanje kvarova u garantnom roku, tj. ne bave se time - jer tu nema lemljenja delova sa ploče, menja se cela ploča i sl.), zadnji put kad sam nosio neki minitor, bilo je da za kvarove do 3000 dinara moraš da platiš popravku, a preko toga možeš da biraš.

Ovo kod tebe može da bude bilo šta, a može i više komponenti. Jesi li probao onaj trik da baterijskom lampom osvetliš ekran iz blizine i vidiš ima li obrisa slike, možda je otišlo samo pozadinsko osvetljenje?

Meni su na tom monitoru koji sam zadnji put nosio otišle CFL lampe (otišla u stvari jedna, ali se menjaju obe ili koliko ih već ima u zavisnosti od uređaja), cena bila 4500, ostavio sam im monitor za delove, jer mi se nije isplatilo da toliko plaćam za monitor 1680x1650 pošto mi je glavni monitor bio 1920x1080.