[ vlajko357 @ 17.02.2021. 19:42 ] @
Pozdrav ljudi ,imam jedan problem koji me jako izludjuje ,skidao sam AI 2020 , 19 i 18 , medjutim isto se desava..

Tekstom cu opisati ispod slika problem,da bi me bolje shvatili... Da napomene odmah da mi sve pravi problem samo kada radim RGB Mode ,za WEB ..Jednostavno kao da mi program ne dozvoljava da stavljam Point tamo gde ja zelim nego iznad ili ispod kako on kaze i kada kliknem ,on je postavi piksel-dva iznad...

Poslednja slika je u CMYK modu ,jednostavno objekat mogu podici i spustiti bukvalno za jednu desetinu piksela ako zelim ,a dve slike pre toga su u RGB modu i objekat mogu da dignem minimum za onoliko koliko mi sam program dozvoli a maksimum koliko ja zelim..

Nadam se da ste razumeli i nadam se da zna neko resenje za ovaj problem.

Hvala unapred! :)
[ mjanjic @ 17.02.2021. 22:30 ] @
Da nije problem "RGB za web", gde se koristi tipa 72dpi, pa za najmanje 1/72" možeš i da pomeraš objekte i kursor?
[ Igoya @ 17.02.2021. 23:50 ] @
Mozda nisi proveravao.. ili si prevideo? Ali... Kad u AI pravis novi dokument (naravno sem ako ne definises sam parametre) svaki Print template se kreira sa 300dpi rezolucijom, dok se RGB kreira sa 72dpi, tj ekranskom rezolucijom.

Medjutim, to i nije toliko bitno! Bitno je da po defaultu AI za print (CMYK) dokumente ne ukljucuje snap to pixel, dok kod RGB formata, radi bas to! Racunaju da neces imati potrebe da "ravnas" objekte na cetvrt pixela, pa skace za po ceo pixel :)

Na ovo mislim:

Probaj da iskljucis ovu opciju, pa ces da vidis kako se da se ponasa?!


A ako zelis, da jos malo prilagodis svojim potrebama ovu mogucnost, ako zadrzis "click" na toj strelici, pojavice ti se ovaj meni:
btw Na tvojoj slici br. 2. se tacno vidi da ti je objekat pomeren za tacno jedan pixel, zato sam i pomislio da bi trebalo da proveris to.
Jer, cak i kada se ovo podesi na preferences, ili na meniju View->Snap to Pixel, kreiranje dokumenta razlicite vrste opet povlaci ta podesavanja. Probaj.

I jos nesto... kada hoces da "nisanis" anchore, posto prilikom koriscenja Selection Tool (V), kursor automatski menja mod za skaliranje, ako pritisnes CTRL dobijas mod Direct Selection Tool i prikaz dynamic guides, pa je zgodno kod pomeranja i snapovanja!

[ vlajko357 @ 18.02.2021. 09:24 ] @
Hvala puno ljudi,

Igoya tacno je do toga bilo ,hvala puno brate bas si mi veliki problem resio.
Svuda sam trazio fix,al' eto... Bitno da sad nemam problem sa tim.. Hvala jos jednom! Zivi bili :)