[ Blue82 @ 19.02.2021. 11:33 ] @
Ne znam gde bih stavio ovaj problem pošto mi se čini da ne postoji odgovorajući podforum. Ako neko radi u Power Bi trebala bi mi mala konsultacija pošto tek ulazim u njegov svet. Kada napravim 2 odvojene Measure sve radi ok. Measure 1: Code: Saldo = CALCULATE( SUM(FinansijskaKartica[Duguje])-SUM(FinansijskaKartica[Potrazuje]), FILTER(FinansijskaKartica,FinansijskaKartica[Konto]="20400"), FILTER(NalogZaKnjizenjeFin,NalogZaKnjizenjeFin[Storno]=0)) Measure 2: Code: Saldo Kupac = CALCULATE([Saldo], FILTER(ALL(NalogZaKnjizenjeFin[DatumNaloga]),NalogZaKnjizenjeFin[DatumNaloga]<=MIN(NalogZaKnjizenjeFin[DatumNaloga])) ) Dakle Measure 2 uzima kao ulaz za svoj obračun od Measure 1 i daje tačan rezultat. Ali ako ta 2 Measure spojim u jedan dobijam netačan rezultat: Spojeni measure: Code: Saldo Kupac2 = VAR Saldo1 = CALCULATE( SUM(FinansijskaKartica[Duguje])-SUM(FinansijskaKartica[Potrazuje]), FILTER(FinansijskaKartica,FinansijskaKartica[Konto]="20400"), FILTER(NalogZaKnjizenjeFin,NalogZaKnjizenjeFin[Storno]=0)) RETURN CALCULATE(Saldo1, FILTER(ALL(NalogZaKnjizenjeFin[DatumNaloga]),NalogZaKnjizenjeFin[DatumNaloga]<=MIN(NalogZaKnjizenjeFin[DatumNaloga])) ) Kada ih spojim u jedan Measure, ne dobijam nikakvu grešku ali rezultat bude netačan. U slučaju spojenog, umesto da mi sabere saldo od svih ranijih datuma do datuma koji se prikazuje, on prikaže samo saldo tog dana (bez uzimanja u obzir ranijih datuma). Zna li neko u čemu je problem? Problem nastaje samo ako u formuli kreiram promenjivu Saldo1, a ako u istoj dormuli umesto te promenjive ubacim celu formulu koja je definiše, onda sve radi ok. [/code] ![]() |