[ Aleksa Petrovic @ 28.05.2021. 19:49 ] @
Pozdrav,

poštovani, zamolio bih vas da mi pomognete ako ste u mogućnosti, da mi date par saveta. Radim vežbu za ispit, animaciju čoveka koji se penje uz stene, potrebna mi je pomoć hitno. Mnogo bi mi značilo ako biste mi pomogli.

Prvo, čuo sam da može da se podesi da telo ne propada kroz teren/stene uz pomoć opcije Make Live iz menija Modify, ali nisam siguran da to radi, hteo bih da pitam da li to može da se postigne i kako?

Imam problem i sa tim što kada postavljam nogu i zakoračim sa drugom nogom, noga koju sam postavio nastavlja da klizi (to je zbog pomeranja glavne kontrole, koja pomera celo telo, pa tako vuče delove tela za sobom), čak iako prvobitni ključ kopiram, ona će kliziti napred, pa nazad, između originalnog ključa i kopije. Rekli su mi da treba podesiti tangente na linear, pa sam obeležio sve ključeve, ali i dalje postoji taj problem. Da li on može da se reši ili ću morati ručno da pomeram stvari na prethodnu poziciju?

Ako biste mogli još neke savete da mi date, kao na primer kojim redosledom da radim, da li prvo da glavnom kontrolom (što pomera celo telo) prođem kamenjem i tako odredim trasu i brzinu penjanja, ili da radim deo po deo i pomeram celo telo kako prelazim prostor? Mnogo bi mi pomoglo ako biste me uputili, ja se više bavim programiranjem i animacija mi ne ide baš dobro, bio bih vam veoma zahvalan na pomoći.
Na ovom linku možete videti animaciju https://www.udrop.com/5yh1/Vezba_Penjanja.zip

Srdačan pozdrav, Aleksa Petrović