[ Blue82 @ 26.07.2021. 21:16 ] @
Potrebna mi je ideja za sledeći problem. Imamo više vozila za koja bih da dobijem predstavu koliko se često koriste a koliko vremena provedu u garaži. Pregled sam zamislio tako da postoji lista vozila (jedno ispod drugog) a desno od naziva da postoje dani u nedelji, ali koji su podaljeni po satnici (24h ili 8h pošto je 8h radno vreme). U drugom sheet-u da se upisuje naziv vozila, krenuo na put, vratio se i datum i na osnovu toga da se u prvom sheetu gde se nalazi spisak vozila linijom obeležavaju oni sati kada se vozilo koristilo (kao kada se u kalendar unese sastanak od - do pa se povuče linija od kada do kada sastanak traje). Nadam se da sam dovoljno dobro objasnio. Rado bih to uradio u Excelu, samo nisam siguran kojom bih to metodologijom najpogodnije rešio. Potrebna mi je samo ideja. EDIT: Možda čak ne mora ni da se vidi tačna satnica već za svaki dan da se prikaže grafik kao na slici (procenat korišćenja vozila tog dana). Šta je lakše za implementaciju. [Ovu poruku je menjao Blue82 dana 26.07.2021. u 22:40 GMT+1] ![]() |