[ anon70939 @ 14.09.2021. 09:31 ] @
Je l' se jos nekom desava da dobija skoro pa svakodnevno pozive, i to samo cimanja sa brojeva

+381 11 7453 712
+381 11 7453 713
+381 11 7453 714

Kad uzvratim poziv dobijem

Citat:
Congratulations. You have successfully installed and executed the Asterisk open source PBX. You have also installed a set of sample sounds and configuration files that should help you to get started. Like a normal PBX you will navigate this demonstration by dialing digits. If you are using a console channel driver instead of a real phone you can use the dial, answer, and hang up commands to simulate the actions of a standard telephone.


o.O
[ Milan Kragujevic @ 14.09.2021. 11:51 ] @
Jel pozive dobijaš na telefonu ili na centrali?

Inače, ti fiksni brojevi su dodeljeni Telekomu, pa možeš da im pošalješ mejl na [email protected] da naglasiš da korisnik (firma) kojoj su dodeljeni ti brojevi zloupotrebljava iste da tebe uznemirava. Takođe kontaktiraj i svog operatora (A1?) i prijavi uznemiravanje sa tog broja.
[ anon70939 @ 14.09.2021. 14:33 ] @
pozivi dobijam na moj privatni telefon.

a sad upravo cu pisati na taj mail. hvala
[ whitie2004 @ 15.09.2021. 07:37 ] @
Mirise na Sekretarijat za poslove komunalne milicije Bgd ...
[ Branimir Maksimovic @ 15.09.2021. 08:55 ] @
Kad zove nepoznat broj ne smeš da se javiš jer lovu mogu da ti skinu samo onda kad ti pozoveš.
To je prevara klasika.
[ anon70939 @ 15.09.2021. 09:06 ] @
kad zove nepoznat broj ne smem da se javim jer mogu da mi skinu onda kada ja pozovem?

Bas cudna recenica.


Ako mene neko pozove, kako mogu da mi naplate? Cuo sam za tako nesto ranije, ali ne shvatam i dalje.
Opet sa druge strane, pozvao sam fiksni broj koji je u Beogradu. Kako mogu da mi skinu nesto vise u odnosu na paket koji imam kod operatera?
[ calexx @ 15.09.2021. 09:27 ] @
Čini mi se da je mislio na nešto drugo, kad te zove nepoznat broj, ne smeš da ga kasnije ti pozoveš. Kažu da postoje varijante da ne možeš da prekineš iako si ti pozvao, u šta ne verujem previše. Opet, postoji verovatno i mogućnost da se broj loše predstavi pa i da broj 011 ima naplatu poziva ... valjda.

Imam ISDN gde mislim da mogu da prekinem i kada mene zovu ali ... telefon kod mene u sobi sam otkačio sa struje jer je pre nekoliko meseci (možda ima i par godina) izbacivao osigurač na produžnom kablu a varničilo baš kod napajanja telefona a sa telefona koji je koristila majka i koji je u dnevnoj sobi se otkačio kabl pa oba broja nisu u funkciji. BTNJ, pre neki dan sam ukapirao da taj drugi ne zvoni uopšte, a ranije su svakodnevno zvali oni koji prodaju maglu, jastuke i "lekove" pa sam tako i otkrio da je otkačen.

Kada vidim propušten poziv sa nepoznatog broja, ne zovem nego pustim da me taj neko opet pozove. Eventualno se raspitam čiji je broj ali u 90% slučajeva budu oni navedeni.
[ agasoft @ 15.09.2021. 09:38 ] @
Nisam ni ja verovao da postoje pozivi koje ne možeš da prekineš. Ne znam kakva je situacija sa mobilnim linijama, ali sa fiksne sam doživeo mini traumu kao 17-godišnjak.
Pozvao sam broj, mislim da ga se još uvek sećam ali se sigurno promenio. Pozvao greškom, naravno. Tek sam kasnije shvatio. Na teži način. Telefon nije ni zvonio, a sa druge strane sam začuo čoveka koji se javio u ime neke vojne bezbednosti ili tako nešto... Panično sam pritisnuo da prekinem, ali to nije bilo moguće iako sam ja zvao. Mirnim glasom mi je rekao da neću moći da prekinem vezu sve dok ne objasnim razlog svog poziva. Bio sam glupo zbunjen a on je uspeo za to vreme i da me locira. Trajala je ta naša mala rasprava oko minut i po. Na kraju mi je rekao da sačekam, da kolege izbrišu nekako moj poziv jer nije objašnjiv u njihovom sistemu, da sačekam da oni prekinu vezu. Tako je i bilo.
Nikada nisam uspeo da saznam kakva se to tehnologija koristi da ti zabrani da prekineš vezu. Verujem da ovo ipak na mobilnom nije moguće jer ti možeš da ga isključiš, izvadiš karticu, a tada valjda veza mora da se prekine.
[ Milan Kragujevic @ 15.09.2021. 09:41 ] @
@agasoft uvek si mogao da isključiš fiksni aparat sa žice u današnje vreme gde je fiksni često preko VoIP-a, samo ugasiš modem na minut i sve sesije se prekinu pa i ti pozivi na SIP serveru.

đeco nemojte zvati DB
[ Branimir Maksimovic @ 15.09.2021. 09:42 ] @
Citat:
da broj 011 ima naplatu poziva ... valjda.


Naravno, to može da se reguliše. Kao i sms. Cela fora je da se navučeš da pošalješ sms ili pozoveš.
Pa se onda posle pitaš odakle dodatno zaduženje na nalogu ili misliš da te provajder krajcuje ČP
[ agasoft @ 15.09.2021. 09:52 ] @
Davno sam bio dete. 😊 Tada nije bilo fiksnog VoIP. Čak i da sam isključio instalacije, veza se verovatno ne bi prekinula.
[ calexx @ 15.09.2021. 10:38 ] @
Citat:
Milan Kragujevic:@agasoft uvek si mogao da isključiš fiksni aparat sa žice

đeco nemojte zvati DB
Jes, pa da tek onda bude sumnjiv. ;) Inače je mogao i da spusti slušalicu ali u oba slučaja bi bio sumnjiv jer je zvao DB na verovatno tajni broj koga nema nigde u imenicima, pokušao da prekine vezu i da na taj način nešto uradi ... verovatno bi mu zakucali na vrata posle par minuta. Ovako se nekako opravdao. ;)
Što se tehnologije tiče, to je najlakše, kao što pozvani ne može da prekine vezu (i dalje nisam siguran da li to važi i za ISDN a mrzi me da uključujem telefon u struju) tako može za neke brojeve da se podesi bilo šta.
Kad pominjem ISDN, on je u startu imao CID što je malo ko imao i onda me neko pozove, ja prepoznam broj i pozdravim ga po imenu ... ala su se čudili otkud znam ko me zove. To je bilo pre par decenija, većina mobilnih je to imala ali skoro niko na fiksnim.
[ agasoft @ 15.09.2021. 10:47 ] @
Mislim da sad na ovim VoIP linijama i pozvani može da prekine vezu. Odavno to može da se podesi, sa tim sam se susretao. A ovo valjda nije bio DB, nego VBA. Broj je bio potpuno običan, šestocifren kao većina fiksnih tog vremena. Shvatio sam naravno da moram da se opravdam, jer sam u sekundi znao da se poziv verovatno snima. Kada mi je gospodin rekao sa koje adrese zovem i tražio da mu se predstavim, on je u roku od 15 sekundi kao automat rekao koliko imam godina i još neke pojedinosti. Tako da sam mogao ili da probam da se opravdam, ili da me spakuju u neku lepu prostoriju. Srećom ovo prvo je uspelo.
[ calexx @ 15.09.2021. 11:05 ] @
Dobro si izabrao, a njima to i jeste posao, da si zvao ciju, isto bi prošao. ;) Sad sam proverio, običan telefon na ISDN liniji ipak ne može da prekine vezu kada je pozvan, ne znam za ISDN telefon.
[ zivanicd @ 15.09.2021. 14:31 ] @
Citat:
agasoft:
Mislim da sad na ovim VoIP linijama i pozvani može da prekine vezu. Odavno to može da se podesi, sa tim sam se susretao. A ovo valjda nije bio DB, nego VBA. Broj je bio potpuno običan, šestocifren kao većina fiksnih tog vremena. Shvatio sam naravno da moram da se opravdam, jer sam u sekundi znao da se poziv verovatno snima. Kada mi je gospodin rekao sa koje adrese zovem i tražio da mu se predstavim, on je u roku od 15 sekundi kao automat rekao koliko imam godina i još neke pojedinosti. Tako da sam mogao ili da probam da se opravdam, ili da me spakuju u neku lepu prostoriju. Srećom ovo prvo je uspelo.


Moze. Kod nas na javnoj govornoj usluzi (fiksni telefon) ako primalaz poziva spusti slusalicu, automatski se prekine veza onom ko je zvao. Ne moze, kao nekada na nalognim linijama, da ostane "otvorena veza".

[ B3R1 @ 15.09.2021. 16:25 ] @
Citat:
CoyoteKG:
Kad uzvratim poziv dobijem

Citat:
Congratulations. You have successfully installed and executed the Asterisk open source PBX. ..


Da se manemo Ilije Cvorovica i da malcice demistifikujemo stvar:

To je tzv. "demo-congrats" fajl. Isporucuje se kao deo Asteriska i sluzi za demonstraciju automatskih poruka koje centrala treba da reprodukuje kada pozoves odredjeni lokal. Imas gomilu tih poruka u distribuciji Asteriska (pogledaj fajl 'demo-congrats.gsm' u tom direktorijumu, to je bas taj):

https://github.com/athilaelhun...aster/src/update-acd/Audios/en

Ima cak i neki primer dial-plan fajla u distribuciji, gde je podeseno da kada okrenes valjda 1234 ili tako nesto i on ti "svira" bas tu poruku. To se koristi kod testiranja.

Broj +381 11 7453 7xx mi lici na seriju koju Telekom tipicno dodeljuje firmama za potrebe kucnih centrala. Ranije se to vezivalo za ISDN-30, u sadasnje vreme je ispod haube SIP, ali je sustina ista - dobijes seriju brojeva (npr. +381 11 7453 7xx, xx=11 do 19), gde lokale mozes da zoves direktnim biranjem. Medjutim, izgleda da je neko podesio dial plan na centrali pogresno i umesto da preusmeri vezu ka lokalu on daje tu poruku. A mozda je i namerno, ali ga je mrzelo da nasnimi novu govornu poruku.

Meni ovo lici na neke telemarketare - zovu te da ti nude neke gluposti, ali su podesili da ti njih ne mozes da dobijes direktno. Jedino sto se mamlazi nisu potrudili da nasnime ni novu poruku (tipa: birate nepostojeci broj) i to na srpskom, vec su stavili "demo-congrats". Strucnjaci sa sega-mega diplomama, sta cete ...
[ anon70939 @ 15.09.2021. 21:49 ] @
To ima smisla :).

Znaci nisam hakovan, ne priskuje me DB, nece mi stici ogroman telefonski racun
[ whitie2004 @ 16.09.2021. 07:35 ] @
Kao sto rekoh ...
Citat:
Sekretarijat za poslove komunalne milicije
Makenzijeva 31, centrala: 7453-000
e-mail: [email protected]
e-mail za prijave za postupanje komunalne milicije: [email protected]

... pa mozes direktno njima da se javis za uznemiravanje.

Ocito da ovi brojevi nisu dostupni za direktno briranje spolja pa probaj da ih dobijes preko centrale.
Ocito da je fajl pogresan. Nekog mrzelo ili nije znao.
Iz ovoga (nije znao), sasvim moguce da dobijas pozive izazvane nekim iventom na zvezdici i to nece prestati tako lako ...
Zna se da ove drzavne organizacije ustupaju deo svojih resursa sluzbama na 3 slova tako da ne zuri sa zakljuccima o DB :-)
[ anon70939 @ 16.09.2021. 09:59 ] @
cek bre, pretpostavljate da sa tih brojeva zovu SNS aktivisti ili neki drugi anketari? :D
Ali opet sto samo cimnu, sto ne pozovu
[ B3R1 @ 16.09.2021. 10:29 ] @
Citat:
whitie2004:
Kao sto rekoh ...
Citat:
Sekretarijat za poslove komunalne milicije
Makenzijeva 31, centrala: 7453-000

Ne mora da znaci da su to njihovi brojevi. Pa nemaju komunalci 1000 lokala. Cemu bi im to sluzilo? Moguce da imaju max 50 ili 100. Lelekom je verovatno rezervisao 011-7453* (a moguce i 011-74* ili nesto slicno) za sve PBX-ove i na tim brojevima prodaju tzv. IP Centrex uslugu (povezivanje PBX-ova SIP trunkovima). Komunalci verovatno imaju lokale 7453-000 do 7453-099, ostalo je prodato drugim korisnicima.

Takodje, u ovom slucaju se ne bi bas reklo da te je neko uznemiravao. Tehnicki, oni su tebe zvali i ti si odbio ili propustio poziv. Posle si ti njih pozvao i dobio govornu poruku s PBX-a. Po meni nista cudno.

A to kada me neko kratko cimne, pa prekine vezu - ja to ignorisem. Ne zovem nikada nazad bilo koga ko nije u mom imeniku. Cemu to?
[ calexx @ 16.09.2021. 10:31 ] @
Otkud pa sad to? Da su oni, verovatno ne bi samo cimnuli nego ubeđivali, ovo je ko zna ko, neko ko ne zna da instalira opremu ili je podesi. Prijavi na one brojeve, prijavi mts-u uznemiravanje ... a možda su neki opozicioni aktivisti? ;) Mada je najverovatnije da su prodavci magle, mada opet ... oni ne zovu na mobilne brojeve.
[ B3R1 @ 16.09.2021. 14:39 ] @
Inace, da dodam jos jednu stvar. Kada ti Telekom dodeli seriju brojeva (npr. 011-5555500 - 011-5555549) obicno se prvi u nizu (5555500) rezervise za telefonist(kinj)u firme koji prosledjuje pozive dalje. PBX moze da se podesi da se identifikuje uvek tim centralnim brojem i da se time sakrije broj internog lokala. Asterisk ima tu opciju.

Naravno, za to treba malo procackati po dokumentaciji i poznavati PBX problematiku ipak za mrvicu bolje od lika koga su nahvatali da im odradi osnovno podesavanje za neki dzeparac.

Koliko para, toliko i muzike.
[ anon70939 @ 16.09.2021. 15:16 ] @
Evo sad poziv sa 0117155700, javim se, veza uspostavljena, sa druge strane nema odgovora...

Citat:
Takodje, u ovom slucaju se ne bi bas reklo da te je neko uznemiravao. Tehnicki, oni su tebe zvali i ti si odbio ili propustio poziv. Posle si ti njih pozvao i dobio govornu poruku s PBX-a. Po meni nista cudno.

A to kada me neko kratko cimne, pa prekine vezu - ja to ignorisem. Ne zovem nikada nazad bilo koga ko nije u mom imeniku. Cemu to?

Tvoje potrebe su drugacije od mojih. Ja u ovom momentu imam par privatnih stvari gde jarko ocekujem poziv iz BG.
A izmedju ostalog imam i nekoliko oglasa gde prodajem hardware koji mi pravi nered vec duze vreme, pa kad se desi da propustim poziv jer sam na nekom sastanku, onda pozovem nazad. Bas je to slucaj sa ovim brojem, s tim sto tad nisam primecivao da su bila samo cimanja, nego propusten poziv.

I onda dobijem odgovor automata koji mi kaze da sam nesto instalirao i pokrenuo...
S obzirom da se bavim poslom kojim se bavim, nije mi drago kad cujem da sam nesto instalirao i pokrenuo, a da ne znam sta je koliko god to suludo zvucalo da sam stvarno to uradio.

Da li je uznemiravanje? Tebi nije jer mene zovu, a ne tebe. Bas me interesuje da li u Holandiji mogu da te dave svakodnevno pozivima bez da si nekom dozvolio i dao broj telefona.

Nije se desilo jednom, nego sada vec svakodnevno.


...

Evo ponovo pre minut sam dobio poziv, doduse ne ovakav, nego sa 0117155700. Opet sam se naravno javio koliko god tebi to bilo cudno i ovaj put muk sa druge strane, veza je bila uspostavljena.

Izguglam taj broj i naidjem na ovu temu
https://www.elitesecurity.org/t459026-Pozivi-sa-broja

Resicu lako, blokiracu te brojeve, ali to nije resenje...
Poenta je da u ovoj usranoj drzavi neko moze da ode i dobije brojeva od MTS-a i da me pita da li cu da glasam za SNS. Je l' se desava to u Holandiji tako ocigledno?

[ calexx @ 16.09.2021. 15:27 ] @
Pa iz te teme si mogao da vidiš da je
Citat:
U pitanju je bio Ipsos Strategic Marketing, a hteli su da urade anketu na temu "iskustva sa uslugama iz bankarskog sektora"...
i da se to dešavalo pre 9 godina tj pre ovog vlaste. Izgleda da neko baš traje, misliš da su i tada i sada isti pozivari?
[ anon70939 @ 16.09.2021. 15:34 ] @
Pretpostavljao sam da je Ipsos i bez te teme, jer su me zvali 10 puta do sada poslednjih godinu dana.

Samo ranije bi se javila neka osoba sa uvodnom recenicom "vas broj smo izabrali nasumicnim izborom razlicitih cifara", pa bih zamolio da me ne pozivaju.
Sad eto samo pozovu i cute.

Steta sto sam promenio telefon, mogao sam da izlistam u istoriji poziva sve ove pozive da se vidi da ne preterujem.
[ calexx @ 16.09.2021. 16:10 ] @
Ne pamtim kada su me zvali na mobilni a za fiksni sam pomenuo da su me neki takvi zvali ali uglavnom na telefon koji je koristila majka a ja ionako nikad nisam bio kući pa i ne znam. Ipak, nekoliko dana od kako sam uključio opet oba fiksna broja i nijedan poziv. Valjda im je dosadilo da zovu za dž.
[ anon70939 @ 16.09.2021. 16:22 ] @
fiksni nemam bar 15 godina.

Pretpostavio bih da ti broj nikad nije bio u MTS mrezi.
Ja sam moj prebacio iz MTS u VIP pre par godina, a pozivi su krenuli jos dok sam bio u MTS.
Doduse nije ih bilo ovako cesto kao u poslednje vreme, pretpostavljam blize se izbori.
[ calexx @ 16.09.2021. 16:31 ] @
Osnovni broj mi je MTS od kako su krenuli sa radom. Menjao sam brojeve ali uglavnom kod njih. Imao sam i dva Telenor broja, jedan je ostao kao pripejd (ugašen telefon sa njim) a drugi sam prebacio u Vip/A1.

Trenutno u telefonima imam MTS zmaj, MTS pripejd i A1 mesečni plan. Na sva tri relativno retko dobijam ponude za nove pakete ili akcije. Plus još dve MTS pripejd kartice koje održavam iz posebnog razloga ali ne pamtim kada sam ih stavio u neki telefon.

Nikad nijedan poziv od ovih prodavaca magle, jedino nekad davno na fiksni. Valjda ne delim brojeve okolo pa ih i nemaju. Kod tebe je možda problem što pominješ KP a to je dobar izvor brojeva za te marketing agencije.
[ anon70939 @ 16.09.2021. 17:17 ] @
I ja sam sumnjao u KP, jer je to jedino mesto gde mi je telefon online. Ako ne računam microsoft, AWS, google i sl, gde koristim kao recovery opciju ili 2fa
[ ademare @ 16.09.2021. 17:23 ] @
Lepo ljudi kazu slucajno te nasli i ako je sa Kp

Gledam sada iz NS za desktopove ima 800 stranica oglasa ?

O.K. ima neko i vise strana ali ipak treba ubosti bas tebe medju tolikim .

Jos ako je vezano za laptop ima bar jos toliko oglasa iz NS .
[ anon70939 @ 16.09.2021. 21:52 ] @
to rade crawleri, prodju ceo sajt i pokupe sve telefone

[Ovu poruku je menjao CoyoteKG dana 16.09.2021. u 23:06 GMT+1]
[ B3R1 @ 17.09.2021. 09:59 ] @
Citat:
CoyoteKG:
Da li je uznemiravanje? Tebi nije jer mene zovu, a ne tebe. Bas me interesuje da li u Holandiji mogu da te dave svakodnevno pozivima bez da si nekom dozvolio i dao broj telefona.

Jos pitas ?! Hahahahahaha ...

Istina, to prekidanje veze odmah kad pozovu - to je tipicno srpski specijalitet, to se ovde ne radi. Taj specijalitet potice iz davnih dana kada je telefoniranje bilo mnogo skupo, a nemas kredit, pa onda zvrcnes ortaka i cekas da te on pozove. Sirotinjska fora, koja je izgleda presla u svakodnevnu naviku i kod ljudi stvorila uslovni refleks da zovu nazad kada dobiju propusteni poziv.

Ali zato razni likovi ne da zovu, nego gnjave do te mere da ne mogu da ih otkacim nikako. Najcesce nude da me prebace na drugog provajdera za struju/gas ili tv/Internet, prodaju osiguranja za razne gluposti itd. Doduse, u NL mozes da stavis svoj broj na blok-listu i tada te po pravilu nece zvati. Bas kao sto mozes da stavis i posebnu nalepnicu na sanduce da ti ne ostavljaju reklame. Ali i pored toga mamlazi zovu. Ili ostave reklamu. I ne mozes im nista.

Jedino sto ja vec znam kada oni zovu, jer cim traze "gospodju ili gospodina" to je znak da su negde pokupili telefon i prezime, ali ne znaju ime, pa ne mogu da procene pol. Tu prekinem vezu.

A gde su pokupili broj? Prosto, negde sam morao da dam svoj telefon. Recimo, kada narucujem robu. Kada rezervisem restoran. Kada sam narucivao klopu morao sam da dam ime, a broj su videli (ako ga ne vide traze ti ga). Tu tek nemas kontrolu. Kada zovem taksi - ista prica. Picerija i taksi-udruzenja (pro)daju tvoje podatke, ovde je trgovina licnim podacima na crno unosan posao, uprkos GDPR. Taj GDPR vazi na papiru, ali ujuri ti nekog Mustafu - dostavljaca hrane, Atifa - konobara u restoranu ili Ahmeda - taksistu. Nema sanse. Mustafa, Atif i Ahmed ce te prodati samo tako. Pokupe sve te podatke dok rade za nekog gazdu, kasnje prodaju te podatke.

Ali to nije sve. Za ovih 20+ godina doziveo sam toliko gluposti s telefonima i postom, da bih o tome mogao da pricam danima.

Recimo, pre 10 godina na moju kucnu adresu su poceli da stizu paketi s robom koju nisam narucio. Najcesce neka kinesko-buvljacka roba - tipa 3 para carapa ili nesto slicno. A onda uz to i faktura za placanje, cena kao da su te carape kupljene na Menhetnu. Ja to naravno nisam platio i za nedelju dana sam dobio najpre opomenu, a potom i poziv izvrsitelja koji mi je dao rok od 24 sata da uplatim pare inace dolaze da naplate dug. Jedva sam uspeo da ih se resim, sad se vise ni ne secam kako ... samo znam da sam izgubio ceo dan, trazio po Guglu iskustva drugih ljudi. Ispalo je da likovi koriste neku rupu u zakonu koja im je omogucavala da tako maltretiraju ljude. Horor!

Potom su tu bili i pozivi nekih Afrikanaca (kasnije sam saznao da to rade iz Nigerije), koji se predstavljaju kao tehnicka podrska Microsofta i tvrde kako mi je komp zarazen virusom i ako im dam pristup oni ce to resiti. Na moje pitanje kako su to otkrili lik je rekao da Majkrosoft ima specijalne satelite koji osmatraju ceo Internet 24 sata dnevno. "Ajde?!" - rekoh ja i prekinem vezu. Moram da priznam da toga nema toliko u poslednje vreme. Kako su dosli do mog broja - nemam pojma. Sumnjam na Amazon.

No, vrh vrhova je bizaran poziv koji sam dobio nedavno. Vidim - amsterdamski broj (+31 20 xxx xxxx) - sve regularno. Javim se ja, kad ono snimljena poruka na engleskom: "Dobar dan, ovde policija, Vas broj je registrovan u dosijeu slucaja velikog pranja novca, molimo pritisnite 1 ako zelite da pricate sa nacelnikom sluzbe za suzbijanje finansijskog kriminala". Iz zezanja sam pritisnuo keca i posle 2 zvona javio se neki Indijac ili Pakistanac na tako losem engleskom i poceo da se predstavlja kao policija ... na sta sam ga ja najpre pitao cija policija me to zove, policija koje drzave. On rece "Dutch police". Na to sam se ja nasmejao i na holandskom ga upitao: "Od kada to holandska policija prica engleski?". S druge strane muk ... i naravno, prekinuli su vezu.

Ni WhatsApp nije imun na to. Pre par meseci sam dobio poruku u stilu: "Tata, pomozi mi, opljackali su me, javljam se s ortakovog telefona, uplati mi 10 evra na ovaj link". Sto je takodje standardni scam ovde. Naime, u NL postoji servis koji se zove Tikkie (potrazite na Guglu), nesto slicno Paypalu, ali radi preko telefona. Tu otvoris nalog i vezes ga za bankovni racun. Omogucava ti da npr. na WhatsAppu (nisam testirao sa Viberom, verovatno radi) primas pare od drugih. Npr. treba ti novac na zajam, ti zoves ortaka, posaljes mu link, on klikne i prebaci ti pare. Sada samo procitaj poruku koju sam citirao i zamisli sta tek prevaranti mogu da urade ... i rade to, ljude upozoravaju na to svakih par meseci preko tv, ali prevaranti su uporni.

Naravno, postoji sajt za zalbe, mozes da ih prijavis raznim sluzbama. I ja to popunim. I sta biva? Nista. Pojeo vuk magarca, naravno. Te sluzbe dobiju na hiljade prijava dnevno, niko se time ni ne bavi.

E sad ... kada u jednoj uredjenoj pravnoj drzavi sve ovo gore opisano moguce - sta mislis, sta je tek sve moguce u Srbiji, gde nema ni minimalne zastite ljudi od takvih stvari?

[Ovu poruku je menjao B3R1 dana 17.09.2021. u 11:17 GMT+1]
[ SlobaBgd @ 17.09.2021. 13:51 ] @
Kakva je to uređena pravna država u kojoj službe koje su osnovane da suzbijaju internet ili telefonske prevare - ne rade svoj posao? A ne rade ga zato što (kako ti objašnjavaš) imaju previše prijava, pa ni ne pokušavaju da se aktiviraju. Znači li to da pocena o osnivanju takvih službi i o kapacitetu istih nije bila ispravna? Ili da je posao toliko narastao da traži povećanje resursa, a država ne povećava broj zaposlenih i tehničku opremu? Ili je sve to u stvari još jedna agencija za udomljavanje nezaposlenih za koju se u startu znalo da neće raditi ništa već će deliti plate zaposlenima na lepe oči?
Bilo koji od navedenih razloga govori samo jedno: daleko je ta zemlja od uređene pravne države.