[ calexx @ 09.10.2021. 13:39 ] @
Od kako je Firefox postao Quantum (i posle se valjda vratio) nisu radile ekstenzije i podešavanje izgleda, uveli su nove teme i to mi se uopšte nije sviđalo pa sam pogledao ostale i počeo da koristim rođaka po imenu Waterfox. Kod njega je sve radilo i uglavnom je sve bilo u redu ... dok nije počeo da delimično prikazuje neke sajtove. Ne znam još neku pristojnu alternativu pa moram da se vratim na Firefox.

Neke sitnice sam rešio, neke još rešavam i sada je zapelo kod pamćenja logina. Neke je zapamtio, neke ne ali uopšte ne pamti nove. Pita da li da zapamti, potvrdim ... i posle opet isto. U podešavanjima nema nijednog zapamćenog a ni pešaka ne može da se doda bilo šta. Prema nekim uputstvima sam pokrenuo praznu verziju (Troubleshoot Mode) i on tu pamti šta ponudi, može da se napravi novi login ... i tako je dok ne restartujem u normalnom obliku. Sve nestaje i opet ništa ne može.
Gasio sam dodatke redom i ništa nije pomoglo. Koristim default temu, nema ništa drugo a da znam i opet neće. Ima li neko ideju gde da gledam ili da krenem iz početka pa dodajem šta već ide?
[ Shadowed @ 09.10.2021. 14:18 ] @
Probaj da napravis jos jedan profil i vidi da li u njemu radi pa ako radi, onda mozes traziti razlike. Mozes u tom novom profilu instalirati ekstenzije koje imas i u starom pa videti da li prstane da radi i posle koje ekstenzije. Isto i sa podesavanjima.
[ calexx @ 09.10.2021. 14:44 ] @
Upravo to sam i radio od prethodne poruke, vać sam ranije naravio drugi profil ali sa istim folderom i naravno, isto (ni)je radilo. Sada sam napravio nov prazan i dodavao redom ekstenzije dok nisam skoro sve složio. Sve radi. Ovo je bio Firefox instaliran ko zna kada, sa tadašnjim profilom i ko zna šta se negde zadržalo. Srećom, imam Waterfox u kome pogledam lozinke i slično pa ću polako da ga pripitomim. Verovatno je bila neka ekstenzija za pamćenje lozinki koja se negde upisala i sad je lakše da ovo uradim i napravim novi profil nego da tragam.

Kada se pojavi još neki problem, pišem ovde.
[ ademare @ 09.10.2021. 15:53 ] @
Stari Firefox treba detaljno prebrisati iz sistema ! Onda instalirati novi .

FF pamti sve ! Ja sam tako na kompjuteru iz zezanja instalirao neku praistorijsku verziju tipa ver. 12 , podesio podesavanja i ona i dalje rade na najnovijoj verziji !

Tako i ove slicne sitnice , sve se pamti .


Sinhronizacija radi inace odlicno , ja sam pokupio ne samo lozinke vec i FF predpostavke sa Dva stara kompjutera ! Ono pocnes da kucas , a on ti sam nastavi kao preporuku . Za to treba 7 dana minimum da ga filujem , ovako je sve sam pokupio .


Waterfox nije dobar , sad se i ne secam zasto , probao par dana i obrisao .
[ Shadowed @ 09.10.2021. 16:07 ] @
Firefox sva podesavanja, otvorene tabove, instalirane ekstenzije, kukije, local storage itd. cuva u profilu. Ako napravis novi profil, bice "klot". Mozes imati vise profila i cak vise instanci FF-a sa razlicitim profilima. Korisno ako npr. hoces da odvojis fejsbuke i sl. asocijalne mreze od svega ostalog.
[ calexx @ 09.10.2021. 16:48 ] @
Pa ja i koristim profile, uvek imam po nekoliko tj ... jedan koji sam ko zna kad podesio i novi default. Ponekad isprobam nešto i tako to. Ovde je problem što je korišćen firefox pa sam prešao na waterfox i kopirao profil a kada sam poslednji put instalirao ff, moguće da sam kopirao taj profil i onda ko zna šta je tu.
Nisam probao baš novu instalaciju tj nov profil i onda waterfox podešen profil ali ... ovo sada mi je sasvim dovoljno. Znam da više nema onih podešavanja izgleda i moja omiljena Noia tema, znam da nema tabmixplus i još poneka ekstenzija ali šta je tu je. Jednom sam tražio i našao uputstva kako u about:config da se podesi maltene sve što odradi tabmixplus ali mi više nije toliko bitno. Čudi me da nisu napravili noviju verziju, sve što je radio su sitna podešavanja koja mogu i pešaka da se odrade.

Takoreći kao što me je windows 11 nervirao izbacivanjem toolbara i nekih sličnih sitnica i onda dodatak ... i sve je tu, podešavam kako mi odgovara. Na prastarom hardveru instalirano i još liči na ono što sam navikao. ;)
[ madcama @ 09.10.2021. 20:24 ] @
Citat:
Shadowed:
Firefox sva podesavanja, otvorene tabove, instalirane ekstenzije, kukije, local storage itd. cuva u profilu. Ako napravis novi profil, bice "klot". Mozes imati vise profila i cak vise instanci FF-a sa razlicitim profilima. Korisno ako npr. hoces da odvojis fejsbuke i sl. asocijalne mreze od svega ostalog.

Firefox Multi-Account Containers reševa to bez dodatnih profila.