[ vojvoda1010 @ 31.10.2021. 07:48 ] @
ima vise grupacija numbering i napravile su mi razlicite razmake

1. ovako
2. pa ovako
3. i ovako
4. i na kraju ovako


Kako da sredim da bude sve ovako:
1. ovako
2. pa ovako
3. i ovako
4. i na kraju ovako.

Pored toga i da bude center text.

Kao i da namestim font?
[ krgo @ 01.11.2021. 08:02 ] @
Ne vidi se razlika, stavi screenshot dokumenta
[ vojvoda1010 @ 03.11.2021. 19:57 ] @
u prilogu
[ mjanjic @ 05.11.2021. 19:51 ] @
Staviš kursor na onaj koji ti odgovara, klikneš na Format Painter na levom delu glavne trake (ribbon-a) i potom na paragraf koji treba da preuzme formatiranje. Takođe možeš da "zaključaš" Format Painter (dvoklikom, ako se ne varam) i da klikneš na više paragrafa na koje želiš "prekopirati" formatiranje.

Po meni, najbolje je da od onog paragrafa čiji stil ti odgovara preko Styles panela napraviš novi stil, koji ćeš potom primenjivati na sve ostale.

Otvoriš Styles panel (klikom na donji desni ugao Styles sekcije u ribbon-u) i proanaliziraš koji stilovi se odnose na numerisane paragrafe koji su problematični - klikneš kod tog stila na strelicu sa desne strane i u kontekstnom meniju izabereš Select All, i kad ti selektuje sve delove teksta, klikneš na stil koji si napravio od numerisanog elementa čije ti formatiranje odgovara.


Za složenija dokumenta, tipa knjiga, najbolje je da napraviš posebne stilove umesto da koristiš ugrađene, jer pri copy/paste se stalno dešavaju problemi sa podrazumevanim stilovima, a Word je jedno od najgorih alata za takve stvari, ubacili milion funkcija da "misli" umesto tebe, ali kad hoćeš nešto jednostavno da uradiš, konstantno ubija nametanjem izgleda i funkcionalnosti za koje je neko u MS-u zamislio da treba svi da ih koriste i primenjuju.