[ bordzija @ 15.11.2021. 10:29 ] @
Konkretno pokrenut drugom temom na ovom forumu gde smart boks ima navodno 4gb memorije a na ploči nalepnica 2gb. Aida uredno vidi 4 gb ali je dostupno samo 1 gb memorije.

Uglavnom imam redmi 9 sa navodno 3/32gb kupljen u vipu pre oko 6 meseci. Pre par meseci telefon je počeo da prijavljuje nedostatak memorije iako sam nezahtevan korisnik, pedantno brišem aplikacije koje ne koristim, praznim keš, duple fotke itd. Naravno da imam i memorijsku karticu od još 32 gb.

Uglavnom aida pokazuje to što je kinez odštampao na kutiji i to što vip prodaje ALI je dostupno samo 1 gb radne memorije gde nestade ostalih 2 gb? Šta mislite koliko je kinez ukrao memorije?


Što se tiče rom memorije telefona tu je priča još veselija. Kada uđem u podešavanja nailazim na folder "others" koji je težak tričavih skoro 11 gb! Tom folderu je zabranjen pristup. Legenda kaže da su to napunile aplikacije i krš sajtovi

Moja teorija je da je kinez nacrtao nepostojeću memoriju, ofarbao je u sivo i nazvao je "other"

Kako vi stojite sa izmišljenom kršomi memorijom uopšte kod kineza? Jeste proveravali možda? Jesu li stvarno toliko povoljni koliko ne vrede? Pisao sam na jednom drugom forumu i svaka tema je bila ekspresno zatvarana (huavei moderator) a nekoliko botova se odmah pojavljivalo da spamuje sa komentarima tipa: što nisidao više para, recimo 500 evra ili ti ne znaš da koristiš telefon pokvario si ga itd.

[ calexx @ 15.11.2021. 11:07 ] @
Slabo se bavim telefonima jer oni za mene imaju dve ipo namene ali je ovde pre u pitanju nemogućnost ili nedozvoljen pristup sistemskim delovima nego neko laganje. To bi bilo lako provaljeno i firma bi loše prošla a to koliko je gde potrošeno od memorije može da se postavi i za sve drugo ali jedino oni koji su na ti sa problemom mogu da daju mišljenje. Koliko znam, u memoriju se računa i sve ono potrošeno na operativni sistem i slično, ne kao kad kupiš ram ili hard za komp pa očekuješ sve.
Kod mene (kineska Nokia) postoji Other Apps, težak je oko 9GB i može da mu se pristupi.

Kako inače da objasnim da windows folder pod imenom WinSxS ima preko 15000 foldera i troši skoro desetak gigabajta? Krade me proizvođač SSD-a?
[ Predrag Supurovic @ 15.11.2021. 11:20 ] @
Xiaomi se čita Šaomi.
Inače to ti je tako na svakom Androidu.
[ dr0id @ 15.11.2021. 12:03 ] @
Citat:
calexx:Kako inače da objasnim da windows folder pod imenom WinSxS ima preko 15000 foldera i troši skoro desetak gigabajta? Krade me proizvođač SSD-a?

U tom folderu se razmnozavaju Bil Gejcovi nanocipovi
[ calexx @ 15.11.2021. 12:16 ] @
Pa kod mene ne moraju da budu tu, ja sam ionako vakcinisan pa mi je sve to ušlo kroz iglu. ;)
[ bordzija @ 15.11.2021. 14:44 ] @
Meni se taj folder "other" namnožio kao maligni tumor samo raste ne mogu da ga obuzdam!
[ bakara @ 15.11.2021. 16:23 ] @
Na kraju ce ti eksplodirati telefon...

Ako ti ne znas sta je radna memorija i kako radi, dzaba da se neko trudi da ti objasni.