[ kosmopolita @ 25.11.2021. 17:41 ] @
Kod mene u zgradi je umesto PTT sada Supernova.
Supernova je vlasnik PTT instalacije.
MTS je vlanik Supernove.
Znaci da je MTS vlasnik i instalacije.
Sada skupljaju potpise za novu instalaciju.

Sto nova instalacije kad je vec imaju!?

Verovatno jer ne znaju da je imaju.
Samo treba da dodaju nove kablove u postojecu instalaciju.
[ jolemisa @ 25.11.2021. 19:36 ] @
Mozda hoce i u zgradi do stanova da postave opticke kablove..
[ kosmopolita @ 25.11.2021. 21:14 ] @
Hoce opticke kablove. Postojeca instalacija i ide do svakog stana.

Ti opticki kablovi su tanki mogu da se dodaju pored koaksijalnih.

Ako treba da se doda jos neka kutija ne treba im nova saglasnost.

Nece valjda da kopaju nove rupe kroz hodnike!?
[ jolemisa @ 25.11.2021. 21:22 ] @
Ne verujem,samo ko se prijavi,zamenice koaksijalne sa optickim istim kanalicama.Zato oni i obilaze stanove,da vide koliki ce se broj prijaviti,ako bude dovoljan broj,verovatno ce to uraditi.
[ Java Beograd @ 26.11.2021. 08:14 ] @
Ja sam posle duuugog čekanja dočekao MTS optiku u zgradi.
Zamenio krš krševa - SBB koaksijalac MTS optikom, i šta da vam kažem: "progledao sam".

Mesecima sam zvao SBB, ubeđivao da dovedu optiku, jbg, ovi tražili da ja animiram stanare, skupljam potpise ... maltene da im napišem elaborat, studiju isplativosti.
A onda sam zvao MTS i nije im bilo teško da dovedu optiku do zgrade, do poduma, pa onda, koji pojedinac hoće, očas posla dovedu do stana.
[ ademare @ 26.11.2021. 08:53 ] @
Kod mene u zgradi , niti ih je ko zvao , niti su oni koga pitali da dodju !

Jednostavno SBB je menjao celokupne spoljne instalacije , doveo nove kablove i opremu . Obicne koaksijalne , ali koji rade bez greske ! Nema propterecenosti , Kupljene brzine isporucuju , nema zagusivanja , smetnji itd .


Onda mesec dana kasnije " Slucajno " MTS pocinje da kopa kanale i da uvodi Optiku !

Do sada u mojoj zgradi NIKO nije uzeo MTS optiku iako je 1.5 godinu spremna !! Ej niko !

Pored mojih vrata je MTS kutija , zvrji prazna , vidi se po etazama , na svakoj etazi je kutija , da niko nije uzeo MTS optiku .


Sada su krenuli i da iznajmljuju tu optiku Telenoru ! Ima tema o tome .

Telenor je skuplji od MTS-a ??

Ko ce to da uzme nemam pojma , osim samih korisnika MTS-a , jer im MTS ne priznaje popuste za nove korisnike , a Telenor ce im priznavati . Ono 6 meseci po 1 dinar .


Tako da je moguce i jedno i drugo sto se tice konkretno teme . I da bude isla optika u Nove kutije , jer to treba iznajmljivati i Telenoru . To nije da Telenoru iznajme zgradu , vec pojedinacno , za svakog coveka .
[ kosmopolita @ 26.11.2021. 09:01 ] @
Sad mi je jasnije a verovatno je jos nekom koga zanima i cita ovo.

Kablovi od Supernove treba da budu odvojeni.

Kod nas u zgradi skuplja potpise lik koji ne zna nista da objasni.
Sad ima potpisa i onih koji nece koristiti MTS optiku.
[ calexx @ 26.11.2021. 09:50 ] @
Ja sam svojevremeno skupljao potpise ... tj pomagao devojci iz firme da to uradi, potpisi su im dozvoljavali da uđu u zgradu i nije bilo nikakve obaveze o priključivanju. To je bolje razmišljanje od pilićarskog da 50% ili koliko njih mora da uvede, planira se budućnost. Verovatno je većina korisnika pod UO sa SBB-om ali i to istekne pa ljudi probaju nešto drugo. Čuo sam da i SBB počinje sa FTTH mada vrlo malo, što im je greška i osetiće to kad dođe vreme. Moja optika se ne menja godinama, provajder se rasprodao drugom ali nije ništa menjano, ista brzina, isti uslovi i meni ne smeta. Možda je 320/100 danas mala brzina jer se često pominju gigabiti ali je meni dovoljno
[ kosmopolita @ 26.11.2021. 10:06 ] @
Meni se cini da ovde mora da se da odobrenje da se uvede.
Spominjao je da kontaktira sa novom profesionalnom upravnicom.

Skupljac kaze da je stati upravnik (stanar) neprijatan...
Mada to ko je neproijatan i kako konkretno je relativno...
Veorvatno (prosecam se od ranije) jer neki placaju koriscenje instalacija...
[ calexx @ 26.11.2021. 10:20 ] @
Možda je stari upravnik dobio kintu da forsira nekoga i naravno oteža ulazak drugima a možda se ne razume baš dobro pa misli da ti što plaćaju to rade zato što su dobri. Ako firma troši nešto, red je da plaća ali ako ne troši, nema šta da plaća zgradi.
[ kosmopolita @ 26.11.2021. 10:49 ] @
Samo da dodam da sam ubedjen da misli da su dobri samo zato sto placaju...

Mislim da treba da stoje sve instalacije bez ikakvog placanja.

Onda ko pozeli da promeni uslugu moze da bira.
[ calexx @ 26.11.2021. 10:56 ] @
Naravno, ali ako ta oprema troši recimo struju onda je red da nešto plaćaju. Kod mene je sve pasivna oprema i nema šta da se troši pa naravno da firma ne plaća ništa. A ako neka firma plati recimo upravniku ili predsedniku da ih brani i čuva monopol, onda tu mora da se bore ostali. Kod mene u zgradi su i SBB i pomenuta optika, ako se pojavi još neko ja ću prvi da budem za to da dođu, ma koliko me ne zanimali.
[ kosmopolita @ 26.11.2021. 12:44 ] @
Sad vidim da moze dvosmisleno da se cita ono sto sam napisao.

Stari upravnik mi je jednom rekao da za jednu instalaciju uplacuju pare na zajedicki racun.

Nisam nikad bio u priici da bas pregledam taj racun.
Ali znam da je dosta toga uradio sa tim i nekim drugim slicnim (koriscenje struje) uplatama.
[ calexx @ 26.11.2021. 13:09 ] @
Plaćaju samo zato što su instalirali? Meni više ide u priču da se plaća struja ili nešto što još troše a ni oni nisu naivni pa da plaćaju previše, tako da i nema vajde ako se plati ta struja i posle dobiju pare.
Za plaćanje samo instalacije nisam čuo mada je kod nas sve moguće. Isplati se i to ako očekuju dobru prodaju u zgradi a upravnik zna da se cenka. Mada se obično izvuče neko krečenje i sitno sređivanje okolo.
[ kosmopolita @ 26.11.2021. 13:25 ] @
To je bilo pre neku fodinu i sad sam se setio kad sam presabirao sta se dogadja. Tako da se be secam svake njegove reci.

Zapamtion sam jer mi je rekao da treba da predjem kod njih. To je renutak koji mi se urezao u pamcenje jer ne volim takve savete.

Kada mi je davao taj savet onda je rekao da uplacuju. Onda sam ja sa cudjenjem pirao i on je ponovio.

To mi nije bilo bitno do sada dok nisam povezao sa time da je nprijatan u vezi drugih instalacija. Ali, kao sto sam vec napisao, nisam imao priliku da pregledam racun niti je ikada postojala detaljna informacija o uplatama.
[ jolemisa @ 26.11.2021. 23:46 ] @
Telekom je kupio Kopernikus i preimenovao u Supernovu.Sada oni imaju prioritet,jer mislim da većina zna čiji je to provajder sada.
[ calexx @ 27.11.2021. 09:00 ] @
Pa MTS-ov.
[ kosmopolita @ 27.11.2021. 11:07 ] @
Ja sam inace presao na Supernovu kablovsku TV odmah proslog meseca jada je promenjen signal.

Direktno sam napravio racun sa Supernovom a ne u MTS posolovnici.

Na racunu je MTS u zaglavlju ali je racun Supernove. Inace ni oni nisu znali da mogu da mi daju karticu na toj adresi sa tom kupljenom instalacijom.
[ jolemisa @ 27.11.2021. 19:36 ] @
Telekom se samo vodi kao vlasnik Supernove.Da ne skrecemo sa teme i ne idemo na politiku.Inace sam bio u Kopernikusu,pa sam i ostao na Supernovoj,ali se stalno svadjam sa njima stro ne vrate Sport Club.
[ calexx @ 27.11.2021. 19:42 ] @
Gubiš vreme, ako su sada MTS, onda nema ništa od Sport kluba, ne daje to SBB iliti UM i tu ništa Supernova ne može. Bolje da se svađaš sa SBB-om jer su oni ti koji ne daju. Meni je SK potreban par puta mesečno i nemam nameru da im zbog toga plaćam a tebi ako više znači, onda uzmeš EON van SBB-a i imaš uglavnom sve kanale.

To što je neko nekada imao i Arene i SK je daleka prošlost i više nije moguće.
[ jolemisa @ 28.11.2021. 00:50 ] @
Nije samo to u pitanju,uz SC idu i N1 i Nova s,a tp gazdi ne odgovara.Nije sad bas lako preci sa jednog provajdera na drugog,zbog ugovora.
[ kosmopolita @ 28.11.2021. 06:49 ] @
Ja sam hteo da uzmem SBBov Total TV i koritim na lokaciji gde nema kabla.

Onda sam hteo da stavim jos jednu antenu na lokciji gde ima kabla pa da prenosim uredjaj u zavisnosti gde sam. Ali nisam do sada probao kako bi to radilo.

Ne znam da li ima i sport.
[ Java Beograd @ 28.11.2021. 08:15 ] @
Pazi, SBB je stari prevarant.

Onomad su bosancima prodali pravo na SK1, SK2 i sve ostale.
Čim su to uradilii formirali su Nova Sport i sve najzanimljivije sportske događaje prebacili na Nova Sport.

Kad su se bosanci požalili, ovi njima jbg, kupili ste - dobili ste. Ne piše u ugovoru šta će biti u programskoj šemi.
[ calexx @ 28.11.2021. 08:48 ] @
Koliko vidim, ima opcija sa start paketom (bez sporta) i sa extra paketom (dva prijemnika i sport) i ovo drugo bi odgovaralo, mada ja nemam iskustva sa satelitskim antenama ni kako ide na dve lokacije.
Citat:
jolemisa:
Nije samo to u pitanju,uz SC idu i N1 i Nova s,a tp gazdi ne odgovara.Nije sad bas lako preci sa jednog provajdera na drugog,zbog ugovora.
Nova je uvedena kako bi poneke važnije utakmice bile van domašaja onih striming ponuda a ne znam ni da li je taj kanal u svim start paketima. Što se gazde tiče, njemu je važniji Sport klub jer tu zarađuje pare, ako debelo plati neki prenos, onda debelo naplaćuje i reklame u pauzama i ne odgovara mu da još neko to prenosi. Pošto vidim da je Arena dobila neka važnija takmičenja (ne pratim uopšte i nemam pojma koja su to i koja su uopšte važnija) u sledećem periodu, nije nemoguće da se SBB kao predomisli i dozvoli razmenu. Za N1 mislim da je od javnog servisa nuđeno da ga fraj emituje ali su ovi odbili. Nema kod SBB-a ništa fraj, mora da im se što masnije plati.
Kada sam video da postoji mogućnost da kod mene dođe još neko pored SBB-a, nisam produžavao UO nego sam nastavio po starom, srećom SBB ne menja cene kad istekne UO, jedino nemaš neke benefite koje donosi novi potpis. I čim se pojavio bolji, odmah sam prešao. Bolji po pitanju interneta, televizor decenijama nisam ni imao, sve do prošlog proleća ali i sada ga uključujem svaki neki dan i to baš na kratko. Najčešće da pogledam vredi li neki film koji je najavljen a posle ugasim i nabavim film pa gledam kad nemam šta da radim.
Ni ugovorne obaveze nisu preduge, dve godine začas prođu pa može da se bira, bar sada na mnogim mestima ima više ponuda za razliku od nekog vremena kada su se borili da nema konkurencije.
[ jolemisa @ 28.11.2021. 18:03 ] @
Bar im dosadjujem,jer smo imali te kanale,pa su ukinuti,a Pinkovih ima 100,koje ne gledam.
[ calexx @ 28.11.2021. 18:15 ] @
Misliš da im dosađuješ? Čujem da su u panici. ;)
[ jolemisa @ 28.11.2021. 19:28 ] @
Niko i ne trazi da budu u panici,vec da dobijaju jedna te ista pitanja.Zasto su nam ukinuli kanale,a u ugovoru je bilo kada sam presao sa Kopernikusa na Supernovu "Bez promene".I ne samo ja nego mnogi koji su tada ostali u Supernovoj.Znaci lazovi i krsioci zakona mogu da rade sta hoce.Onda bar da dosadjujem i pisem ovako po forumima,koje oni prate.
[ Hackman @ 28.11.2021. 19:40 ] @
Ne znam zašto  kupujete taj Eon i tako bacate pare, rešenje je da
instalirate Kodi i sve imate džabe ja bar tako radim, doduše povremeno
uplatim momcima koji se trude da nam to omoguće po koji dinar ali bolje
njima da uplatim nego Sbbu.
[ calexx @ 28.11.2021. 19:53 ] @
Pa nekad može i običan striming, meni je to dovoljno koliko gledam SK. A ti momci bi mogli da se potrude da osposobe svoje jer bar ono što sam ja probao je ograničeno na neku staru verziju Kodija i ne radi na novim. Ili koristim pogrešne dodatke? Plus Kodi i ne može na moj televizor.
Za EON ne bih dao pare nikako, ne plaćam one koji ucenjuju.
[ Hackman @ 30.11.2021. 12:41 ] @
Pa nekad može i običan striming, meni je to dovoljno koliko gledam SK. A
ti momci bi mogli da se potrude da osposobe svoje jer bar ono što sam ja
probao je ograničeno na neku staru verziju Kodija i ne radi na novim.
Ili koristim pogrešne dodatke? Plus Kodi i ne može na moj televizor.

Za EON ne bih dao pare nikako, ne plaćam one koji ucenjuju.

J,a na kodiju koristim Blue bild u njemu ima svi naši kanali i svih 10
Sport klub kanala, jedino ponekad mora da se promeni portal ako istekne
taj kod sa kanalima, ali to je minut posao kodi verzija 18.6.
[ calexx @ 30.11.2021. 12:49 ] @
Probaću i to, ali ono što sam ja koristio ne radi na verziji 19.3-1 koja je kod mene a da vraćam na stare verzije ... komplikovano i za mene besmisleno.