[ spavach @ 30.11.2021. 20:45 ] @
Pozdrav svima.Kupio sam ovaj telefon skoro na ulici dao moj Xiaomi i računam 48mPx kamera,4000mAh baterija,sve će biti ok.Kad baterija ide po 1 posto čim ga uključim,tj displej da radim nešto.U čemu je problem ne znam.Možda vi imate odgovor.I da,promenio sam čak i bateriju,isto.
Hvala unapred
[ calexx @ 30.11.2021. 21:25 ] @
Kupio si telefon na ulici? Pa traži da ti ga zamene za drugi, kao što si bateriju zamenio. Mislim da u ovom slučaju ne valjaju ni telefon ni baterija. ;)
[ oracle_kid @ 30.11.2021. 23:46 ] @
to ti Ameri preko satelita nesto prčkaju, vrati se na Xiao Ming, oni su još uvek u milosti, dokle će ne znamo
[ gilopile @ 01.12.2021. 00:33 ] @
Ma to je verujem OK.
Dobro je da ne kljokne za po 20% ili da se odjednom sa 80 skljoka na 20%.

Koliko ti generalno traje baterija?

Mozda nesto vuce u pozadini CPU.

Vrati ga na fabricki i onda vidi kako se ponasa.

Nedavno sam liku radio fon, neki Nexus.
Baterija trajala 5,6 sati, iako je u SB i ne koristi se apsolutno nista osim poziva i sms.

Kupio novu batt i isto.
Onda ga vratim na Rom prije najnovijeg i telefon sada drzi i po 7 dana. Mislim da je bio 6.0, a ja ga flesnem na 5.1 i sl.
Eto, sve je moguce.

Sto je najgore, nisam uopste primetio da se telefon nesto greje, kako je crpio batt i zasto, jbmlga.
Djavolji Smart fonovi.
[ Java Beograd @ 01.12.2021. 07:57 ] @
Da li si resetovao na fabrička podešavanja? Ako nisi - uradi to.
Da li je instaliran poslednji dostupni Android i EMUI ? Treba da budu 10. Ako nisu, startuj update.

Imam baš taj telefon od marta prošle godine, i ekstra sam zadovoljan.
Do tad sam mislio da samo Samsung "zna da napravi dobar Android", ali ovaj me je razuverio.
Nadam se da ti je baterija ispravna, ali sve i da moraš da je promeniš, jbg, promeni jer garantovano ćeš sa zadovoljstvom da koristiš P30 Lite

Inače to je poslednji Huawei koji ima Google servise.
[ Milan Kragujevic @ 01.12.2021. 09:37 ] @
Huawei P30 Lite ima generalno slabiju bateriju, imao sam taj telefon, od dana kada sam ga novog u prodavnici kupio baterija mi je trajala pola dana do jedan dan. Jednostavno je tako.

Inače, baterija na P30 Lite nije 4000 mAh nego 3340 mAh. Tako da što se toga tiče, sasvim normalno za takve specifikacije.

Telefon je mali, lagan i tanak (7.4mm). Kome treba da traje dva dana neka uzme Xiaomi ciglu sa 6000 mAh baterijom.
[ Java Beograd @ 01.12.2021. 09:44 ] @
Milan je u pravu, u smislu da opisuje svoj način korišćenja telefona.

Glavni potrošač baterije je naravno ekran, a ako se igraju zahtevne igrice i procesor.
Klinci koji se "ne skidaju s TikToka", moraju da pune telefon u toku dana. Svaki, ne samo P30 Lite

Meni baterija traje minimum 2 dana, i posle toga padne na 35% - 40% pa punim. Napuni se stvarno brzo!
[ calexx @ 01.12.2021. 10:32 ] @
Meni je wifi najbrži potrošač pa ga zato uključujem samo kad mora ili je telefon na punjaču. Bez njega izgura par dana ali sa njim ... užas. Dešavalo mi se da uveče uključim da bih uradio apdejt, nakupilo se, mislim da mi je za pola sata sa oko 50% pao na 15% i morao je na punjač.
A danas većina drži uključen wifi, možda je i tu problem.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 01.12.2021. 12:10 ] @
Nešto ti tu nije dobro. Meni je WiFi zanemarljiv. Baš ću pogledati koliko tačno utiče, ako nikako da pojede 35% tek tako.
[ Java Beograd @ 01.12.2021. 12:16 ] @
Uze mi reč iz usta.
Evo kako kod mene izgleda (Settings / Battery / Battery Usage / Hardware )Napomena:
- Stalno su uključeni WiFi, Bluetooth, Lokacija, Mobile data)
- Vidi se da nisam pričalica, ali kad god zovem, koga god zovem - uvek koristim mobilni.
[ calexx @ 01.12.2021. 12:20 ] @
Citat:
-V-O-Y-A-G-E-R-:Nešto ti tu nije dobro. Meni je WiFi zanemarljiv. Baš ću pogledati koliko tačno utiče, ako nikako da pojede 35% tek tako.
Možda je zbog apdejta koji je rađen, probaću prvom prilikom ali je meni oduvek wifi bio veliki potrošač. Moguće i da čim uključim wifi krene ažuriranje pa opet to bude krivac. Sad sam uklj wifi na 48% baterije pa ću da vidim kako ide.
Krenulo 45 apdejta.
[ calexx @ 01.12.2021. 14:12 ] @
Zaboravio sam na apdejte pa se ekran ugasio i posle dužeg vremena proverim, prošla 2-3 apdejta a baterija na 38. Onda sam nastavio apdejte i održavao ekran uključenim, upravo je završilo i baterija je na 19% mada ne znam da li sam podesio da apdejti ne idu kada se ekran ugasi ili šta već... ako to može. Ili je samo ekran trošio?

Sve u svemu, za manje od dva sata otišlo 30% baterije. Sledeći put kad se nakupi otprilike ovoliko, pustiću apdejt ali preko 4G.
[ Java Beograd @ 01.12.2021. 14:16 ] @
Daj screenshot potrošnje baterije, ono šta sam i ja okačio.
[ calexx @ 01.12.2021. 14:43 ] @
Nemam hardware ali evo šta sam našao:E sad, da li je Google Play krivac ili Wifi, saznaću sledeći put.
[ Java Beograd @ 01.12.2021. 14:51 ] @
Ne ovo.
Ovo je: koji je softver potrošio bateriju.
A to može biti bilo koji softver koji je u nekom periodu intenzivno koristio hardver.
Ako si gledao u listu kontakata tokom 3 sata (hipotetički) onda bi pisalo da je aplikacija "Contacts" potrošila bateriju.

Ako imaš Android 10, trealo bi da imaš i listu po harveru.Mislim, nije ovaj pregled beskoristan, ali je prava informacija kad se sagledaju oba pregleda.
[ calexx @ 01.12.2021. 15:06 ] @
Moj telefon neće dalje od androida 9 pa onda nije sve isto. Na grafikonu se vidi brza potrošnja jutros (verovatno Firefox jer ujutru pregledam vesti i slično) a ovo na kraju je od apdejta, a da li je to zgrešio Google Play ili Wifi proveriću prvom prilikom kada se nakupi dovoljno apdejta. Moguće da je u celoj priči sam ekran krivac jer je u oba slučaja uključen. Probaću i njega da zagasim, sada je na oko 90% ali to ponekad može da bude i manje.
[ spavach @ 09.12.2021. 23:09 ] @
Citat:
calexx:
Kupio si telefon na ulici? Pa traži da ti ga zamene za drugi, kao što si bateriju zamenio. Mislim da u ovom slučaju ne valjaju ni telefon ni baterija. ;)

Dobro,znam. Ne valjam ja. Ali sam kupio i izvadio se iz Nemačke Gigaset GX290. Fon je sjajan
[ calexx @ 22.01.2022. 09:59 ] @
Citat:
-V-O-Y-A-G-E-R-:Nešto ti tu nije dobro. Meni je WiFi zanemarljiv. Baš ću pogledati koliko tačno utiče, ako nikako da pojede 35% tek tako.
Ne znam da li sam pisao, pretpostavljam da je ipak uključen ekran dok radi apdejte veći krivac ali se pre 2-3 dana desilo nešto što možda može da pomogne oko potrošnje baterija.

Telefon je realno star, mislim da je već pred kraj pete godine korišćenja, ne trošim ga preterano, pozivi, poruke, poneki surf, bilo je u nekim periodima i gledanja televizije i baterija traje do dva dana, tačnije pred kraj drugog padne ispod 20% i otprilike je vreme za punjenje. Pre tri dana se desilo nešto čudno, prethodne večeri se oglasio kada sam već legao da spavam pa sam ga priključio na punjač i zaspao. Ujutru je bio pun i tog dana sam ga normalno koristio da bi uveče opet onako tužno bipnuo a baterija došla do 15% pa sam pomislio da je možda izašao beli dim i da je vreme za novu.

Pogledam potrošnju baterije a ono prijavljen AirDroid koji je potrošio 84% i piše da je aktivan poslednjih 18 časovnika. Taman koliko je i radio telefon. Ne sećam se da sam ga skoro koristio i ne znam kako se aktivirao, forsirano sam ga isključio i opet napunio bateriju. Evo sada je prošlo pola trećeg dana i otprilike je vreme za punjenje. Znači u ovom slučaju sam našao krivca ali ne i razlog.

Kao što sam napisao, telefon mi (čudno ali je tako) uglavnom služi za telefoniranje, poneku poruku, povremen surf, ređi viber i nikada nisam istraživao kako rade programi. Konkretno ovaj AirDroid koji se pojavio ničim izazvan ali i recimo viber koji nije pokrenut ali ipak radi i ima notifikacije za svaku pristiglu poruku. Koliko uopšte programa radi u pozadini i koliko oni utiču na sve ovo? Kada nešto koristim pa zatvorim prozor, idem na ono "stop" dugme pa pobijem sve što je tu, to radim u 99% slučajeva. Ali je opet viber aktivan a sada se pojavilo još nešto. Kada odem u aplikacije, za viber nudi uninstall i force stop. Da li je potrebno da to uradim ili bi gašenje notifikacija za njega nešto izmenilo?

Sada mi za potrošnju baterije prijavljuje viber sa 45% i Google Play services 24% a mislim da bi ovo drugo trebalo da ostane. Inače viber 99% koristim na kompu, ali tu nije stalno uključen i notifikacija na telefonu je znak da ga uključim. Da li bi nešto zabrljalo ako forsirano zaustavim viber, osim što onda neću da imam notifikaciju ako stigne neka poruka?
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 22.01.2022. 11:40 ] @
Neće Viberu biti ništa, štaviše, verovatno će ti ga i sam sistem pokrenuti kada GCM javi da ti je stigla poruka.
[ calexx @ 22.01.2022. 14:32 ] @
Znači Force Stop je ok?
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 22.01.2022. 16:13 ] @
Jeste.
[ calexx @ 23.01.2022. 16:11 ] @
Citat:
-V-O-Y-A-G-E-R-:Neće Viberu biti ništa, štaviše, verovatno će ti ga i sam sistem pokrenuti kada GCM javi da ti je stigla poruka.
Ne, ipak ne javlja, sinoć sam ga zaustavio, malopre uključim vajber na kompu a tamo gomila poruka. Nema veze, mislim da ipak nije nešto smanjena potrošnja baterije kada ga zaustavim pa će da ostane. Pratiću ko će sledeći da se pokaže.