[ blaki @ 01.01.2022. 10:17 ] @
Pozdrav svima i srećna nova 2022. godina,

Kako smo i ja i supruga poprilično nezahtevni korisnici u smislu puno zvanja, poruka i interneta preko mobilnih telefona, za jedan telefon (suprugin) savršeno mi odgovara paket jednog od srpskih operatera koji nudi tzv. Mesečni plan 300, dok za drugi koristim pripejd ponudu jednog drugog operatera ali samo iz razloga što sam dugogodišnji korisnik pa sam prvi ugovor sklopio na godinu dana (što više koliko znam ne postoji) te samo iz tog razloga nisam prešao na ovog već spomenutog operatera, koji je povoljniji.

Elem, dešava mi se da ja ostanem bez mobilnog interneta i do sada sam to jednostavno rešavao da omogućim Hotspot na ženinom telefonu i kačim se na internet preko njenog telefona. Kažem do sada jer smo preko nekoliko dana bili na putu, trebalo mi da proverim e-mail poruke i rekoh ajde da se zakačim za suprugin telefon (koja je „blejala” u neku tursku seriju) i dobijem poruku „Connected (no internet access)”?

Posle više pokušaja, čak i restarta njenog telefona stanje je ostalo nepromenjeno, više poruka je bilo i u smislu da „njen telefon nije na mreži” što nije bilo tačno? Primetio sam da sam u jednom trenutku dobio i ja IP adresu iz lokalnog opsega – rekoh to je to, međutim nisam mogao da se zakačim na Internet? (slike)

https://imgur.com/a/LYW7SzO

Da li su oni u međuvremenu nešto mijenjali, mislio sam da zovem podršku ali mislim da bi to bio uzaludan pokušaj, probao sam guglati ali ništa određeno nisam našao pa se obraćam ovde računajući na vašu pomoć i objašnjenje moguće greške, poremećenih podešavanja, zabrana ili slično i nalaženja rešenja.

Hvala unapred svima,

blaki
[ madcama @ 01.01.2022. 11:16 ] @
Prvo pitanje - da li ženin telefon može da pristupi internetu?
Da pojasnim, po onom što sam shvatio iz Vaše poruke je da se Vaš uređaj povezao u lokalnu mrežu sa supruginim uređajem, ali da ne postoji mogućnost da Vaš telefon ide na internet.
[ blaki @ 01.01.2022. 16:11 ] @
Citat:
madcama: Prvo pitanje - da li ženin telefon može da pristupi internetu?
Da pojasnim, po onom što sam shvatio iz Vaše poruke je da se Vaš uređaj povezao u lokalnu mrežu sa supruginim uređajem, ali da ne postoji mogućnost da Vaš telefon ide na internet.


Može da pristupi. Upravo tako, sve ste dobro shvatili.
[ gilopile @ 01.01.2022. 19:26 ] @
Pokusaj da na supruzinom telefonu skines enkripciju za hotspot, na tvom prvo odradi `forgot network`, zatim se povezi na novu, nezasticenu mrezu.
Mozda je nesto zabagovalo u tom smeru...
[ blaki @ 02.01.2022. 16:12 ] @
Citat:
gilopile: Pokusaj da na supruzinom telefonu skines enkripciju za hotspot, na tvom prvo odradi `forgot network`, zatim se povezi na novu, nezasticenu mrezu.
Mozda je nesto zabagovalo u tom smeru...


Probao. Ništa se ne menja kada skinem enkripciju i ponovo se konektujem.
[ iculibrk @ 02.01.2022. 17:35 ] @
Da li su na tvom telefonu kada se povezuješ isključeni mobilni podaci? Da li si pokušao da se povežeš na neki wifi ili na neki drugi Hotspot? Po meni je problem u tvom telefonu.
[ blaki @ 03.01.2022. 21:01 ] @
Citat:
iculibrk: Da li su na tvom telefonu kada se povezuješ isključeni mobilni podaci? Da li si pokušao da se povežeš na neki wifi ili na neki drugi Hotspot? Po meni je problem u tvom telefonu.


Bili su isključeni. U jednom momentu sam i to probao uključiti - nije bilo nikakvih promena. Nisam imao prilike konektovati se na drugi Hotspot. Na drugi Wi-Fi se normalno konektujem, sada pišem ovu poruku sa telefona.

Večeras sam zvao i podršku, kažu ništa nisu menjali, upućuju me na podešavanje opcija Hotspota, tu je po meni sve OK, tako da problem i dalje nije rešen.
[ stil2 @ 04.01.2022. 08:12 ] @
Ovde imaš raznih ideja kako rešiti problem.


LINK
[ gilopile @ 04.01.2022. 09:59 ] @
Prvo ustanoviti da li na zeninom telefonu funkcionise wifi cip kako treba tako sto ces ga konektovati na neku wifi mrezu.

Ako ima net, to bi trebalo da je ok.
Onda neka ukljuci hotspot i probaj konektovati na njega neki drugi fon osim tvojeg. Ako ima net, problem je definitivno u tvom telefonu.

Verujem da je sve to ispravno, verovatno neki bug postoji.

Pokusajte i sa nekom od hotspot aplikacija sa play store-a. To bi resilo ako je sama app u telefonu zabagovala...
[ iculibrk @ 04.01.2022. 16:18 ] @
Sad već nisam siguran da je problem do tvog telefona. Ako imaš laptop, da li si pokušavao povezati njega?
Što kaže @gilopile možda da pokušaš sa nekom aplikacijom.
[ Shadowed @ 04.01.2022. 17:55 ] @
Ja sam imao isti problem upravo sa laptopom kad sam par puta probao (android 10, win10). Koristio sam ono sto imam sistemski za hotspot.
[ blaki @ 09.01.2022. 13:34 ] @
Evo da javim. Danas napravio istu situaciju - aktivirao gledanje serije na ženinom telefonu, aktivirao Hotspot, otkačio moj telefon sa kućne mreže i konektovao se na mrežu sa ženinog telefona i sve proradilo bez problema.[Ovu poruku je menjao blaki dana 09.01.2022. u 15:37 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao blaki dana 09.01.2022. u 15:44 GMT+1]
[ oracle_kid @ 09.01.2022. 13:53 ] @
Surely you can't be serious, mode 😂
[ blaki @ 09.01.2022. 14:44 ] @
Citat:
oracle_kid: Surely you can't be serious, mode 😂


Slažem se. Ispravljeno. Nemam objašnjenje šta je bio razlog problema.