[ CiStOiNfOrMaTiVnO @ 22.01.2022. 22:04 ] @
Zdravo,

Interesuje me da li se kad neko susreo sa ovim tipom pristupa na ovom EPC3928S gateway-u?

Da li su pretežno klasični SNPM pristupi svim ovim gateway-ima, tj. da ne zavisi od regiona?

Pitam jer pokušavam da isključim od ISP-a privatni free WiFi.

Hvala
[ Milan Kragujevic @ 23.01.2022. 08:38 ] @
Da li si probao da kontaktiraš operatora (Telemach BIH) da ti onemogući UNIFI funkcionalnost, na nivou samog naloga, i onda bi trebalo da sistem pusti provisioning za modem koji neće imati aktiviran unifi hotspot.

Generalno ne možeš da obezbediš write access na DOCSIS modemu jer će pri svakom provisioning-u da prepiše tvoje promene.
[ CiStOiNfOrMaTiVnO @ 23.01.2022. 17:47 ] @
Da, kontaktirao više puta da ugase UNIFI, problem je što ga uključe svako malo, i ne samo to već smanje i brzinu interneta kao eto izgovor što ne mogu pustiti UNIFI.

Generalno bih napravio neku manju task skriptu koja bi se povremeno pokretala da vrši update svako malo, pod uslovom kad bih imao prethodni pristup samo.
[ Tannoy @ 24.01.2022. 12:07 ] @
Ja sam problem sa potpunim isključivanjem UniFi wifi signala u svojoj kući rešio tako što sam izvadio wifi modul iz kablovskog modema. Izgleda isto kao i wifi moduli u laptopovima, drže ga dva šrafa fiksiranim za ploču, a drugim krajem je uboden u konektor. A u modul su ubodena dva UFL konektora od antena. Sve se rešava za 10tak minuta, a od alata treba samo krstasti šrafciger. Taj provajderov wifi mi je samo smetao, pošto već imam svoju kućnu wifi mrežu, tako da sam nakon vađenja tog modula iz provajderovog modema samo povezao EPC3928S sa WAN konektorom svog rutera. Kad mi bude istekao ugovor vratiću opet pločicu unutra i vratiti im opremu.
[ CiStOiNfOrMaTiVnO @ 25.01.2022. 12:17 ] @
Upravo izbacio karticu, nisam znao da je na ovom tipu bridge-a kao modul ugrađena, znam samo da je na prošlom modelu bila zaletovana na ploču direkt (nisam siguran tačno koji model), btw mislim da je sad urađen auto provisioning modema kad sam ukopčao kabal i da mi je sad manja brzina nekih par Mb ali samo unutar mreže operatera - nevermind, kao što kažeš vratim kad budem vraćao opremu.

Hvala mnogo!!!