[ radovic @ 13.03.2022. 02:42 ] @
Imam jedan cudan zahtev. :) i treba mi neko resenje.


Naime podigao sam webserver Apache i instalirao Guacamole. To je da kazem dodatak za Apache da moze da se pristupi sa SSH ili RDP serverima i to kroz web. Namestio sam to i radi lepo.
Ono sto mi sad treba jeste kako da ja na udaljenoj lokaciji gledam sta neko kuca kroz Guacamole. Na primer hteo bi tu sesiju sa nekom web tehnologijom da snimam i da streamujem da moze vise ljudi da posmatra online.

Malo je konfuzno ali zapravo treba mi "streaming" websajta.

Evo da dam slican primer, za one koji se nisu susretali sa guacamole.
Na primer zamislite web igricu neko igra kroz web -klikce ili upisuje nesto. Sad zamislite da necete igracu da date da on odredjuje da li hoce da strimuje ili ne nego da mora.
Da negde sa strane servera to automatski bude streamovano na neki novi URL ali onako kako izgleda tom igracu dok igra.[ Predrag Supurovic @ 13.03.2022. 22:01 ] @
OBS Studio
[ radovic @ 13.03.2022. 22:13 ] @
Koristim OBS na vise mesta.

Nije to ono sto se trazi. Treba mi da je integrisano u web player a ne standalone aplikacija.
Nesto slicno ovome ali da radi capture weba a ne desktopa.
https://suturf.com/screen-capture-with-html5/
[ Predrag Supurovic @ 14.03.2022. 11:06 ] @
OBS može da uradi capture bilo kog prozora a onda da to emituje kao strim ili kao klasična veb kamera. To dalje možeš da prikazuješ gde ti treba.
[ radovic @ 14.03.2022. 19:00 ] @
Da ali tako ostavljas korisniku mogucnost da bira da li hoce da streamuje ili nece. Upravo iz razloga da se onemoguci da korisnik bira da li streamuje ili ne mi treba web resenje a ne standalone aplikacija.
[ radovic @ 15.03.2022. 23:14 ] @
Ajmo neke ideje :)

Zamislite imate web igricu i igra je neki profesionalac i hocete da je streamujete ali tako da taj sto je igra kroz web ne radi to sa svog kompjutera nego da ta web igrica ima neki software sa kojim se streamuje live?

[ Deunan @ 16.03.2022. 13:26 ] @

1. nacin - Kao sto rade sve igrice koje imaju replay.
Sacuvac sve inpute tog korisnika, tacno u datom frejmu i saljes na server. Ostalim sto gledaju pustis igru i unosis inpute korisnika redom kako ih je on unosio.

2. nacin - Putem JS api-ja captureStream() snimas canvas igrice i saljes ostalim korisnicima WebRTC protokolom. (WebRTC je live, peer to peer, ne moze da se vraca napred nazad).

3. nacin - Sacuvas svaki frejm canvasa i saljes na server. Na serveru ffmpeg-om konvertujes u hls tako da svako moze da gleda iz pretrazivaca (kao sto rade twitch, youtube...)

[ radovic @ 21.03.2022. 22:53 ] @
Hvala na info. Probacu.