[ jsmith @ 18.04.2004. 16:12 ] @
Postoji li konzolni program koji ume da skine web stranicu i snimi je zajedno sa svim potrebnim slikama i uključenim CSS stilovima? Potrebno je da prepoznaje @import, url() i sl. direktive unutar CSS-a, tj. da dovlači i fajlove povezane na taj način. Ovo inače radi svaki pristojan browser pri snimanju stranice, ali meni treba program koji se može pozivati iz skripta.

Eh, kad bi wget/tpp ovo mogli, pa još rekurzivno... Šteta što nijedan ne parsuje CSS.
[ Iksen @ 19.04.2004. 13:32 ] @
postoji httrack, program koji (bi trebalo da) pravi potpunu kopiju sajta u lokalu ... al nije da sam ga previshe isprobavao ...
[ Dundjerski Nemanja @ 20.04.2004. 00:34 ] @
Naravno da wget moze to sto tebi treba... da li si citao man stranicu ?
probaj ovako da skines stranicu:
Code:

wget -E -H -k -K -p sajt

-E ili --html-extension dobra fora ako skidas fajlove koji nemaju
ekstenziju html. npr imaju asp ili cgi.
-k --convert-links da konvertuje linkove tako da mogu da se lokalno
pregledaju!!!
-p kaze da wget skida sve: i slike, zvukove, style sheets.

i naravno sve to moze i rekurzivno... pogledaj man stranicu; znam da je obimna,
ali probaj da izvuces ono najvaznije u neki notes_wget.txt file.

Nadam se da ti ovo bilo od pomoci.
[ -zombie- @ 20.04.2004. 05:35 ] @
Citat:
Dundjerski Nemanja:
Naravno da wget moze to sto tebi treba... da li si citao man stranicu ?

nisam baš siguran da si u pravu.. da li si ti razumeo šta čovek traži (naglašavanje moje):

Citat:
jsmith:
Postoji li konzolni program koji ume da skine web stranicu i snimi je zajedno sa svim potrebnim slikama i uključenim CSS stilovima? Potrebno je da prepoznaje @import, url() i sl. direktive unutar CSS-a, tj. da dovlači i fajlove povezane na taj način.

koliko je meni poznato, i koliko sam ja nešto malo čitao wget man, i koliko sam zaključio na osnovu par proba, wget ne ume da parsira CSS, baš kao što je čovek i rekao..
[ nemysis @ 20.04.2004. 22:22 ] @
Pavuk dobro radi kompletne stranice i to HTTP i FTP. Moze i da se podesi dubina skidanja, to jest da se skida samo sa te stranice ili jos slike sa drugih stranica ili ceo WEB, ako se ne pazi!

Pozdrav nemysis
[ tarla @ 20.04.2004. 23:32 ] @
rjesenje tvog problema je httrack. Ja sam ga koristio pod win-om i odlican je. Kada sam vidio da postoji i za Linux sunce me ogrijalo. Koristi se iz konzole a ima i GUI preko Mozilla browser-a. Pogledaj na www.httrack.com. Ima readme pa pogledaj.
[ dpop @ 21.04.2004. 16:03 ] @
HTTRACK otvara i .mht na lin/freeBSD platformama što mi je do sada bio poveleliki problem...kad sam gledao nešto prije spašeno sa IE...
[ tarla @ 21.04.2004. 23:07 ] @
koliko sam ja vidio ima gomila opcija pa vjerujem da postojo neka vezana za to
fajlovi se ukljucuju sa +.ekstenzija a iskljucuju sa -.ekstenzija, .....