[ sanjalica92 @ 21.06.2022. 11:42 ] @
Cao, potrebna mi je pomoc oko 3 zadatka u C programu

1.Sa tastature se unose cijeli brojevi koji se cuvaju u nizu.Brojevi se unose sve dok se ne unese ukupno 30 brojeva ili dok se ne unese uzastopno 5 brojeva koji , redom kako se unose , cine geometrijski niz.Nakon unosa niza, ispisati niz na ekranu, a potom pod uslovom da je prekid nastao zbog pojave geometrijskog niza sortirati niz u rastucem poretku pri cemu se broj x smatra manjim od broja y ako je |x-q|<|y-q| , gdje je q korak geometrijskog niza. Ako nije doslo do pojave geometrijskog niza, uneseni niz nije potrebno sortirati.

2. Napisati program koji od korisnika zahtjeva unos prirodnog broja n i potom jos n prirodnih brojeva. Program treba da ispise onaj prirodan broj od n unesenih koji sadrzi najduzi niz uzastopno rastucih cifara.

3.Sa tastature se unosi prirodan broj n, zatim se formira niz realnih brojeva a duzine n koji se popunjava brojevima koji se unose sa tastature. Pokrivac niza se definise kao niz nerastucih disjunktnih podnizova datog niza cija unija sadrzi sve elemente niza. Napisati program koji za dati niz a ispisuje pokrivac.


Potrebno je da je sto jednostavniji kod. Bila bih vam bas zahvalna

Unaprijed hvala, pozdrav
[ mjanjic @ 22.06.2022. 17:31 ] @
Citat:
sanjalica92:
Cao, potrebna mi je pomoc...

Pomoć ili da neko URADI te zadatke?
Ako je potrebno da neko uradi kompletan kod, onda to nije pomoć, a tamo negde u uslovima korišćenja foruma navedeno je šta je "pomoć", odnosno kako je potrebno pitati za pomoću vezi programskog koda ili rešavanja zadataka u kojima se traži pisanje nekog programskog koda.