[ damsodo @ 25.07.2022. 11:41 ] @
Da li postoji daljinski za TV na koji moze da se zakaci remote pa da se koristi.
Da tako kazem, daljnski "na daljinski"
[ SASA M. @ 25.07.2022. 20:51 ] @
Postoje IR extender-i ili repeater-i koji omogucavaju da daljinski kontrolise udaljeni uredjaj, ima raznih modela. Za ovo sto si napisao nisam cuo, a zvuci mi i nepotrebno, ali ok Neki modeli tv-a imaju externi (zicani) senzor kao dodatak sa kojim moze da se kontrolise npr. tv kada je na takvom mestu da se njegov ugradjeni senzor tesko "pogadja".
[ ctrl alt del @ 25.07.2022. 22:02 ] @
Možda ovo tražiš - guglaj WiFi pametni IR kontroler. To je univerzalni IR daljinski koji se može programirati za više uređaja koji podržavaju IR, a kontrolišeš ga preko aplikacije na svom mobilnom. Nisu skupi, mogu da se nađu i kod nas.
[ damsodo @ 26.07.2022. 08:27 ] @
hvala obojici,
u pitanju je stari CRT televizor nije smart i ne radi na wifi.
Potrebno je da postoji neki daljinski koji moze da se kontrolise sa drugimuredjajem, ne kao ovaj IR extender koji externuje prijemnik, vec da sam sender(daljinac) bude kotrolisan preko nekog uredjaja na daljinu bar 10m, da li preko RF ili da to bude neki daljinac/ruter koji moze biti kontrolisan preko interneta.
[ ctrl alt del @ 26.07.2022. 13:03 ] @
El si ti proguglao i pogledao šta sam napisao u poruci?

WiFi IR kontroler je samostalni uređaj koji postaviš negde u sredini sobe gde ima optičku vidljivost sa TVom (CRT ili LCD, pametni ili glupi, sve jedno). Na telefonu instaliraš njegovu aplikaciju, povežeš se sa uređajem putem WiFi veze i podesiš ga za bilo koji uređaj koji ima podršku za IR, a nalazi se u sobi (TV, klima, zvučnici...). Dalje koristiš svoj telefon kao daljinski bez obzira da li si tu u sobi pored televizora ili di u Bangladešu.

Evo ti na brzinu prvi koji mi je gugl izbacio da vidiš o čemu se radi.
https://m.youtube.com/watch?v=LBZVxFg8JsA