[ petar07 @ 20.08.2022. 17:00 ] @
Poz svima

drug u kafeu na terasi ima okačenu plazmu od 42 in, koju kada se upali ima najnormalniju sliku, ali nakon nakog vremena se zatamni i vide se samo npr. boje majica, jedino kada malo zaokrenem slika je bolja ali kada vratim onda je mračno sve.

Probao sam menjati kablove, probao druge SKART, chinch, svideo ulaze ali svuda mračna slika. probao umesto telekomovog huwawei stb-a (onaj stariji EC2108 crni, unutra je novi iris) spojiti totalov dekoder, slika je manje mračna ali je malo boja otišla u svetlo crvenu, sa Dvd snimačem (i preko skarta i preko chincheva) je slika malo žuta dok kada spojim lap uz pomoć HDMI-DVI konvertora (plazma nema HDMi) onda slika nije ni tamna, najnormalnije boje.

Da li itko zna u čemu je problem te da li se može rešiti ili je plazma za bacanje ? Ja sumnjam na maticnu, no plazma ima nekakvu dodatnu kutijicu na kojoj su SKART ulazi pa mislim da i do toga mže biti.
[ alexa_pg @ 21.08.2022. 08:48 ] @
Citat:
petar07: Poz svima

...nakon nakog vremena se zatamni i vide se samo npr. boje majica

...kada spojim lap uz pomoć HDMI-DVI konvertora (plazma nema HDMi) onda slika nije ni tamna, najnormalnije boje.


Kako ne znamo o kojoj se plazmi radi, LG, Samsung, Panasonic... možemo samo da nagađamo.
Pretpostavka je da nešto na osnovnoj ploči nije u redu pa jedan video ulaz radi a drugi ne.
[ baresi @ 21.08.2022. 09:39 ] @
Budući da se radi o lokalu, ja bi tu plazmu odmah zamenio za neki odgovarajući LCD, investicija će se isplatiti već kroz potrošnju struje.
[ petar07 @ 21.08.2022. 11:42 ] @
Citat:
alexa_pg:

Kako ne znamo o kojoj se plazmi radi, LG, Samsung, Panasonic...


U pitanju je neka lg flatfon nešto, 42", ima vanjske zvučnike, model ne znam tačn koji (proveriću kada dodem ponovo kod njega). mislim da je za bacanje, posto je stara ko Cajavec.