[ boolee @ 05.09.2022. 18:20 ] @
Da li neko ima ideju kako da "cimnem" fiksni telefon sa kompijutera ?

Naime imam fast food, na fiksnom telefonu dodat pojačivač zvona te mi je on najjači info i uzbuna, odradio sam da mi na kompu koji je kasa, kad stigne porudžbina sa mog sajta odštampa automatski slip na termalnom štampaču preko MoZILA Thunderbird -a , e sad addon ima mogućnost pored automatskog štampanja u zavisnosti koja se reč pojavi u naslovu email-a da pokrene program, ili otvori fajl neki.

Pa sam razmišljao da nekim .bat fajlom samo iniciram nekako da zazvoni jednom dva puta tipa 3 sekunde i kraj ... sve mi je u istom lokalu, i na istom MTS box paketu, da li možda ima neko ideju.

Unapred hvala ...
[ Zlatni_bg @ 05.09.2022. 22:18 ] @
Arduino + Serial port + eventualno 56k modem ili nesto slicno ako ces da se igras.

Ako neces tako da budzis...

https://www.twilio.com/docs/voice/make-calls
[ boolee @ 06.09.2022. 01:39 ] @
Citat:
Zlatni_bg: Arduino + Serial port + eventualno 56k modem ili nesto slicno ako ces da se igras.

Ako neces tako da budzis...

https://www.twilio.com/docs/voice/make-calls


Ovo je dobra stvar, upravo gledam. Moćan sistem.
Hvala svakako pokušaću da rešim tako. Realno neće me ni koštati ništa sem početnog što treba, jer ja samo pozivam na kratko, neće biti razgovora.
[ B3R1 @ 06.09.2022. 11:13 ] @
Imas jos jedno resenje. Kupis PC-zvucnike, ljudi ih prodaju polovne na KP i Limundu za par stotina dinara. Povezes to na kompjuter, pa ubacis da program pusta neki WAV/MP3 s iritirajucim zvukom kada stigne narudzbina. Nema cimanja s telefonom, Arduinom, serijskim portovima ... samo obican 3.5mm jack i to je to.
[ Impaler @ 08.09.2022. 09:13 ] @
Recept za fiksno "cimanje"

Sastojci:
1. Uređaj.
2. SIM kartica.
3. Skripta.

Upute:
1. Stavi SIM karticu ( kupiš neku prepaid SIM karticu svakih 3 mjeseca nakon što istekne koja služi za "cimanje" ) u uređaj.

2. Spoji uređaj ( nr. stari android mobilni telefon, ili gsm dongle, ili bilo što drugo što prihvača AT naredbe) na USB.

3. Napiši skriptu koja šalje AT naredbu za pozivanje na USB COM port.

Zanimljivost:
Nekad negdje si mogao nazvati broj, poklopiti slušalicu i servis te nazove. Servis je služio da se provjeri zvuk zvona na telefonu.

[Ovu poruku je menjao Impaler dana 08.09.2022. u 11:18 GMT+1]
[ boolee @ 08.09.2022. 13:59 ] @
Ima logike svako vaše rešenje. Realno zvuvičnici su možda i najlakši, ovi integrisani su malo tihi, tipa laptop su. Pošto kasa ima blutut mogao sam i neki taj, pa da mogu i napolje da ga iznesu kad izađu na cigaretu...