[ Reljam @ 18.04.2004. 18:29 ] @
Command line toolkit, dakle kompajler, headeri, runtime, i sample code mogu da se skinu odavde za dzabe:

http://msdn.microsoft.com/visualc/vctoolkit2003/

Sve zajedno je 32MB, cak nije ni mnogo da se skine modemom :)
[ Dragi Tata @ 19.04.2004. 01:00 ] @
Ovo je baš fino. Do sada je džabe verzija išla samo sa neoptimizujućim kompajlerom i bez biblioteka, a ovo sad je baš prava stvar.
[ Mikky @ 19.04.2004. 01:27 ] @
Jel ovo mozda marketinski potez koji znaci da ce MS uskoro izbaciti novu verziju VS .net paketa?
[ Reljam @ 19.04.2004. 01:31 ] @
Ne, ovo nema veze sa novim VSom, koji ionako nece uskoro. Pretpostavljam da se ovde vise radi o tome da Windows treba da postane malo vise developer-friendly platforma.
[ brcha @ 19.04.2004. 15:15 ] @
[joke]
Možda ima veze sa tim što je MS Win2k prešao preko p2p u open-source?
[/joke]

U svakom slučaju je dobra stvar što su obezbedili free optimizing kompajler. Baš sam malopre to video na slashdot, pa reko da javim i vama, ali primećujem da sam zakasnio.

Poz
F
[ leka @ 19.04.2004. 23:06 ] @
Logican potez Microsoft-a. Kao i ostali proizvodjaci kompajlera shvatili su da na tom polju vise "nema 'leba". GNU GCC (ne znam da li je iko probao 3.4) je toliko napredan, radi na ne znam-vise-kojim-ne-radi platformama, ima savrseno dobru optimizaciju... Oni vise ne mogu prosto da konkurisu GCC C i C++ kompajleru. Sto se C# tice, malo ce ipak trebati vremena da CSCC zapocne svoj put ka vrhu.
Oni sada prosto jedino mogu da zarade dobrim kvalitetnim okruzenjem, sa lepo i dobro zapakovanim delovima, od kojih je jedan svakako i kompajler. Tu su odradili stvarno dobar posao - VisualStudio 2003 je jednom recju fantastican. No, kad je C++ i C# RAD u pitanju Borland-ovi alati su bolji prema mom skromnom misljenju.
[ jsmith @ 30.04.2004. 15:09 ] @
Skinuo sam VCToolkitSetup.exe (31.5MB) 2 puta, i oba puta je paket odbijao da se instalira (oštećeni .cab, šta li). Je l' nekom uspelo? Ako ne, dajte neki mirror koji provereno radi, da ne skidam redom.
[ Jovan Marjanovic @ 03.05.2004. 09:22 ] @
Da li postoji vec neki IDE koji moze da se integrise sa doticnim kompajlerom?