[ Batadjero @ 03.10.2022. 20:21 ] @
Bavim se amaterskim snimanjem i nisam toliko strucan pa mi je potrebna mala pomoc .Kada ovim modelom snimam video preko dana i kad je dobro osvetljenje stoji mi u S modu tockic odlicno izlazi imao sam i par snimanja uvece i bilo je jako lose svetlo snimak je los bio .Treba mi savet da kada je lose svetlo uvece u kom modu da snimam da li da idem na manual i da vrsim podesavanja prema svetlu..Nemam bas iskustvo u ovim stvarima ?
[ mjanjic @ 07.10.2022. 01:46 ] @
To i nije za snimanje u mraku, ima senzor maltene isti kao telefon, ako ne i lošiji, npr. iPhone 14 ima kameru sa 1/1.7" senzorom, neki telefoni imaju čak i nešto veće senzore, tipa 1/1.5", a taj Lumix ima senzor 1/2.3".
Telefoni bar imaju neki AI koji ispegla fotografiju da izgleda kao da je snimana daleko boljom kamerom, a kod tog Lumix-a toga nema, tako da nema magije kojom ćeš dobiti kvalitet snimka koji nađeš na internetu.
Jedino možeš da staviš aparat na stativ ili drugi oslonac i pustiš dužu ekspoziciju, reda nekoliko pa do 10 sekundi.

A za podešavanja - moraš da čitaš literaturu, da naučiš šta je ekspozicija, blenda, ISO... ovako, da ti neko pokaže tačno podešavanje za određene uslove snimanja je besmisleno, jer kako ćeš onda da izvučeš maksimum u nekim drugačijim uslovima po pitanju svetla.
[ Batadjero @ 10.10.2022. 18:13 ] @
Pa dobro nije neki uredjaj ali ovih dana sam uspeo dosta da poboljsam menjanjem isa i blende tako da dosta bolje ali nije jos ono sto zelim ali dobro ima skupljih uredjaja..Hvala ti y svakom slucaju