[ korak @ 10.11.2022. 15:12 ] @
Možda se neko prevario da koristi ovu komponentu, kao što sam ja uradio, čak je i legalno kupio.

Nisam zadovoljan njome, a možda je i do mene.

Kada je tekst dužine preko 1000 redova, onda svako umetanje teksta ili praznih redova uradi sa kašnjenjem od par sekundi. Ovo je toliko pacerska greška da ne mogu da verujem da postoji u bilo kom editoru teksta, pa čak i ako ima parser.

Zato mi je bliže pameti da ja nisam nešto dobro podesio, pa se nadam da je neko na forumu upoznat sa ovom komponentom i da mi može pomoći.

Nije beskorisna komponenta, ali je jako iritirajuća.

Poydrav.
[ savkic @ 10.11.2022. 16:08 ] @
Samo sam ih kratko koristio i sa manjim tekstom, ako su zasnovane na windows Memo kontroli onda je mozda i ogranicenje u njoj, probaj da li je isto i za TMemo.
Probaj SynEdit kako se ponasa, najbolje da vidis na TMS forumu za slicne probleme.
[ korak @ 10.11.2022. 18:09 ] @
Iskopirao sam tekst od 1500 linija u TMemo i reaguje trenutno na insertovanje.

Dakle nije do toga. Radi se o starom projektu koji godinama koristim i trpim torturu AdvMemo, ali dosadi. Zato mi nije baš isplativo da se izapnem i da menjam editor.

Sa druge strane ne mogu da verujem da je tako nešto loše napravljeno, jer sam i sam pravio ekranski editor za C64 i brzina odziva nije zavisila od dužine teksta. Zna se pravilo, tekst se deli na deo ispred kursora i deo iza kursora pa se insertovanje svodi na dodavanje na kraj teksta ispred kursora. Ne mogu da shvatim da neka firma ne zna to pravilo. To u slučaju da ja ne grešim negde u postavljnju nekih svojstava komponente.

Ipak hvala na trudu.

Pozdrav.
[ Rapaic Rajko @ 22.11.2022. 14:54 ] @
Imas li kod te komponente mozda..?
[ korak @ 25.11.2022. 16:43 ] @
Imam ceo modul za tu komponentu sa 22 000 redova, a uz nju postoji i komponenta za parsiranje teksta, ali mislim da je ona manje važna (a možda i ne?)
[ Rapaic Rajko @ 29.11.2022. 11:13 ] @
Cek, sta je taj modul, a sta je parser?
To zajedno cini AdvMemo komponent ili..?

I otkud 22000 linija, tu nesto nije kako treba.

Mislio sam da postavis ovde, da se pogleda; ali zapravo ne znam da li je dozvoljeno?
[ korak @ 29.11.2022. 14:08 ] @
Koriste se dve komponente TAdvMemo, jer preko svojstva SyntaxStyles nasledjuje (pre bih rekao povezuje se) TAdvPaskalMemoStyler kao drugu komponentu. Ova druga komponenta služi za podešavanje izgleda teksta, definišu se grupe reči i znakova i kako se ispisuju na ekranu i tome slično.

Zašto TAdvMemo ima skoro 22 000 redova, pojma nemam. Verovatno pruža i neke mogućnosti koje nisam koristio, ali kako da dobijem želju da ih koristim kada osnovnu funkciju ne radi kako valja.Sporo reaguje (i do 2 sekunde) na bilo koju izmenu u tekstu dužine preko 1000 redova.

Komponenta TAdvMemo kada se stavi u projekat, pridruži se AdvMemo modul (unit) projektu. Dakle, taj modul ima pomenut broj redova.