Hvala @jozomir, ali nije pomoglo! :) Sad mislim da nije do tranzistora BD140, BD139, vec da je bag u kucistu TO-126. Probao sam nekoliko i evo kako izgleda u odnosu na TO-220. Pomislio sam da stvarno nije takav simbol ali nije :) !
Realno, nije moranje da to bas mora da radi, bar kod mene. 3D Vizualizator, jaka stvar! Ali opet me nervira sto ne radi kako treba...
Siguran sam da je problem u verziji programa. Provericu na lap-topu i skinucu novu verziju. Update uopste ne radi i ne mogu da sirim biblioteku... Pojavi se dobar izbor tranzistora ali nijedan ne mogu da ubacim. Tek ove koji se podrazumevaju da ih ima. I na njima pogresili! :)
Sto se tice KiCAD-a, morace na lap-top, samo tamo imam win_8. :) Altium sam bio instalirao jednom i bas sam razmisljao zasto ga nisam koristio i obrisao. Kad sam sad pogledao da ga skinem, nisam nasao besplatnu verziju osim trail i to mi se ne svidja. Verovatnije je da sam skidao torent na piratebay-u sa licencama... Koristim malo zardjali PC i mislim da je kod mene lose radio. Zbog kompa, naravno! Kako tamo pise minimum konfiguracije je i5 procesor!?
Iz ove liste ne mogu da iskoristim nijedan od ponudjenih tranzistora: