[ stameni @ 11.06.2023. 13:16 ] @
Zainteresovao me je Castle Game Engine. Hteo bih da ga koristim na Delphiju 7, ali nisam siguran da li je to izvodljivo. Na ovom linku piše da podržavaju i 32-bitni Windows, ali malo ispod jasno stoji da je minimum Delphi 10.2. Zato sam malo zbunjen.

Postoji li neka starija (a stabilna) verzija koja bi provereno radila sa D7? Ili možda neka druga zamena za Caste Game Engine?

Meni je u principu bitnije da radi stabilno, makar i da nema sve džidžabižde koje nude novije verzije.
[ savkic @ 11.06.2023. 19:20 ] @
Pretpostavljam da Castle Game Engine nije dovoljno raspostranjen ili poznat ovde, svakako je najbolje da proveris na njihovim forumima. Vrlo je moguce da je inicijalno radjen za FPC a tek kasnije uradjena podrska za Delphi sto je verovatno bila neka od XE unicode verzija.
FPC+Lazarus su ti najbolje resenje ako zelis novu verziju a D7 izgled IDEa.
[ michalis @ 12.06.2023. 11:42 ] @
Hello,

( I'm Michalis - author of Castle Game Engine. )

We don't support Delphi 7, I'm afraid. It doesn't have a number of features that we rely on (Generics.Collections first of all).

As our website says ( https://castle-engine.io/supported_compilers.php ) you need Delphi >= 10.2 or FPC + Lazarus. FPC and Lazarus are free and open-source, go ahead and try them

You're welcome to join our Discord or forum ( https://castle-engine.io/talk.php ) to get specific support about Castle Game Engine
[ stameni @ 12.06.2023. 19:58 ] @
So be it... Lazarus Thank you both.