[ arcusX @ 24.06.2023. 10:00 ] @
Ipak sam server stavio na laptop. Ne greje se. Već nekoliko dana je uključen. Proverio sam, može i sa i bez baterije. Za sad mi upload protok odgovara. Ali, izgleda da neko ili nešto pristupa serveru. Primetio sam neke aktivnosti, koje su rađene bez mog znanja. Na primer apache2 ---> site.log fajl Koristim GoAccess da parsiram ovaj log fajl i na drugom kompu preko ssh pristupim tom fajlu i dobijem lepu metriku u terminalu, baš fina grafika i sve se vidi.... E sad mi taj fajl nije site.log nego site.log.1 Ne znam ko je to promenio?? Tako da fajl site.log je potpuno prazan i nema grafike, pa sam morao da pretumbavam stvari. Drugo, instalirao sam ufw - firewall. Dozvolio samo određene portove... Mislim da je tu problem... Ali... Javna adresa je statička i ide preko VPN. U VPN softveru sam dozvolio samo dva porta 80 - za sajt i neki 51XX za torrent fajlove... Ne znam ko i kako pristupa serveru. Možda internet provajder ili slično... Pa bih hteo savet, za web server, da li je potreban još neki port osim 80? Svakako ne koristim 443 jer ne koristim https ... jer nemam sertifikat... Eto ako može neki savet ili upozorenje. pozzz... |