[ scoolptor @ 06.11.2023. 06:53 ] @
Vec neko vreme doticni u ponavljajucem maniru zloupotrebljava privilegije koje su mu poverene.

Za 22 godine na ESu nisam video nista slicno.

Pored toga sto vredja, brise sve moje poruke koje nisu u skladu sa njegovim pro-ruskim stavovima. Napadao je i druge korisnike kada su spomenuli Trampa u negativnom konkekstu.

Citat:
Ovim putem Vas obavestavamo da je ( Nebojsa Milanovic ) obrisao Vasu poruku
sa elitesecurity.org foruma na adresi:
( https://www.elitemadzone.org/tema/508950/73 ), ( dana 05.11.2023. - 23:59 ).

...

Ovo je sadrzaj originalne poruke:
--cut here--
@MajorFatal, covek je sprovodio rusku propagandu u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori. Bio je i ambasador u Rusiji. Rusofil par excellence. Njegov kredibilitet je vrlo upitan. Ne gledaj te gluposti.
--cut here-


Radi se o videu u kome Lazanski iznosi svoje stavove o situaciji u Ukrajini 2014. godine, i sta bi moglo da se dogodi. Video je vec nekoliko puta postavljan na temu, a doticni je pomislio da je napravio velik doprinos sa svojim linkom.

O radovima Lazanskog sve je dokumentovano. Jedan primer https://www.krik.rs/en/serbias...ment-in-the-macedonian-crisis/

Doticni me je optuzio za uvrede i offtopic. Da, jednom ili dvaput sam se nasalio doticnim jer ja nisam na strani sile, i humor je sve sto mi preostaje.

Molim vas da obuzdate Vaseg pulena.

H v a l a.
[ bachi @ 06.11.2023. 07:07 ] @
Blago tebi ako za 22 godine na ES-u nisi video Nebojšu Milanovića.
[ scoolptor @ 06.11.2023. 07:31 ] @
Nisam pratio rad doticnog, dok nisam licno iskusio silu na sopstvenoj kozi.
[ ademare @ 06.11.2023. 09:59 ] @
Citat:
bachi:
Blago tebi ako za 22 godine na ES-u nisi video Nebojšu Milanovića.Steta sto ne postoji neki izbor Posta meseca ili godine , ovo bi sigurno pobedilo
[ MajorFatal @ 06.11.2023. 11:03 ] @
Kad je već pomenut moj nick u uvodnom postu ..

Što se tiče Nebojšinog moderisanja imaš temu ovde: https://www.elitesecurity.org/t466951-0#3317746

Doduše sve prilike da i ti imaš neki problem sa rusofilski orijentisanim sagovornicima: https://www.elitesecurity.org/t508270-0#4038051

Citat:
scoolptor:
Ovo je sadrzaj originalne poruke:
--cut here--
@MajorFatal, covek je sprovodio rusku propagandu u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori. Bio je i ambasador u Rusiji. Rusofil par excellence. Njegov kredibilitet je vrlo upitan. Ne gledaj te gluposti.
--cut here-Oko mene se stvarno nisi morao truditi, naravno da neću da gledam video o nesuđenom, ali zato samozvanom đems bondu, što je za moje pare, a bez pitanja, cirkao šampanj na relaciji između Pariza i Moskve, pa sve da je i uspeo da utrefi nešto da pogodi, ili predvidi, među silnim nebulozama kojima nas zasipao sa tv dok je još bio živ, bog da mu dušu prosti, i podari večnu pamet i razum.

Sa druge strane to da je rusofil ti nije argument, Rusija je lapa i velika zemlja, sa predivnim narodom kao i svakim drugim, Rusiju je lako voleti, evo ja sam rusofil, zapravo je tužno što takvu zemlju u nekim periodima predstavljaju razni staljini, lenjini, putini i dugini, umesto Solženjcina, Mihalkova, Cvetajeve, Kolmogorova ili već šta ti ja znam ko je aktuelan, ne moš ni znati ko je nosilac univerzalnih vrednosti kad kepeci (mentalni) preplave tv u otužnom pokušaju da svoje lokalno a neljudsko proglase za univerzalno geo globo politički, dok deca njihovim delovanjem ostaju bez nogu i ostalih udova.
[ scoolptor @ 06.11.2023. 11:11 ] @
Citat:
Doduše sve prilike da i ti imaš neki problem sa rusofilski orijentisanim sagovornicima

Niko nije savrsen.
No, u ovom slucaju, nisam ja taj koji zloupotrebljava dobijene privilegije.
[ MajorFatal @ 06.11.2023. 11:17 ] @
Što ti onda brišu postove ahaha :)
[ Predrag Supurovic @ 06.11.2023. 11:57 ] @
Deset godina si na ES i nisi do sad primetio da Nebojša ovde može da radi šta god hoće i nema nikakvih ograničenja u vidu morala, poštenja i ljudskosti?

Svako ko izrazi drugačije mišljenje od njega po bilo kom pitanju postaje meta njegovog supermoderatorskog iživljavanja. Njegov najjači argument u svakoj diskusiji je to što je on supermoderator i što sve mora da bude po njegovom.

To što se žališ ti ne pomaže, jer i o žalbama on odlučuje. Ako nastaviš da se žališ, prosto će da te izbaci sa ES i tako reši problem.

[ scoolptor @ 06.11.2023. 12:39 ] @
Jasno je meni da on blizu vodjinim skutima - vidim odakle je i od kada je na ES.
Nisam to ranije primetio, doduse. Ne secam se da sam procitao i jedan post doticnog koji bi mi bio interesantan na ovaj ili onaj nacin. Prosao je ispod radara.
[ kosmopolita @ 06.11.2023. 12:57 ] @
Pratim sta se dogadja par zadnjih godina.
Pre toga je bilo toliko poruka da niko nije mogao sve da prati.

Koliko sam video, bradzorf (ili kako bese) i pisac su poslednji izbaceni i to nije uradio NM.
Mogao bi da pretpostavim ko je ali on nije.

Moze li neko da navede nekog korisnika kojeg je izbacio NM?
Ovo pitam neko ko je pratio poruke par prethodinih godina i nisam video da u to vreme nekog izbacio.
[ Shadowed @ 06.11.2023. 13:37 ] @
Citat:
kosmopolita: Moze li neko da navede nekog korisnika kojeg je izbacio NM?
Ovo pitam neko ko je pratio poruke par prethodinih godina i nisam video da u to vreme nekog izbacio.

Nebojsa kao supermoderator nema tehnicki mogucnosti da nekog izbaci (banuje). Moze to da trazi od nekog admina ili da maltretira nekog dok sam(a) ne ode.
[ kosmopolita @ 06.11.2023. 13:48 ] @
Koliko sam video to banova ima različite stepene.
Nekome komplet obrisan neko samo deactiviran.

Taj deactiviran verovatno moze da ponovo aktivira.
Ako moze, moglo bi se organizovati glasanje korisnika o vraćanju.
[ scoolptor @ 06.11.2023. 14:13 ] @
Citat:
Ako moze, moglo bi se organizovati glasanje korisnika o vraćanju.

Ako sam nesto naucio za 22 godine, na forumu nema demokratije.
[ scoolptor @ 06.11.2023. 15:56 ] @
Drago mi je sto sam procitao Vase postove. Hvala.

Ipak sam bio na pravom tragu.

Ipak je ovo Srbija - u grupi izuzetnih pojedinaca, nadju se i mediokriteti bliski gazdi koji vole da vedre i oblace.

Ne ocekujem nikakavu akciju od prezauzetog gazde - ipak je doticni njegov drug.

Osim ako doticni ne zamoli gazdu da me izbaci. Nema problema. Koliko danas.

Ja cu uvek moci da dodjem na ES, da citam, i uzmem svoj fiks - tj. da se fasciniram cinjenicom da postoji neko ko proucava reci Lazanskog.
[ Bora Sonar @ 06.11.2023. 17:34 ] @
Lazanski je predvideo neke događaje, dok ti nisi, tako da ne vidim na osnovu čega ga potcenjuješ.
[ pctel @ 06.11.2023. 22:26 ] @
Citat:
scoolptor:
Ipak je ovo Srbija - u grupi izuzetnih pojedinaca, nadju se i mediokriteti bliski gazdi koji vole da vedre i oblace.

Gde ti vidis Srbiju?! Ovo je hrvatski forum, znaci zapad u malom - ako im se protivis bombarduju te ili ti oduzmu forumski zivot, princip je isti. Ako ne verujes, pogledaj page source, odavno nisam proveravao ali verujem da forum nije menjao naciju. Jezik hrvatski, pismo hrvatska latinica, tako nesto je pisalo kad sam poslednji put gledao. Situacija nakon korone prilicno cudi, uvek je bio obicaj na ovom forumu da se banuju proruski clanovi i evroskeptici.

A i ti, bas resio sad, 1945-e u cetnike? Sad kad je jasno da zapad tone a BRICS preuzima glavnu rec? Ovaj forum je uvek bio uz pobednike.
[ Nebojsa Milanovic @ 06.11.2023. 23:34 ] @
Oooo kakvo iznenađenje, ekipica se skupila, long time no see

Samo mršavo je, mršavoooo, očekivao sam više

Ovakve teme su posebna zabava na ES-u, već više od 15 godina.

Na žalost, nije uvek bilo tako, bio je jedan, istina kratak, neslavan period ES-a kada je tadašnji mladi Admin skupljao oko sebe vrlo malignu "ekipu" sa svojim "saradnicima" koji su radili vrlo nečasne stvari na ES-u, ali srećom, to je ostalo samo u ružnom sećanju.

Ali takođe, imali su i časne protivnike na ES-u, neke od njih sam pomenuo ovde.

Jedna od loših stvari koje je ta maligna "ekipa" radila je masovno stimulisanje i huškanje svih vrsta trolova da kada god bilo koji moderator obriše neku njihovu uvredu ili provokaciju, da se ovi masovno "žale" bilo ovde, bilo direktno Gojku ili na neki drugi način.

To je dovodilo do mučnih rasprava u kojima sam ja recimo pokušavao da odgovorim, ali sada mi je žao što sam trošio snagu na to, jer to je bila samo pozorišna predstava od strane "ekipe" koju je trebalo ignorisati.

Na žalost, jedna od loših tekovina svega toga je totalno odustajanje praktično svih moderatora, osim mene, od bilo kakvog uređivanja ES-a. To je donekle i razumljivo, jer niko ne želi da se zbog namere da uređuje forum njegovo ime potuca ovde ili bilo gde u negativnom kontekstu, da mora da se pravda, odgovara i slično.

Ali podsećam da je sve to prošlost, taj kancer ES-a, odnosno "ekipa" kada je videla da ne mogu da postignu šta su želeli napustili su ES, i od tada, a ima tome evo skoro već 15 godina, ES diše punim plućima. Jeste manji nego ranije, što ne čudi jer svi forumi su maltene propali, ali je puno zdraviji i kada bi moderatori makar malo radili svoj posao, da se ne plaše "žalbi" i sličnog, bio bi idealan, koliko je to moguće u današnjem trenutku.

Zato apelujem na sve moderatore, nemojte da ja budem jedini koji uređujem ES, obrišite i vi neku trol poruku i slično. Odavno na ES-u nema tih malignih "žalbi" i ništa se loše neće desiti.

Eto to je malo istorijat za one koji su noviji ili se toga ne sećaju, a sada ću konkretno, evo recimo prvo ovo da rešimo:

Citat:
kosmopolita: Pratim sta se dogadja par zadnjih godina. Koliko sam video, bradzorf (ili kako bese) i pisac su poslednji izbaceni i to nije uradio NM.
Mogao bi da pretpostavim ko je ali on nije. Moze li neko da navede nekog korisnika kojeg je izbacio NM?

Iako je dežurni lajtmotiv koji već skoro dve decenije "lebdi na ES-u", "da Nebojša nekog izbacuje", čak masovno (!?), želim da preciziram da nikog, nikad, ni na koji način nisam izbacio, nevezano da li "imam" ili "nemam" privilegije za to, što je inače dugo bila goruća tema na ES-u kao da je to nešto bitno.

Uvek sam se zalagao SAMO za dobro moderisanje ES-a, a NE za banovanje bilo koga, jer banovanje je ozbiljna stvar kojoj se treba pribegavati samo u krajnjim slučajevima, realno skoro nikada.

Ubeđen sam u to, i to sam stalno govorio, da se dobrim moderisanjem ES može držati u savršenom redu, a kada se to dobro radi - i sama potreba za moderisanjem nestaje.

Evo ja sam recimo urednik mnogo foruma na ES-u, često jedini, i bukvalno se ne sećam kada sam na njima poslednji put obrisao neku poruku (osim poneku za sređivanje), godine su svakako u pitanju.

Još konkretnije:

@Peđa

Nisi ništa izgubio od svoje "oštrice", dobar si, doooobar , žao mi je što se nikad nismo upoznali, cenim da bi imali dosta jedan drugom da kažemo.

@Shadowed

Jedan od retkih autentičnih pripadnika "ekipe", sada puuno pitomiji, ali se uvek, pa i onda, držao "sa strane", dopuštajući mlađima i luđima da idu "u vatru" u kojoj su i izgoreli.

Citat:
scoolptor: Ako sam nesto naucio za 22 godine, na forumu nema demokratije.

Odlično. Neka to bude prva lekcija koju si naučio, ona je važna ali ne i najvažnija.

Najvažnija lekcija je da naučiš da imaš odgovornost za izgovorenu reč, da razgovaraš sa ARGUMENTIMA, i da ih uvek sam iskažeš, a ako ih slučajno zaboraviš pa te neko za njih pita, da mu ODMAH na to odgovoriš.

NE DA SE RUGAŠ, kreveljiš, smeješ, vređaš, skrećeš temu i radiš razne druge nebuloze jer znaš da nemaš nikakve argumente za gluposti koji se graniče sa uvredama koje non-stop izričeš a onda i uporno ponavljaš.

No da se ja ne ponavljam, sve sam ti to više puta rekao tamo u temama, mrzi me sada da tražim i citiram, evo recimo samo ovo što sam prvo našao:

Citat:
Nebojsa Milanovic:
Slušaj, ovo već prevazilazi nivo bezobrazluka koji se može tolerisati.
Ako neko nešto izjavi, pogotovo uvredljivo a bez ikakvog osnova, i bude pitan sa obrazloži a to NE uradi, to je izvan okvira civilizovanog komuniciranja i prema tome se treba odnositi na tome adekvatan način.

Ili ovo:

Citat:
Nebojsa Milanovic:
@scoolptor
Osim uvreda, bilo kakav offtopic post će ti ubuduće biti obrisan bez daljih objašnjenja.
Ako do sada nisi naučio da moraš imati odgovornost za izgovorenu reč, naročito ako je kombinovana sa uvredama, i da moraš argumentovati ono šta kažeš, ne brini, sada ćeš naučiti.
itd.

Tako da mislim da je sve jasno, lepo smo se, posle više godina, ispričali, sada se možemo vratiti na teme i apelujem da diskusija bude što kvalitetnija.
[ pctel @ 07.11.2023. 00:10 ] @
Ne secam se tih dogadjaja, a mozda nisam ni bio svedok istih?
Ali nekako je forum ranije bio mnogo interesantniji, barem meni.
Interesantno je da apelujes da se forum mnogo odlucnije uredjuje, da li zaista ima trolovanja i potrebe za povecanjem discipline na forumu (izuzev EMZ koji i ako hocemo ne mozemo da uredjujemo). Ja sam stekao utisak da to ide po zakonu akcije i reakcije - sto je cvrsca ruka i palica moderatorska, to vise motovise trolove da se tome suprotstavljaju. Moze nekoliko primera foruma gde smatras da je zavladala anarhija zbog neaktivnosti moderatora?
[ Shadowed @ 07.11.2023. 00:14 ] @
Nemam ja sta da budem pitomiji ili ne. Gojko ti je dao odresene ruke da razbucas forum i ti si to uradio (ponasas se kao sto se Musk ponasa sa tviterom, samo ti ES (verovatno) nisi kupio). Moderatorski tim je Gojko lagao o tvom statusu i ovlascenjima tako da sam skinuo sebi admin prava jer u tom cirkusu nisam hteo da ucestvujem. Ti radi sa forumom sta god hoces, bas me briga. Sad vise nema svrhe cimati se oko toga. Pogotovo kad ni Gojka nije briga.
S druge strane, ne vidim sto me uopste uvlacis u svoju paranoju ovom prilikom. Nisam te uopste napadao vec samo napisao koje su ti mogucnosti na ES-u (osim ako je Gojko menjao kod u poslednje vreme a sumnjam da jeste, verovatno je i pass zaboravio).

[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 07.11.2023. u 01:27 GMT+1]
[ scoolptor @ 07.11.2023. 05:24 ] @
@Gojkov pulenu

Naravno, sve sto si naveo ne vazi za tebe.
Jer kada od tebe zatraze objasnjenje, odgovoris "Naravno da ti neću prepričavati i nekulturno je da to tražiš, jer je sve jasno i veoma očigledno.".

Jer tu je tvoj advokat Lazanski da objasni, u videu. I sve sto izusti je suva jasna i ocigledna istina.
Jel to tvoja ideja agrumentacije?

A sto se vredjanja tice, ko je "zaluđeni USA masturbator"?

Vidim da imas visoko misljenje o sebi , ali mi je drago da si se barem malo otreznio, citajuci ovu temu.

[ Bora Sonar @ 07.11.2023. 07:17 ] @
Vi ste obojica toliko smešni (mislim na scoolptora i Nebojšu), da ja ne mogu da prestanem da pratim ES zbog vas.
[ scoolptor @ 07.11.2023. 07:46 ] @
Boro, ti si posebna prica.
[ kosmopolita @ 07.11.2023. 08:26 ] @
Citat:
Bora Sonar:
Vi ste obojica toliko smešni (mislim na scoolptora i Nebojšu), da ja ne mogu da prestanem da pratim ES zbog vas.


Sad se pitam, kad neko napise da je pre 10 godina bilo zanimljivije možda misli na ovakva dogadjaja.

Onda se sad opet seti dobrih starih vremena.
[ Bora Sonar @ 07.11.2023. 08:27 ] @
@scoolptor
Svi smo mi posebni!@Major
Brajan izlazi na balkon i saopštava masi okupljenih da su svi oni posebni. Masa odgovara uglas: "DA! Svi smo mi posebni".
[ Nebojsa Milanovic @ 07.11.2023. 08:45 ] @
Citat:
Bora Sonar:
Vi ste obojica toliko smešni (mislim na scoolptora i Nebojšu), da ja ne mogu da prestanem da pratim ES zbog vas.
@Bora

Nisi prvi koji si to rekao (ne baš smešan ali u tom stilu), mnogi vole taj moj otvoreni, iskreni i lagano provokantski stil.

Šteta što u vreme kada su oblasti u kojima sam ekspert kao što su Digitalni aparati, automobili, itd. bile veoma popularne na ES-u, umesto isključivo u kreiranje contenta, veliki deo energije sam trošio na rvanje sa trolovima koje je generisala, huškala i potpirivala zloglasna "ekipa", pa i za borbu sa njima lično, koji su svoj opstanak i svaki drugi život na ES-u uslovili isključivim odstanjivanjem mene.

Sve je to srećom odavno iza nas, u poslednje vreme mi prija da, koliko mi vreme dozvoljava, razobličavam NATO masturb.. pardon promotere bizarne NATO propagande, to je najmanje što mogu da učinim da se to zlo konačno raspadne i ceo svet, kao i pre 15tak godina ES, konačno prodiše punim plućima.
[ Bora Sonar @ 07.11.2023. 09:04 ] @
Meni se sviđa tvoj provokantski stil kada je usmeren prema scoolptoru, ali mi se ne sviđa kada je usmeren prema meni. Na primer zameram ti što si mi oteo temu o Bitkoinima i jednu ozbiljnu temu koja je bila osmišeljena tako da odvrati ljude od te pošasti pretvorio u suštu suprotnost. Još si mi rekao da se ne podsmevam ljudima koji zarađuju ne znam koliko od kriptovaluta, već da učim od njih :) To je kao kad bih ja tebi rekao da učiš od Marijana Rističevića ili Palme jer zarađuju mnogo više od tebe. Nego sve ti je oprošteno onda kada si objavio onaj očigledni CGI za koji si mislio da je originalni snimak iz Ukrajine. Tada sam shvatio da si ti u stvari samo dete u telu odraslog čoveka, kao što je i scoolptor.
[ Nebojsa Milanovic @ 07.11.2023. 09:14 ] @
Dobro si to pomenuo, malo me je i sramota zbog toga što sam pomislio da je taj bizarno smešni NATO CGI uradak realna situacija sa ratišta, ali samo još jedan dokaz koliko sam iskreno pristupio posmatranju rata i koliko nisam imao nikakva predubeđenja niti mržnju ni prema kome.

Što se tiče bitkoina pričaćemo tamo na temi, tu je situacija puno složenija i sada je ogromna kriza koju ako BTC prebrodi, a sva je prilika da (ponovo) hoće, održaće se i živeće dugo.

[ ademare @ 07.11.2023. 10:11 ] @
Forum je svakako bio zanimljiviji pre 10+ godina , iskljucivo zato sto je bilo mnogo aktivnih ljudi , mnogo aktivnih tema itd .

Ja za ovo sto pise Nebojsa oko " sukoba na ES " nisam imao pojma kada je to bilo aktuelno jer me nije ni zanimalo !

Ucestvovao sam u par tema koje su imale veci "saobracaj " 10 puta nega sada ceo forum ukljucujuci i MAD deo !

Tih par tema mi je bilo dovoljno i ostalo nisam ni citao !

Posebno ne MAD deo !

To sam poceo tek pre neku godinu , kada su teme u kojima sam ucestvovao zamrle i onda ajde , daj sta das !
[ scoolptor @ 07.11.2023. 11:39 ] @
Samozvani ekspert "za digitalne foto aparate" i "automobile" nastavlja sa vredjanjem, na rusofilskoj temi.
Valjda, nazivanjem nekog 'momče', dozivljava sebe kao nadmocnijeg, pametnijeg, ozbiljnijeg.
To te tako tipicno za mediokritete koji se docepaju vlasti.
Kazu "daj coveku vlast pa ces videti kakav je".
[ MajorFatal @ 07.11.2023. 12:43 ] @
Citat:
Bora Sonar:
@Major
Brajan izlazi na balkon i saopštava masi okupljenih da su svi oni posebni. Masa odgovara uglas: "DA! Svi smo mi posebni".


Hvala, gledao sam odavno, genijalni stari dobri humor, delom prevaziđen ili izvanđao, danas bi bilo smešno da im kaže svi smo mi posebni, a oni odgovore ne nismo, u stvari to bi verovatno bilo smešno samo meni, iz meni nepoznatih razloga

Kad se samo setim 600 ljudi ulogovano u svakom trenutku, a mad zone za vrištanje od smeha, ne moš ni da dođeš do reči od dosetki, a vidi sad, forum uređen i to je glavni kvalitet
[ starka @ 07.11.2023. 14:04 ] @
Nisam mislila da se javljam, ali hajde.
Kad pričamo o nekad i sad, ljudima smešno ako kažem:
I internet je nekad imao dušu.
Da, ali je više nema.
Moraćemo da smislimo nešto pamednije od interneta, pa da i to novo ima
dušu nekih desetak godina, dok ne pristignu oni koji nisu pametni,
duhoviti i originalni.
Obično prvo  stignu najbolji, a onda stigne svako.
Verujem da će se sa ovime složiti obe strane u priči, :D
To je poenta mesta koja više nisu kakva su nekad bila.
[ kosmopolita @ 07.11.2023. 15:26 ] @
I prvo zenski deo se povuce...

Ali bi uporedio ES sa ostatkom Interneta.
Ko je bio na ESu pre 15-20 godina sad ima barem oko 40.
Sa toliko godina ima porodicu i obaveze.
Isto kao sto se ne ide u izlaske, u tim godinama, tako se ne ide ni na ES.
Ostatak Interneta je privukao mladje a ES nije.
Tako da ovde nije stigao svako (obicno mladji i ludji, kako kazu).

Za ostatak Interneta je tacno a verovatno ce se pojaviti uredjenija mesta.
Odnosno, vec postoje uredjenija mesta koja nisu otvoreni forumi.
Otvoreni forumi ce biti uredjeniji kad budu imali selekciju onih koji pisu.
Trenutno ES ima selekciju jer nije privukao mlajde.
[ Nebojsa Milanovic @ 07.11.2023. 19:20 ] @
Citat:
pctel:Ne secam se tih dogadjaja, a mozda nisam ni bio svedok istih?
Moze nekoliko primera foruma gde smatras da je zavladala anarhija zbog neaktivnosti moderatora
@Darko,

Mislim da si tada bio na ES-u, ali moguće da nisi bio mod pa nisi imao pristup ESMODS forumu, a van njega si bio na drugim mestima.

Sada realno i nema neke potrebe za uređivanjem, koliko sam čuo/ispratio Ivan je u poslednje vreme nekoliko trolova isprašio, pa je i EM (koliko se može) koliko-toliko pod kontrolom, tako da sam to bio rekao generalno.

A što se tiče tih ružnih stvari od ranije, počelo je negde 2008-me sa Gojkovim odlaskom u inostranstvo. Tu činjenicu je tadašnji "mladi lav" doživeo kao priliku, čak se i javno hvalio da je on, citiram: "Jedini administrator ES-a koji je u zemlji" (?!?).

To je u tom trenutku slučajno bilo tačno, ali to ni najmanje nije značilo da je njemu data neka uloga koja nije data bilo kom drugom Adminu pre ili uopšte bilo kom članu ESa ikada.

No, mlado-ludo, on je to doživeo kao dolazak "njegovog vremena" (?!?) i rekoh strpljivo gradio "ekipu" sa "saradnicima" sa kojom je, pa nema potrebe da detaljišem ali hajde da ublaženo kažem, imao nečasne namere.

Podrivanje ES-a na sve načine, huškanje trolova na "žalbe", divljačke provokacije sa veštačkih nick-ova i raznorazna vređanja najviše mene ali i drugih, prozivanje i ucenjivanje Gojka za sve i svašta, kao i razne druge gadosti, kulminirale su oko 2010te na ESMODS forumu, opskurnim i nadaleko poznatim "glasanjem" da mene izbace sa ES-a (?!?).

Naravno, time su samo sami sebe žigosali, jer u tom trenutku je prestala i najmanja sumnja ko zapravo čini "ekipu sa saradnicima", te je Gojku tada postalo savršeno jasno ko je sa druge strane i dalo mu smernice šta činiti.

I moram da priznam, iako je puno mlađi od mene, on je što od posla/nemanja vremena, što iz mudrosti, sve ignorisao, naravno i to famozno "glasanje", a zatim i sve te nebuloze pobrisao sa ESMODS i P&P foruma, naravno i to bizarno "glasanje", i naprosto sačekao da vidi ko je na ES-u sa časnim, a ko sa nečasnim namerama.

I naravno, kao što se moglo i pretpostaviti, pošto im se ceo plan izjalovio, "ekipa" je za kratko vreme sama napustila ES, jer oni i inače nisu imali nameru da u njemu učestvuju.

Shadowed je jedan od retkih koji je ostao ali ni on to Gojku nikada nije oprostio, što se lako vidi po tome što, iako je nesumnjivo stručan, umesto da kao ponekad ranije doprinese sadržaju ES-a, preselio se gotovo isključivo na EM gde uglavnom bulazni stvari koje se graniče sa trolovanjem.

Tako da eto, malo se vratih u istoriju ESa, možda će nekome značiti a možda ne, ono što je važno da je već mnogo godina ES očišćen od svih ružnih stvari, čak i članovi "ekipe" koji su ostali su OK, pa rekoh, iako je ES manji, i dalje je veoma zdravo mesto na netu gde se može učestvovati u kvalitetnim diskusijama.
[ Shadowed @ 07.11.2023. 23:41 ] @
Citat:
pctel:
Ne secam se tih dogadjaja, a mozda nisam ni bio svedok istih?
Ali nekako je forum ranije bio mnogo interesantniji, barem meni.
Interesantno je da apelujes da se forum mnogo odlucnije uredjuje, da li zaista ima trolovanja i potrebe za povecanjem discipline na forumu (izuzev EMZ koji i ako hocemo ne mozemo da uredjujemo). Ja sam stekao utisak da to ide po zakonu akcije i reakcije - sto je cvrsca ruka i palica moderatorska, to vise motovise trolove da se tome suprotstavljaju. Moze nekoliko primera foruma gde smatras da je zavladala anarhija zbog neaktivnosti moderatora?

Najveci problemi su bili izmedju Nebojse i drugih moderatora i to je bilo na es-mods forumu. Medjutim, Gojko je namestio da se teme tamo brisu automatski posle nekog vremena tako da sada vec dugo nema nikakvih tragova o tome pa Nebojsa moze da pise sta hoce bez da iko moze to da potvrdi ili opovrgne.

Naravno, bilo je puno problema i sa korisnicima (sto opravdanih, sto ne) ali to svakako ne mozes videti osim povremeno kroz zalbe na forumu Predlozi i pitanja (Nebojsa je vise puta hteo da se onemoguce takve zalbe, ali mu nije proslo).
[ Shadowed @ 07.11.2023. 23:56 ] @
Nebojsa, nema potrebe da iko pravi ekipu protiv tebe. Ti to sam najbolje radis :)

Citat:
Nebojsa Milanovic: Shadowed je jedan od retkih koji je ostao ali ni on to Gojku nikada nije oprostio

Jedina problem koji sam ja imao i "nisam oprostio" Gojku je sto je ostatak tima lagao o tvom statusu na forumu (sto je i bio razlog da napustim isti). Nista drugo. Van toga Gojka postujem i imao sam sasvim normalnu komunikaciju sa njim i pre i posle toga.

Citat:
Nebojsa Milanovic: što se lako vidi po tome što, iako je nesumnjivo stručan, umesto da kao ponekad ranije doprinese sadržaju ES-a, preselio se gotovo isključivo na EM gde uglavnom bulazni stvari koje se graniče sa trolovanjem.

Ja i sada na strucnom delu foruma pomognem kada neko nesto pita i ja imam odgovarajuci odgovor. To se retko desava jer su i pitanja na forumima iz mojih oblasti vrlo retka.
A, ako mislis na to da ja sad postavljam neke teme, pisem tekstove i sl, nemam nameru da ulazem takvu vrstu truda u zapusten i ruiniran forum. Na stranu sto ne bi bilo ni od kakve koristi.

Citat:
Nebojsa Milanovic: Tako da eto, malo se vratih u istoriju ESa, možda će nekome značiti a možda ne, ono što je važno da je već mnogo godina ES očišćen od svih ružnih stvari, čak i članovi "ekipe" koji su ostali su OK, pa rekoh, iako je ES manji, i dalje je veoma zdravo mesto na netu gde se može učestvovati u kvalitetnim diskusijama.

Jedino u sta si se ti vratio je tvoja prica o istoriji ES-a koju niko ne moze da potvrdi ni opovrgne jer su svi dokazi unisteni, tako da, ko hoce da ti veruje na rec, moze slobodno ¯\_(ツ)_/¯
[ Nebojsa Milanovic @ 08.11.2023. 10:55 ] @
@scoolptor

Rekao sam ti mnogo puta, čak i privatno, da će svaka tvoja bizarna, što uvreda, što offtopic, što provokacija, ili bilo šta drugo što nije ARGUMENT U DISKUSIJI biti obrisan čim ga vidim.

Iskreno mi je žao što nisam ranije primetio tvoje "aktivnosti" na ES-u, da to na vreme dovedem u red i sprečim besmislene svađe i vređanja, i ako je moguće, naučim te kako se civlizovano diskutuje.

Pogledao sam malo tu veliku temu o Ukrajini, ti si apsolutno dominantni NATO-trol, što i nije loše kada bi imao bilo kakav argument za budalaštine koje iznosiš.

Ali ti ih nemaš (?!) i uopšte ne osećaš nikakvu niti želju niti obavezu da ih izneseš (?!?) što je neverovatno, ali između ostalog i posledica slabog moderisanja foruma, a razloge za to sam izneo gore.

Zbog takvih kao ti, računajući i one sa druge strane naravno, zaključano je više ogromnih tema na ES-u o tom svetskom ratu koji nam je pred očima, pa je ES na žalost jedno od retkih mesta gde se ne može civilizovano o tome popričati, ali to ćemo promeniti.
[ Nebojsa Milanovic @ 11.11.2023. 21:30 ] @
Najpre želim da se izvinim Gojku što sam po prvi put otključao temu koju je on zaključao ali tema je ilustrativna i korisna, a ostala je nedorečena. Osim toga, pojavilo se dosta novih momenata čak i poziv za vraćanje jednog od banovanih članova, pa kada se sve upotpuni biće još korisnije.

Ali najpre se na ESu mora stati sa lažima koje uopšte nisu postojale dok ih nije uvela "ekipa", koja je uspostavila i niz drugih nenormalno negativnih stvari, pomenuh bizarne "žalbe" a i štošta drugo, između ostalog i onu klasičnu lažovsku osobinu da pošto lažov laže - on misli da i drugi lažu?!?

@Shadowed:

Spremio sam ti opširan odgovor zajedno sa slikama, screeshotovima i drugim, no pošto je Gojko bio zaključao to sada neću kačiti, što ne znači da neću neki sledeći put. Odgovoriću ti u najkraćem:
Citat:
Shadowed:... tako da sada vec dugo nema nikakvih tragova o tome pa Nebojsa moze da pise sta hoce bez da iko moze to da potvrdi ili opovrgne.
Ponavljanjem XX puta nećeš dovesti do toga da na primer ova laž postane istina, jer naprosto nije istina.

Već sam ti rekao da SVAKU REČ, tačnije svako slovo koje ste napisali i uopšte SVE što prikazuje učinak "ekipe" na ESu imam snimljeno i mogu to pokazati bilo kad, zapravo hteo sam sad, ali me Gojko ključem preduhitrio.

Snimao sam sve sukcesivno, najpre iz neverice kako su takve stvari uopšte moguće na ESu, a onda i za moju arhivu naravno, jer ko iole poznaje Gojka znao je da on te bljuvotine neće držati na ESu.

Nego, sad videh da si ponovo čak dva puta izgovorio još jednu neverovatno bizarnu nebulozu koju ponavljaš više od 15 godina, a bez ikakvog smisla i rezona:
Citat:
Shadowed:Moderatorski tim je Gojko lagao o tvom statusu i ovlascenjima tako da sam skinuo sebi admin prava jer u tom cirkusu nisam hteo da ucestvujem.
"ES je cirkus"?!?! ES je BIO cirkus samo onda kada ste ga VI pravili cirkusom, inače je najstariji i najbolji IT forum u regionu na kome su generacije sada već veoma uspešnih IT a i drugih stručnjaka razasutih po svetu počinjali, delili međusobno savete, pomagali jedan drugom i sticali/delili svoja prva, a i kasnija iskustva.

Citat:
Shadowed:Jedina problem koji sam ja imao i "nisam oprostio" Gojku je sto je ostatak tima lagao o tvom statusu na forumu (sto je i bio razlog da napustim isti).
Gojko je "lagao ostatak tima"?! Koga je Gojko lagao?? Ko po tebi čini taj "ostatak tima"?

Da li je mene lagao? Nije. Da li je "lagao" Ivana Dimkovića? Nije. Da li je lagao Markoma, Alexa, Bojana Bašića, BytEfLUSha, DjRickyja, Vladu (X-files) ili bilo kog časnog člana ESMODS-ADMIN tima ikada?!?! NIJE!

Gojko jedino vama par nenormalno ludih likova koji pravite haos i bez ikakvog razloga zabijate nos tamo gde ne treba nije precizirao sve šta ste od njega ucenjivački a bez ikakvog osnova tražili. To je možda neki detalj (ili ni to) koji se tiče najdublje organizaciono-operativne strukture ES-a, ili tako nešto.

Ali i pored toga, šta je Gojko uradio odmah nakon skandala koji ste napravili sa famoznim "glasanjem"? Evo ovo:

Umesto da sve vas koji ste tu "glasali", znači od prvog do poslednjeg banuje, što bi mnogo ko na njegovom mestu uradio, on je TEBI, dakle nekom ko je u srži "ekipe" - baš tada poverio da budeš ADMIN ESa!

To je bio njegov veliki gest dobre volje, koji je i vas iznenadio u najpozitivnijem smislu, i to vam je bila još jedna sugestija da se uzmete u pamet, da se manete loših stvari i nastavite normalno da učestvujete na ES-u.

Ali umesto toga, šta ste vi uradili? Evo ovo:

1. Tvrdo jezgro "ekipe" koju je činio "mladi lav" "Administrator u ostavci", sa nekoliko svojih drugara vršnjaka koje je ON doveo i postavio na mod mesta lažući Gojka o njihovim "kvalitetima" - su naravno odmah ucenjivački otišli sa ESa.

2. Ti kao nezasluženi ali dobrom voljom postavljeni Administrator ES-a, umesto da ES tim koji je sada puno zdraviji jer je "ekipa" konačno otišla, konsoliduješ - ti si krenuo da rovariš po kodu ESa (!), tražeći šta je to Gojko "sakrio" u SVOM kodu koji je ON sebi lično pravio (?!), što je nešto što ni Flylord kome je rad na kodu uistinu bio poveren, nije radio.

I onda si "revolucionarno pronašao" da je Gojko u tamo nekoj liniji SVOG koda na ES-u tamo nekom moderatoru koji sa tobom nema nikakve veze na ES-u, malo izmenio ovlašćenja.

I pazi, umesto da ti MAKAR TADA bude sve jasno - ti zbog toga u tom trenutku demonstrativno sebi skidaš status Administratora (!?!) i pozivaš ostatke "ekipe" na haos, čime pališ još jedan požar na ES-u koga je moralo ponovo gasiti.

Ali pazi, NI TO ti nije bilo dovoljno, nego si odmah i ti sam krenuo sa masovnim trolovanjem svuda po ES-u, i to si radio do te mere da te je Gojko ubrzo banovao! (!?!)

Prema tome, ti ćeš ostati upamćen kao jedini član ES-s a siguran sam i mnogo šire, koji je dobio status Administratora (nezasluženo, ali činom dobre volje), a zatim ga isto kao i "mladi lav" pre tebe zloupotrebio na više načina. A kada ni ti nisi uspeo u zloupotrebama kao ni onaj pre tebe, onda si "demonstrativno" sebi skinuo Admin status, pozvao na haos i krenuo da troluješ dotle da te je onaj ko ti je Admin status poklonio - na kraju i banovao. Ne znam kako se zove takvo ponašanje, ali sam siguran da postoje stručne službe koje se time bave.

I na kraju, pobogu, nikada nisi rekao zašto ti je toliko bitno da li sam ja samo član na ES-u, M, SM, TC ili Admin ili šta god?!

To tebi treba biti apsolutno nebitno, posebno što se ti i ja ni na koji način ne dodirujemo na ES-u. Učestvujemo u različitim temama, interesuju nas različite stvari, pa i eksperti smo u potpuno različitom oblastima, što je idealan osnov za lep i korektan odnos.

ES je hvala Bogu toliko velik da na njemu ima mesta ne samo za nas dvojicu nego i za stotine hiljada drugih, pa ta cela fama i pitanje koje godinama proturaš "Da li je Nebojša na ESu "ovo" ili "ono" - je samo za psihoterapiju i ni za šta drugo.

Predlog: ako te to pitanje toliko razdire i to traje već toliko godina da te glasove i tripove u sebi ne možeš da pobediš, idi brate kod nekog psihoterapeuta neka ti objasni da na tvoj boravak na ESu NE UTIČE da li sam ja član, M, SM, TC, Admin ili bilo šta drugo.

Učestvuješ normalno kao i svako drugi, ne troluješ, ne provociraš, ne praviš probleme i biće ti super kao i svakom drugom.edit: par typo ispuštenih slova i reči

[Ovu poruku je menjao Nebojsa Milanovic dana 13.11.2023. u 17:59 GMT+1]
[ Nebojsa Milanovic @ 11.11.2023. 21:46 ] @
Htedoh sve u jednom postu ali je ispalo duže, pa je bolje da ovo što se tiče scoolptora bude posebno, jer je vrlo ilustrativno.

Moram reći da ubrzo nakon što je shvatio šta je uradio, zapravo šta je SVE radio i pre, poslao mi je veliko izvinjenje za sve, izvinio se za sva trolovanja na ES-u, vređanja i slično.

Rekao sam mu da to nije opravdanje za ponašanje najgore vrste koje je dovelo do zaključavanja nekoliko ogromnih tema o ratu u Ukrajini pa je ES na žalost jedan od retkih foruma/portala koji nema aktuelnu (ili više njih) tema o tom najvećem, na žalost i najtragičnijem događaju na planeti poslednjih decenija.

Ali zajedno sa izvinjenjem dobio sam i primedbu da sam "cimnuo Gojka da zaključa temu kako bi moja bila poslednja" (?!?), što naravno nije tačno. NIKAD nisam cimao Gojka ni za šta, niti što je opšte poznato, se on na bilo kakva cimanja obazire.

No, pogledao sam sad detaljnije i te starije zaključane teme o Ukrajini, kao i ovu koju sam za jedan dan od opšteg rugla napravio da bude tema za ugled (i garantujem da će tako ostati) i vidim da je taj scoolptor JEDINI NATO-trol na svim tim temama zajedno (!?!), čak i uopšteno najveći, dotle da je bio i banovan zbog toga!

I naravno, kao i svaki pravi trol, on se na to ODMAH "žalio", evo teme o tome samo nekoliko ispod ove: https://www.elitesecurity.org/t508270-Bravo-Gojko-majstore

No naravno, njemu NI TO nije bilo dovoljno pa je nastavio sa ponašanjem najgore vrste, a sada nije ni dočekao da ponovo bude banovan nego se žalio i ranije, što je ova tema koju čitate. Da sam znao da je VEĆ bio banovan pre ovoga, drugačio bih sa njim komunicirao.

Prema tome, ovde vidimo klasično ponašanje onih koji ruiniraju diskusije, vređaju, provociraju i rade najgore stvari na ES-u: najpre trolovanje i ponašanje najgore vrste, pa ban - pa odmah "žalba", zatim oprost bana, pa PONOVO trolovanje, i kao što vidimo OPET žalba, i tako u nedogled.

Apelujem da se to prekine i molim sve čitaoce i učesnike u diskusijama da mi skrenu pažnju na ovakve pojedince kako bi se na vreme sprečilo urušavanje diskusija i vređanje, a posledično i banovanje, za čim zaista nema potrebe na ES-u.

Takođe, molio bih sve koji znaju starog poznatog korisnika za nickom PISAC koji je na ES-u bio punih 20 godina, a koji je jedna od žrtava "rata" sa ovim neverovatnim trolom scoolptor (ne sećam kada sam poslednji tako nekog video na ES-u), da ga kontaktiraju i vrate na ES.

Toliko od mene, neću zaključavati temu da ne bih ponovo dobio primedbu kako sam "zaključao da bi moja bila poslednja" (?!) (Gojko naravno ako želi neka zaključa), a ako neko hoće da se nadoveže savetujem veliki oprez jer ću na svaki detalj koji nije tačan odgovoriti argumentima i slikama, imajte u vidu da je tema pre ovoga bila zaključana.
[ Shadowed @ 12.11.2023. 00:52 ] @
Nebojsa, dosadan si. Ljudi su trazili da ti se skine SM status jer im je smetalo tvoje moderisanje u forumima za koje si zaduzen. I to je bilo uradjeno pa ti je posle vracen. Jedino nisam siguran da li je bilo samo jednom ili dva puta. Gojko je posle rekao da je vracen samo prikaz statusa ali da nije stvaran. To nije bilo tacno.
Sto se tice mods foruma, toja arhiva je nebitna iz dva razloga. Jedan jer nije dostupno, drugi jer niko ne moze znati da li je i koliko selektivna. Takodje, ne bi bilo u redu da javno delis ono sto je bilo u zatvorenom forumu, kao sto ni ja nemam nameru da delim ni mods, ni admin prepiske ni privatne sa Gojkom tako da nemam sta da raspravljam dalje.
[edit]U tom kontekstu, nije bitno koji ti je status vec sto je receno jedno a bilo drugo[/edit]

Sto se pisca tice, najbolje se konsultuj sa onim ko ga je banovao.

@MajorFatal, pusti ga, upadne on tako u PMS-u 2-3x godisnje, krene da optuzuje, vredja, paranoise itd, drzi ga nedelju-dve pa ga prodje, posle je ok.
[ ademare @ 12.11.2023. 01:49 ] @
Ovde toliko spominjani @ Scoolptor je bio mala beba za pokojnog Pisca !

Nije njega dzabe administracija banovala jer je zagadjivao forum kao niko !

Ono sto je on pisao bilo je za "Tuzilastvo za visokotehnoloski kriminal " ! Imao je srecu sto niko nije hteo da tera "mak na konac" sa njim !

Ko je to propustio imao je srecu


U Sustini neko kao @ Scoolptor iako se nikada nismo slagali oko desavanja u UKR , nije on bas bio jedini ,na toj liniji , bio je i neki Kanadjanin , i jos par ljudi samo su oni odustali.

Znaci neko kao @ Skoolptor iako je bilo ocigledno , davao je neku dozu zanimljivosti istoj !

Jer tema je odavno zamrla kao i ceo forum !

Koliko nas ima aktivnih ? 30-tak max. nisam brojao.[ Nebojsa Milanovic @ 12.11.2023. 01:58 ] @
@Shadowed:

Ok nisi ništa pokušao da demantuješ, bolje za tebe, a uvrede ću ignorisati jer one su samo odraz slabosti.

I ne, NE bih kačio diskusije sa MODSa (za sad), nego bih okačio, i to ću i uraditi nastaviš li da lažeš, samo screenshotove TVOJIH postova sa crvenim Admin slovima, naravno datumom i svim ostalim, da se vidi šta si ustvari radio/pričao u vreme kada si bio Admin (a i pre i posle toga naravno) i koliko je to daleko i od normalnog, a i od ovoga kakvim se sada ovde prikazuješ.

Što se tiče pisca, verujem da ga je banovao Ivan ali se možda i ne seća, cenim da je u paketu isprašio barem nekoliko njih želeći da koliko-toliko sredi diskusije u čemu na žalost nije uspeo, pa su one na kraju i zaključane. Banovan je i uzrok svega toga i glavni provokator scoolptor, ali on je slučajno dobio ograničeni a ne trajni ban, pa se povratio.

Nisam gledao detaljno ali cenim da je svako ko je banovan iz te grupe to debelo zaslužio, rekoh nije opravdanje što su svi do jednog bili provocirani i vređani najviše od scoolptora, ali za pisca to nisam siguran.

Čovek je 20 godina na ES-u i puno vremena je uložio u njega. Slabo sam ga pratio, ali znam da ima provokativan ton, mada nisam siguran da je to toliko maligno da bude banovan, iako verujem da je scoolptor čak i njega izveo iz takta.

Zato predlažem da se pisac pozove nazad, posebno jer scoolptor (niti bilo ko drugi naravno) više ni u promilu nikog više neće vređati/provocirati, tako da nema razloga da ES zbog trola najgore vrste gubi korisnike sa dvodecenijskim stažom i hiljadama postova.
[ Shadowed @ 12.11.2023. 02:10 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic:
@Shadowed:

Ok nisi ništa pokušao da demantuješ, bolje za tebe, a uvrede ću ignorisati jer one su samo odraz slabosti.

O, jos i pretis :) Nemam ja nameru da trosim vreme na tebe i tvoje pisanije. Sva ta prica je vec prezvakana vise puta. A to sto ti nekog saljes kod psihoterapeuta a onda nekog optuzujes za vredjanje je smejurija.
[ Ivan Dimkovic @ 12.11.2023. 07:31 ] @
Cisto da se zna, banovanje pisca nema veze sa bilo kojim drugim korisnikom.

Iskreno, zao mi je sto sam banovao coveka ali nije bilo nikakvog drugog resenja, postoje neke minimalne norme civilizovanog ponasanja na forumu koje ne mogu da se ignorisu. Za razliku od klasicnih trolova, mislim da je tu u pitanju nesto sasvim drugo ali se onda namece izbor izmedju bavljenja sa jednom individuom i socijalnih normi samog foruma.

Izbor nije prijatan ali je bio neminovan.

Ljudi, ovo bi trebalo da bude mesto za opustenu i kvalitetnu diskusiju. Svi mi imamo svoje probleme, ego i politicke stavove. Razliciti smo i to je divna stvar. Mozda ako svako malo saslusa druge i proba da razume necemo imati ovakvih tema (koje ne verujem da donose puno pozitivnog).
[ Nebojsa Milanovic @ 12.11.2023. 10:14 ] @
Zahvaljujem se Ivanu što je pojasnio u vezi pisca, rekoh da verujem da svi ti koji su banovani su to debelo zaslužili, samo mi na prvi pogled to nije bilo logično za nekog ko je član ES-a 20 godina. Koliko sam video ostali su već ranije bili banovani pa povratnici, izlišno je reći da u svim tim slučajevima podržavam banovanje on-sight.

Nakon Ivanovog pojašnjenja tema se dobila logičan kraj, a posle su se pojavila još četiri kratka posta koje sam obrisao, dva su potvrda da temu treba zaključati, treći je "podrška" Shadowedo-ovoj bizarnoj uvredi mene koju bih svakako obrisao i ne bih na nju odgovarao, a poslednji je izjava scoolptor-a da sam "lagao" (?!?) kada sam rekao da se izvinio za haos koji je pravio već duže vreme, a koji je rezultovao i njegovim opravdanim banovanjem, a i banovanjm X drugih koji su reagovali na njegove uvrede i provokacije.

Poslao mi je nekoliko PP gde je rekao da mu je žao, da prekida sve to i slično, zaista me mrzi da sve to pretražujem to i brojim koliko puta u tome figuriše reč "izvini", ova ili ona druga reč i slično.

Hteo sam da ga pohvalim jer sam iz svega toga zaključio da se kaje i da mu je žao što je sve to radio (da budem precizan, osim tih strašnih uvreda i provokacija tamo na temama ne deluje mi kao nerazuman), a da kačim screenshotove svih tih njegovih poruka neću.

To sam rekao da ću uraditi samo ako Shadowed nastavi sa lažima o njegovom tj. njihovom delovanju u vreme "ekipe", tako da se slažem sa ovima koji traže zaključavanje i misle da je sve rečeno, te vraćam temu u stanje u kojoj ju je Gojko ostavio. Ako neko želi da i dalje priča o ovome može da traži od Gojka ili Ivana da otključa, samo neka zna da budem li i dalje morao da odgovaram neću to činiti na isti način.